ordunun kucultulmesi 

kapat

1. (bkz: yaşar büyükanıt) ın daha genelkurmay başkanı koltuğuna oturmadan yapmış olduğu açıklamadır
    ortadoğu ve dünyada bukadar savaş varken ne yapılmak isteniyor sorusunu akla getiren olay
    #550563 (dr rocco amca, 17.08.2006 16:54)
  2. düne kadar askerlik süresi çok uzun.. orduya verilen bütçenin haddi hesabı yok.. diyerek feveran edenlerin bugün bu konuyu gündeme taşımaları yadırganmaktadır.

ordu küçülmeden askerlik süresi nasıl kısalır? ordu küçülmeden orduya ayrılan bütçe nasıl kısılır? bir merak konusudur.

(bkz: ya haydan ya huydan vazgeçeceksin)
    #550574 (trablus, 17.08.2006 16:57 ~ 16:58)
  3. bu konuyla ilgili açıklamanın devamında şu da söylenmiştir
    -evet ordu küçülecek ama işlevselliğinden hiç bir şey kaybetmeyecek
    yani az asker ama daha bilinçli asker olacak...
    #550581 (aquantass, 17.08.2006 17:00)
  4. takdir edilesi karardır. neden mi? türkiyenin büyük bir orduya değil küçük ama, hareketli profesyonel orduya ihtiyacı vardır. 1994 senesin de asker oldum. acemi birliğinde m1 lerle ateş ettiğimiz için 3 köşe teşkili yaptım zira gözlüklerim gözümdeydi. lakin asıl birliğimde g3 lerle ateş ettiğimizden ve geri tepmesi çok olduğundan gözlüğümü çıkardım. 3 kısa dönem ateş ettik. sadece benim kağıtta hedef olarak çizilmiş adamın sağ omzunun üstünde bir delik vardı. üçümüzde sahiplendik o atışı hatta ben komutanımızı güldüren "ben uyarı atışı yaptım" laffını ettim. bunu niye anlattım bir savaş çıksa orduya alınması gereken son insanım. benim gibi oraya gelmiş diğer 2 arkadaşımda. sözlükten de toplasan bir kaç tane iyi askerlik yapacak lişi çıkar. işte az olan iyi leri bir araya toplayıp iyi bir maaşla yetiştirmek ve her duruma hazır etmek ordu için daha kolay olavaktır. çok büyük bir durumda gerekirse taşlada savunma yapacak olan bizlerin askere alınıp süre boyunca askerlik harici pek çok şey yapmasına gerek yok. neler yaptım: orman yangını sönürme, lojman iskelesi altına taş tıkama, komutana deniz salyangozu toplama, yüzem yarışlarına katılıp boğulma tehlikesi geçirme, komutanı eğlendirmek amacıyla basketbol oynama, askerleri hizaya sokma, nöbette uyuma vs. birsürü vatana beş kuruş faydası olmayan iş...
    #550603 (karga, 17.08.2006 17:06)
  5. akıllıca bir iştir. milleti düşünmek demektir. modern dünyayı örnek almaktır. siyasilere ekonomik açıdan * daha çok iş düşmesini sağlamaktır.
    (bkz: helal olsun)
    #550620 (montajelemani, 17.08.2006 17:08)
  6. *
    (bkz: önemli olan işlevidir)
    #550657 (sincap, 17.08.2006 17:20 ~ 17:21)
  7. küçük hareketli ve profesyonel bi ordu büyük hantal ve daha az profesyonel bir ordudan daha yeteneklidir.ah keşke topyekün silahsızlanma dünya çapında mümkün olsa da bizde bunlardan bahsetmesek diyorum ama günümüz koşullarında ordunun ve bu ordunun yeteneklerinin önemi ortada...
    #550682 (gogo, 17.08.2006 17:27)
  8. işsizliği de azaltacak orduyu da işlevselleştirecek eylemdir.1000 ytl maasla eğitim alarak kalifiye er olacak yiğitler zorla ayagını suruyerek veya iyi niyetle ama yeteneksizce erlik yapanlardan cok daha faydalı olacaklardır turk ordusuna.
    #550688 (esteban, 17.08.2006 17:28)
  9. kesinlikle gerekli olan bir şeydir.profesyonel ordu dünyadaki en etkili hededir.
    #551313 (markasiz, 17.08.2006 20:55)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ordunun kucultulmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ordunun kucultulmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ordunun kucultulmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ordunun kucultulmesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.