orada olabilirdim 

kapat
  1. Alparsan anadolu topraklarında ilerliyormuş. keşif yapan öncüler geri dönmüş demişler ki: iki yüz bin kişilik düşman ordusu bize çok yaklaştı! alparsan şöyle demiş : biz de onlara çok yaklaştık!

ben olsam şöyle derdim: tam iki yüz bin değildir zaten yuvarlamışlardır rakamı.. yine de iyiymiş hacı. ama yeneriz yaa bence sen ne diyorsun? yeneriz lan.. yalnız hoca iki yüz bin iyi rakam haa..hani yeneriz de..iyiymiş be abi..sen ne diyorsun?
    #2273513 (regulus, 06.09.2007 18:03 ~ 18:05)
  2. okurken yüzümde kocaman eblek bir gülümsememe sebep veren köşe. iyi ki döndünüz diyor insan ister istemez.
    #2274602 (dis kapinin mandali, 06.09.2007 21:48 ~ 10.09.2007 00:29)
  3. bi konferansta bi genç mehmet akif i küçük düşürmek için şöyle der:

genç: pardon siz baytardınız değil mi?
    mehmet akif: evet bir yeriniz mi ağrıyordu?

__

genç: pardon siz baytardınız değil mi?
    yiğit: yoo ne alakası var karıştırdın sen.
    #2287177 (hebeley episode II, 09.09.2007 13:08 ~ 18.09.2007 18:54)
  4. bundan daha güzel köşeye rastlanmadı.
    #2289490 (pelvis, 09.09.2007 21:13)
  5. klasik yiğit özgür köşelerinden farklıdır, ama klasik yiğit özgür yarılmalarına gebedir. bernard shaw'ın yerine verdiği tepki fazla tükürük saçan gülme şekilleriyle denenmelidir. devam ederse tadından yenmez, yigit ozgur ne çizerse tadından yenmez ya.
    #2289540 (KIDD, 09.09.2007 21:21)
  6. (bkz: uykusuz/#2277621)
    #2289549 (rectoa, 09.09.2007 21:23)
  7. ikinci haftasında da güldüren yiğit özgür köşesi.

diyojen çok dar bir sokakta zengin ve kibirli bir adamla karşılaşır. ikisinden biri çekilmeden geçmek mümkün olmaz. zengin ve lavuk adam;
    -ben bir serserinin önünde kenara çekilmem!
    der.
    vay sen misin bunu diyojen e diyen. hemen gelir cevabı;
    -ben çekilirim.

yiğit özgür, diyojen in yerinde olsa;
    y-ulan! neyse..bişey derdim ama sölemiyim şimdi.
    -söyle söyle
    y-bırak.bi laf söyliycem kaldıramıycaksın.
    -hadi söylesene.
    y-söylerim söylemem, sana mı sorucam dümbük!!
    #2310633 (rectoa, 13.09.2007 17:36)
  8. yiğit özgür sayesinde inanılmaz ayarlara tanık olduğumuz uykusuz köşesi.
    #2312794 (i know the pieces fit, 14.09.2007 00:54)
  9. (bkz: bir yiğit özgür klasiği olarak yardırmak)
    #2312847 (caylakgeldimcaylakgidicem, 14.09.2007 01:01)
  10. gündüz geçtiğiniz, belki bir müddet bulunduğunuz semtte, bir patlama, kaza vs. olması durumunda hadiseyi akşam haberlerinde izlerken dalgın bakışlarınızın eşliğinde ağzınızdan dökülmesi muhtemel sözcük grubu.
    #2423400 (07daydreamer, 03.10.2007 22:35)
  11. uykusuz'un favori köşesi. Eğitirken düşündürüyor.**.Ve evet genel kanıya katılıyorum, Yiğit Özgür kendini çizmeye devam etsin.
    #2423605 (aktiflora, 03.10.2007 22:58)
  12. wish you were here kartına verilmiş içsel cevaptır.
    #2423634 (ELeCTrO, 03.10.2007 23:02)
  13. yiğit özgür'ün köşesi... kendisi köşeyi şu sözlerle açıklamaktadır: "zekasıyla hayranlık uynadıran bazı insanların tarihe geçen laflarını okuyor, ister istemez onların yerine kendimi koyuyorum.. oluşan acıklı tabloyu düşünüyorum. düşündükçe sıkılıyor, sıkıldıkça paylaşmak ihtiyacı hissediyorum."
    #2521396 (aksak tirtil, 26.10.2007 21:11 ~ 21:18)
  14. köşeye bir örnek vermek gerekirse:

cnn'in hriztiyan muhabiri ikiz kuleler olayından sonra dünya ticaRET MERKEZiNi ZiYARET EDEN muhammed ali clay'e sorar: "sayın muhammed ali bu dehşetin meydana gelmesine sebep olan teröristlerle aynı dinin mensubu olarak neler hissediyorsunuz"

muhammed ali nin cevabi siz hitler ile aynı dini paylaşan biri olarak neler hissediyorsanız aynısını...

