organ bagisi 

/ 2
kapat
  1. her insanın yapması gereken bağıştır. ancak nedense korku duyulmaktadır. şahsım da bu korkulardan nasibini almış ve halen daha kararsızdır.
    #1702204 (LocK, 29.05.2007 21:58 ~ 22:03)
  2. bir insanın ölümünden sonra yapabileceği en faydalı şey.*
    #1702207 (elmalicilek, 29.05.2007 21:58)
  3. en basitinden artık kullanamayacağınız bir eşyanızın bir başkasının işine yaraması sebebiyle hibe etmektir, bir paylaşımdır.
    #1702229 (öğrenci işi, 29.05.2007 22:05)
  4. para karşılığında verilmediği, yahut organ bağışı yapan kişinin yakınlarının organ bağışı yapılan kişiden herhangi bir çıkar sağlamadıkları müddetçe dinen hiçbir sakıncası olmayan, adı üzerinde, bağıştır. yok ben kalbimi, böbreğimi bir başkasına veremem, onlar benimle birlikte çürüsün diyen arkadaşlara sağlıklarının yarında bugünkü kadar iyi olacağı teminatını, yarın telefon başında kendisine uygun bir organ bulunduğu haberini almak için ümitsizce beklemeyecekleri garantisini nereden aldıklarını sorarım..
    #1706102 (nirnaeth, 30.05.2007 23:38)
  5. Adaletin olmadığı ülkemde insanların korkması ne kadar normal.

Bağışlamış dahi olsa bir insandan organ alabilmek o kadar düşük bir ihtimal ki. Organın alınabilmesi için bağışçının :

1-Beyin ölümüne neden olması için, büyük ihtimalle kafatası travmasına neden olacak bir durumla karşılaşmalı,
    2-Bu travmaya rağmen organların alınabileceği(cerrahi branşın ve yoğunbakımın olduğu) bir hastaneye kalbi durmadan ulaşmalı,
    3-Yoğunbakıma alınarak, beyin ölümü saptanmalı ve bu sırada vücudun diğer organları sağlıklı çalışmalarına devam etmeli.

-Ölümlerin büyük bölümü kafa travması dışındaki ölümlerdir.
    -Ölümlerin çok büyük bölümü hastane dışı ortamlarda gerçekleşir.
    -Kalbin durması nedeniyle yaşanan beyin ölümlerinde organlar işe yaramaz.
    -Kalp krizi, kanser, boğulmalar, zehirlenmeler nedeniyle ölümlerde organlar alınamaz.
    -Beyin dışındaki organların çalışmalarının durması nedeniyle gerçekleşen ölümlerde (kalp, akciğer, böbrek, karaciğer yetmezliklerinde) organ alınamaz.

Sonuç olarak ölümlerin ancak onbinde birinde alınabilecek olan organlar, o kişi bağışda bulunmamışsa yine alınamamaktadır; çok acı.
    #2097393 (ofir, 09.08.2007 02:44)
  6. organ bağışı çok kutsal ve ulvidir. ancak bunun ayrımına varabilmiş olanlar gururla organlarının başka hayatta görevlerine devam etmesini isterler.

