orhan duru 

kapat
  1. türk öykücü, gazeteci. ankara universitesi veteriner fakultesi'ni bitirdi (1956). aynı fakültede asistanlık yaptı. kitaplarında yer alan öykülerinde ezilen insanı, acı bir alaycılıkla konu edindi. güncel sorunlarla beslenen toplumsal içerikli bilimkurgu öyküleri yazdı.
    #887804 (vernon sullivan, 21.11.2006 00:52)
  2. denemeleri, tiyatro uyarlamaları da bulunmaktadır. 1959 tarihli "bırakılmış biri" öyküsünden başlayarak dilini geliştirmiştir. milliyet kitap eki'nin 1. yılı davetine tekerlekli sandalye ile katılmıştır. cümlenin üzerinde fazla durmaz, içerik ile ilgilenir. öykülerinde içeriği biçime feda etmiş olması yazdıklarına büyük zarar verecektir.
    #1123937 (zinani, 08.01.2007 14:48)

© 2008 - uludağ sözlük

orhan duru başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. orhan duru ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu orhan duru nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» orgutlu bir halki hicbir kuvvet yenemez » sercilong » phil neville » foster in hayali dostlar mekani » gerizekali sevgilim benim » internetsiz bir yasam dusunulemez » galapagoslu iguana » araba park ederken babanin arabadan indirmesi » keskul » mehmet ali erbil a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci