otobuslerde sigara icilebildigi yillar 

kapat
  1. tahmini olarak 90'lı yıllar civarında bu ülkede otobüslerde sigara içilmekteydi. Sonra yasaklandı, geçiş dönemi biraz sancılı olmuştu hayal mayal hatırladığım kadarı ile ama
    kimse sigara içmediği için ölmez...
    #3417719 (ridvan neisteroy, 19.05.2008 15:04)
  2. (bkz: turkler e kultur soku)
    #3417727 (ridvan neisteroy, 19.05.2008 15:04)
  3. gelecekte sen bilmezsin ama belki deden bilir diye bahsedeceğimiz edeceğimiz yıllardır.
    #3417740 (disqualified, 19.05.2008 15:06 ~ 15:15)
  4. şimdide sigara yasağını savunan insanların bazılarının savunduğu yol. bak hede zamanında otobüslerde de yasaklandı şimdi herkez yasağa uyuyor. lan otobüsle bar, cafe, kııraathane, stad, sokağın ortası aynı şey mi.
    #3417780 (sickthread, 19.05.2008 15:14)
  5. otobuste koltukların, perdelerin leş gibi koktuğu iğrenç yıllar...
    #3417837 (simple plan, 19.05.2008 15:22)
  6. evet hatırlıyorum o yılları kimi içiçiler için eğlenceli olmakla birlikte kimileri içinse berbat bir durumdu.

her koltuktan bir öksürük sesi yükselirdi. şimdi ki gibi değildi otobüsler havalandırma olanakları daha falzaydı. genelde yaşlı teyzeler burunlarını ve ağızlarını kapatırlardı, sigara dumanından rahatsız oldukları için. anneler küçük çocuklarını zehirden korumak için önlemler alırlardı.

mesela bir de temizlik sorunları vardı bu otobüslerde. koltukların arkasında bulunan küllük diye adlandırdığımız bülüm izmaritlerle ve küllerle dolu olurdu. her seferden sonra temizlenmesi gerekirken temizlenmez ve kokusu heryeri sarardı. bu koku aslında o anda içilen sigara dumanından daha kötü olan bir kokuydu.

unutmadan şunu da ekleyeyim. ben içmedim mi ? evet bende içtim. öğrenci servislerinde içiyorduk. onun tadı çok farklı oluyordu. halen içildiğini de görmüyor değilim. neyse burlara çok fazla girmeyeyim.

neyse ki yasaklandı otobüslerde sigara içmek ve kurtulmuş olduk toplu taşımalarda ki zor durumlardan.
    #3417838 (sokaklambasi, 19.05.2008 15:22 ~ 23.08.2008 17:19)
  7. o yıllarda otobüsler cabrio* idi. sigara içenler mi dersin arka 5'li de mangal yapanlar mı dersin. süperdi be.
    #3417873 (trixx, 19.05.2008 15:28)

© 2008 - uludağ sözlük

otobuslerde sigara icilebildigi yillar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. otobuslerde sigara icilebildigi yillar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu otobuslerde sigara icilebildigi yillar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mortifera » yanindaki var ya » cinsel iliskide sevgilinin yuzunun eskimesi » baklava » kurt » eleni karaindrou » bir canim var al senin olsun » 7 ekim 2008 uefa kupasi kura cekimi » kurt nufus artisinin onlenmesi » aliceinchains » radyo sol » agacta toplanip asagidaki arabalara sican kuslar » cagla kubat » taciz atesi » sehrin kaosunda cirilciplak ve sonsuz ozgur olmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yilmaz ozdil » kisa boylu bayanlar » bukle bukle saclara sahip kizlardaki guzellik » also sprach zarathustra » sinan engin in istifasinin kabul edilmemesi » rand corparation » fener den david villa bombasi » enver aysever ile ayrintilar » hala yarmaya devam eden forward mailler » oneqeno » yabanci dilde egitim » turk kizlari » senin isin ankaradan bozuk yegenim » yazar olmaktan sikilan yazar » gobekli