yıllarca her heyecanlanışınıza şahit olmuş kalbiniz, başka vücutlarda tık tıklar.
    saatler süren ağlamalara, mutluluktan uçmalara vesile olan görüntülerin baş kahramanı gözleriniz, artık başkalarını heyecanlandırır.
    ve daha bir çok hayati organ, başka bedenlerde görevine devam eder. istediğim gibi ifade edemesem de, hayatımda böyle gurur verici az şey bildiğimi söyleyebilirim.
    #2380680 (peevish, 25.09.2007 23:50)
  7. tabiki sevaptır, caizdir, güzeldir ama insanın kaderini değiştirebilir nasılmı ? 1 hafta önce 10 yaşındaki bir yavrucak televizyonda organ bağışını görüp annesine ''anne ben ölürsem organlarımı bağışlayın'' demiş ve kız 1 hafta sonra trafik kazasında vefat etmiş. organları 2 3 kişiye yaramış fakat kafa karıştıran bağış yaptıktan 1 hafta sonra ölmesi..
    #2785279 (Set Me Free, 03.01.2008 18:47)
  8. siz hayata gözlerinizi kapattığınızda birçok kişinin hayata yeniden başlamasına sebebiyet verebilecek olaydır. kişilerin bu anlamda bilinçlendirilmesi birçok organ bekleyen hastayı mutlu ederek onlara organla beraber hayat bağışlamanızı sağlayacaktır. kişiler bu işlemi 18 yaşını aştıktan sonra sağlık müdürlüklerine, hastanelere, ehliyet alımı sırasında emniyet müdürlüğünde, organ nakli yapan merkezlerde gidip form doldurularak yapılabilir. sonuçta siz öldükten sonra toprakta çürüyecek organlarınız olucağına başkalarına yararı dokunan organlarınızın olması herkesi daha mutlu eden bir olay olacaktır.
    #3205502 (yorumsuz, 29.03.2008 14:19)
  9. tamamen kişisel bir tercihtir. şöyleki, bizzat şahit olduğum bir olayda hastahaneye ağır yaralı getirilen bir kişiye müdahale eden doktorun hasta yakınlarına sık sık organ bağışı yaparsanız şöyle olur, böyle olur deyip onların acısına ortak olmak yerine ölümü empoze ettirmesi hiçte hoş değildir. ulan andaval, önce bir adamı tam kurtar, çare yoksa bik bik edersin. yemin ediyorum böyle doktorları ve medyada çıkan haberler de acısı taze, ya da gergin bir bekleyiş içerisinde ki hasta yakınlarına soru soran gerzek gazetecileri gördükçe sinirim tepeme atıyor. her halükarda organ bağışı insani ve ahlaki açıdan en önemli sorumluluk görevidir, o ayrı.
    #3205545 (sex files, 29.03.2008 14:31)
  10. aşağıda tam metni bulunan (milliyet.com.tr'den alınan) haber dikkate alınarak değerlendirilmesi gereken sorunsal. zira tüm yaşamsal faaliyetleri duran insanların bile yeniden canlandığını kaçıncı defadır duyuyoruz. bir yanda bitmiş bir bedenden asgari 4-5 insana yeni umutlar vermek diğer yanda %000000001 bile olsa hayata dönme ihtimali. değneğin hangi tarafı daha tutulası?

haber şöyle:

'' bağışladığı organ alınırken canlandı

beyin ölümü gerçekleşen genç, hemşireler vücudunu organ bağışı için hazırlarken gözlerini açtı..
    abd'de 21 yaşındaki zack dunlap, trafik kazası sonrası hastaneye kaldırıldı. iki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra "beyin ölümü gerçekleşti" denilen genç, mucize eseri hayata döndü. dunlap, hemşireler ölü bedenini organ bağışı için hazırlamaya başladığı sırada gözlerini açtı. hastaneden bir yetkili "hemşire de çok şaşırmış. dunlap aniden koluna yapışmış" dedi. hastayı yeniden muayene eden doktorlar, gencin bilincinin açık ve hayatta olduğunu gördü. yeniden tedavi altına alan dunlap'ın sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten ailesi "bu gerçek bir mucize" dedi. ''
    #3277102 (eurasian, 16.04.2008 12:25)
  11. insan başına gelmeden bu olayın ciddiyetini anlamıyor malesef.
    yarın bir gün allah yaşatmasın çaresizlik içinde en sevdiğinizin nefes alabilmesi umuduyla, bir organ bulabilmek için yanıp tutuşabilirsiniz, o zaman organ bağışının aslında ne kadar önemli olduğunu anlarsınız ama çare olmaz.
    #3277137 (ebeda, 16.04.2008 12:36)
  12. organları nakledilecek kişinin hayatta kalma ihtimali kalmamış olmak kaydıyla organ bağışına itirazım yok. ancak ,

''yarın bir gün allah yaşatmasın çaresizlik içinde en sevdiğinizin nefes alabilmesi umuduyla, bir organ bulabilmek için yanıp tutuşabilirsiniz,'' işte o zaman belki de aslında organını almasanız yeniden kalbi atmaya başlayacak birinin ve yakınlarının yanıp tutuşma ihtimalini gözardı ederek, sırf kendinize veya yakınlarınıza yedek parça bulabilmek için organlarınızı bağışlayınız, diyen insanları da anlamıyorum.

