orta sinif 

kapat
  1. (bkz: ukde) ortada kalan sınıftır. sevinme sebebi de üzülme sebebi de iyi ve kötü olan sınıfa göre daha azdır.

(bkz: orta direk)
    #376622 (palta, 26.06.2006 21:00)
  2. (bkz: ben)

(bkz: biz)
    #422302 (zaknafien, 13.07.2006 17:44)
  3. genel olarak beyaz yakalı ve düşük yönetim mesleklerinde çalışanlardan oluşan bir toplumsal sınıf.
    #561877 (lilith, 21.08.2006 10:36)
  4. (bkz: orta okul)
    #561884 (sephrenia, 21.08.2006 10:40)
  5. varlığı ile yokluğu belli olmayan toplumsal sınıf. ne zengindir nede yoksul.
    #875532 (collector, 18.11.2006 10:50)
  6. Tamam yoksul değilsin, zaten internete girecek kadar zamanın olması bile bunun ispatıdır... Ama yoksullardan yani şu anda nefesi kokanlardan ne kadar uzaksın ki?... Diplomaya da çok güvenmemek lazım...

Sanırım temel yanılgı burada başlıyor, bizim kuşak kendi sınıfını unuttu... Okuyan-yazan, burjuvazinin dilinden estetiğinden anlayan ya da sadece nefesi kokmayan kendine orta sınıf diyor, yok öyle bir şey... Orta sınıfı tanımlayan şey kendi başına, patrona ihtiyaç duymaksızın, pazarda iş yapabilmesi, ayakta kalabilmesidir... Orta sınıfın güvencesi vardır, aç kalmayacağı, krizlerde ölmeyeceği (üst sınıfla kıyaslandığında nisbeten az da olsa) garantidir... Orta sınıf dediğin borç içinde ucu ucuna debelenerek yaşayıp, arada sinemaya gidip, kitap okuyabilenler değil, kimseye ihtiyaci olmadan, köleleşmemeden yaşayıp bir de evlatlarına is-güç bırakabilenlerdir...

Dükkanın var mı? ne bileyim yayınevin var mı? ya da restoranın?... Ya da bunları alabilecek, kurabilecek parayı 5 yılda biriktirebilme olanağın var mı?... Yoksa eğer ve olmayacaksa, orta sınıf değilsin ki...
    #4305549 (neandertal, 01.12.2008 19:23)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

orta sinif başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. orta sinif ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu orta sinif nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about orta sinif. Copyrights of the articles are belong to their authors.