otobuslerde yasanan sinir edici hadiseler 

kapat
  1. yandakinin taşşaklarını yayarak oturması.

durmadan bağıra çağıra konuşan çocuk, zırlayan bebek.

şoförün ortalara ilerlemek için gördüğü boşluğu bir türlü görememek.

şoförün tam inecekken kapıyı kapatması ve kapı ile merdiven arasında sıkışıp kalmak.
    #4309852 (aytug, 02.12.2008 19:47)
  2. +60 yaşında bulunan gezmekten gelen kokonelerin hep oturacak yerinin olması.
    #4309867 (Bana Felsefe Yapma Ne Olur, 02.12.2008 19:51)
  3. özellikle uzun yolculuklarda bir hayvanın salması ve otobüsü *ok kokutması.
    #4309884 (dawsonleery, 02.12.2008 19:57)
  4. kokoş teyzenin yer vermediğinizi, vermek istemediğinizi görüp anladığı halde susup başka bir yer aramak yerine pis pis bakması, "evladım kalksana ben oturayım gençsin sen" demesi. üzerine şoförün "yaşlılara yer verelim gençler" diye artistik yapması. minibüste olurdu bu genelde.
    #4309911 (der meister, 02.12.2008 20:04)
  5. en arka koltuğa oturmuş, durmadan yiyişen çift. ayrı bir başlık konusu olabilecekken burada harcanmaları da benim dingilliğimdendir efendim.
    #4309914 (mojorisin, 02.12.2008 20:06)
  6. (bkz: otobuste cam kenarina oturup yayilan okuz)
    #4309934 (Karl Marx And Spencer, 02.12.2008 20:10)
  7. bir ayağınız henüz aşağıdayken otobüsün hareket etmesiyle başlar, kolunuzun teki kapıda sıkışmış siz aşağıdayken biter..
    Şehir içi otobüslerde bu duruma kısa vadeli bir eziyet diyerekten katlanırsınız.. Uzun yolculuklardaysa sorunları dile getirir, ama efendim 12 saat bu eziyet çekilmezkii diyerek sorunlara çözüm ararsınız, bazen bulursunuz da.. Kanımca en beteri 1 saatlik ilçe yolculuklarıdır.. Nasıl olsa bir saat denip konfora bakılmaz, otobüsün bakımı hiç yapılmaz, söz konusu otobüs tedavülden kalkana kadar kulanılır. Nasıl olsa rakip de yoktur, mecbur binilecektir bu otobüse, kötü muamele hat safhadadır..
    Bilet kesilirken şehirlerarası tarifeden kesilir, yolculukta şehiriçi otobüs gibi davranılır. Yolda elini kaldırana durulur, son otobüslerde ayakta yolcu alınır, aynı bilet 5 kişiye kesilir, kolonya, su, kek neyin verilmez, isteyene de kızılır, kötü davranılır.. otobüs dar olduğu için muavin sağa sola dolaştıkça kıçı başı kolunuza omzunuza çarpar, eşyalarınız bagaj kapısı açılabiliyorsa konur, genelde yolda düşürülür, hep birlikte geri dönüp yoldan alırsınız, bu şanslı olduğunuz anlamına gelir ki yoldaki kornalardan bişey düşürdüğünüz anlaşılmış, eşyanıza kavuşmuşsunuzdur.. Çoğu zamansa muavinin garajda unuttuğu anlaşılır ki ozaman bir dahaki gidişinize kadar beklemek zorunda kalırsınız.. En kritik an da otobüsün benzin almak vs. için durakladığı, şoförün indiği anlardır.. Burda yolculara da çok iş düşer, gözünüz herzaman direksiyonda olmalıdır, otobüsün frenleri tutmadığı gibi el freni de çoktan işlevini yitirmiştir.. Otobüs bir süre sonra hareket etmeye başlayacağından kadınların çığlıkları eşliğinde kendinizi direksiyona atabilirseniz siz hareket halindeyken şoför sizden otobüsü teslim alabilir *
    #4754519 (konuskandusungen, 24.02.2009 02:56 ~ 02:58)
  8. yanda oturan kişinin agzından nefes alması,hapsırma, öksürme olaylarında agzını kapatmaması..
    oturuyorsak eger ayaktaki kişinin ceketi,kolu,bacagı,cantası vb maddelerini kafanın üstünde hissetmek..
    #4754525 (zruckunazk, 24.02.2009 02:59)
  9. otobüse yaşlı biri binince uyuyor numarası yapan insanları görmek.
    #4754544 (AkhyLs, 24.02.2009 03:05)
  10. otobüste kavga eden iki kadının arasında kalmak.

lan şerefsizim ikisinin birbirine attığı dayaktan çok ben yedim arada dayağı.

özel ek; ben babamdan o kadar dayak yemedim lan!
    #4754553 (nickinmivarderdinvar, 24.02.2009 03:08)
  11. özellikle bursa da bukart denilen zımbırtıya yüklenen paranın bitmesi ile başlayan hadisedir. koskoca otobüs içinde en önden en arkaya 'bukartınızda para varmı?' sorusunu sormaya mecbur kalmanız belkide en sinir edici olanıdır. *
    #4754699 (afi neufert, 24.02.2009 04:05)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

otobuslerde yasanan sinir edici hadiseler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. otobuslerde yasanan sinir edici hadiseler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu otobuslerde yasanan sinir edici hadiseler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about otobuslerde yasanan sinir edici hadiseler. Copyrights of the articles are belong to their authors.