şimdi kalkıp burda ihtimal hesapları yapmaya kalkmayın, o insanın tekrar hayata dönme ihtimali kaçta kaç diye. organını alıp belki de ölümüne sebep olduğunuz kişi, organı alınmadan önce tekrar hayata dönüp yaşasa, organlarıyla yaşayacak insan sayısından çok daha fazlasını yaşatacak bir kıvılcıma sebep olacak belki. ne bileyim çok ölümcül bir hastalığın tedavisini bulacak ya da çıkmak üzere olan bir yangını engelleyip onlarca insanın hayatını kurtaracak.

duygusallık bile mantıklı olduğu zaman faydalıdır.
    #3277554 (eurasian, 16.04.2008 14:31 ~ 14:34)
  13. --spoiler--
    -kalbim dışında bütün organlarımı bağışladım geçenlerde
    -neden tüm organlarda kalbini değil?
    -hücresel hafızaya inanırım ben, maksat diğer insanlar benim çektiğim acıları çekmesin..
    --spoiler--
    #3382786 (dawsonleery, 11.05.2008 10:44)
  14. organımı değil bütün bedenimi bağışlayarak "toptan" bir şekilde hallettim bu işi. Yalnız ölüm sonrasında benim bu kararımı ailemin desteklemesi lazım ki huzur bulayım.
    #3449034 (ernest everhard, 26.05.2008 11:06 ~ 11:07)
  15. (bkz: ORGAN BAGiSi YAPANLARA DOKTORLAR KASMiYORMUS)
    #3449077 (judas, 26.05.2008 11:23)
  16. dini açıdan sürekli tartışılan hayat kurtarma eylemi.

dini açıdan bir sorun olmadığını düşünenlerdenim. tabi doğrusunu tam olarak bilmiyorum. bence sorun şurada: islamiyet insan bedenini kutsal saymıştır. canlı ya da cansız insan bedeni islamiyete göre kutsaldır. insanın ölüsüne bile kötü muamele yapmak yasaktır. islamiyet'in bu kuralı gayet anlaşılır ve makul bir kuraldır. şahsen ben öldüğümde kulağımın kesilmesini, karnımın deşilmesini istemem.

durun bi dakika. burada mevzu cesete işkence, ceset sahibine hakaret söz konusudur. ve islam buna karşıdır. yoksa sanmıyorum ki gayet iyi niyetli insani bir yaklaşımla yapılan organ bağışının sevap olma ihtimali de vardır.
    #3449149 (sahrut, 26.05.2008 11:46)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

organ bagisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. organ bagisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu organ bagisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» otomutilasyon » hayalleri ertelemek » o laflari atlattik dotunde sampanya patlattik » emily dickinson » gammaz olmak icin gerekenler » disgrafi » le porta » sozlukteki tum yazarlari sebepsiz sevme nedenleri » kelime salatasi » kemal kilicdaroglu » rotterdam » ibanez grg 170 dx » human blue » haybeden gercekustu ask » die anna » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » trevanian » ozgurcan ozcan » kpss na genel kultur sorusu tavsiyeleri » bu cocuk okumaz » hiddet ve asabiyette olu gibi ol » cat » ayrimci baslik acip ozgurluklerden dem vurmak » 12 mart 1971 » dam ustunde gotunu acan eski sevgili » hipokinezi » sehitlerin yattiklari yerde memnun olmamasi » en iyisinin amina koyim » endojen depresyon » skillet » ayrildiktan sonra sevgiliye ah etmek