yigit ozgurun cevabi bunlar müslüman değil, bunlara müslüman diyenin alnını boks eldiveniyle karışlarım. kelebek gibi uçarım ayı gibi sokarım.. hangi kanal?
    #2521419 (aksak tirtil, 26.10.2007 21:16 ~ 21:17)
  15. zekice ama o kadar da değil; fikir orjinal ama cümleleri değil...
    #2521431 (sidikli, 26.10.2007 21:19)
  16. *Bölümden bir alıntı*

Osmanlı donanmasını yenilgiye uğratan Venedikliler'in elçisi Sokullu Mehmet Paşa'nın karşısına dikildiğinde Sokullu şöyle birşey der:

-Biz sizden Kıbrıs'ı alarak bir kolunuzu kestik. Siz ise donanmamızı yenmekle yalnızca sakalımızı kestiniz. Unutmayın ki kol bir daha yerine gelmez ama sakal eskisinden de gür çıkar.

Hadi ben o cümleyi kafamda yaptım. Noktasıyla virgülüyle kurdum. Yine çıkış aşamasında aksilikler olacaktır:

-Biz sizden Kıbrıs'ı alarak kolunuzu kestik. Siz ise bizim sakalımızı yendiğiniz için... Bi dakka.. Biz sizin kolunuzu aldık siz de bizim donanmayı aldığınızdan dolayı biz sizin domalmanızı istiyoruz!!!
    #2521928 (nizami, 26.10.2007 23:10)
  17. birgün iran imparatoru şah ismail, kanuni sultan süleyman a oldukça değerli hediyelerle dolu bir sanduka yaptırıp gönderir. elçiler sandukayı kanuni nin huzurunda açarlar. o da nesi? altın yaldızlı kaftanlar, mücevheratlar falan derken sanduka içerisindeki eşyalar çıkarılırken iğrenç bir kokuda peydah olmaya başlar. bütün eşyalar sırayla çıkarıldıktan sonra bakılır ki en altta insan dışkısı vardır. muhafızlar iran elçilerini öldürmek için kanuniden emir beklemektedirler ki kanuni bunu yapmaz elçileri geri gönderir ve sadrazam ı yanına çağırarak "paşa paşa! ismail e osmanlıya yakışır bir hediye gönderelim" der. bunun üzerine muhteşem bir sanduka yapılıp iran a gönderilir. şah ismail in önünde açılmaya başlanır. kaftanlar, kılıçlar, gerdanlar vs vs derken sandukadan hoş kokular gelmeye başlar. ve en altta en muazzam gül kokularıyla kaplı türk lokumları belirir. burcu burcu kokmaktadırlar. ve en son, sandukanın dibinde bir not yazılıdır. yazıyı muhteşem kanuni sultan süleyman han yazmıştır ve şöyle der: "ismail, herkes yediğinden ikram eder!"

görüyorsunuz değil mi sevgili sözlük yazarları? bunu duyunca koptum. öyle bir konum ki muazzam bir soğukkanlılık , muazzam bir zeka istiyor bu devlet yöneticiliği. ben olsam o nota şöyle birşey yazardım gibi geliyor.

-bak olm senin ananı bacını s.kerim akıllı ol. ismail sensin gönderdiğin hediyelerde sana girsin. p.ç misin lan!!! sevgilerimle c.
    #2544266 (en bedevi c, 01.11.2007 19:41 ~ 19:59)
  18. (bkz: risk bodon) *
    #2549469 (portakalda vitamin, 03.11.2007 00:22)
  19. Şah ismail yavuz sultan selime bir kutu b.k yollar.Fakat yavuz sultan selimse içinde bir notla bir kutu lokumu şah ismail'e geri yollar.Notta ise:
    -Herkes kendi yediğini başkasına yollar.
    Peki yiğit özgür olsaydı:
    -Lokuma osurmuştum!*
    #2570450 (indiana_jones, 08.11.2007 19:26)
  20. -orda olabilirdim
    -nerde olabilirdin?
    -orda burda $urda olabilirdim.
    -abi iyi misin sen?
    -iyi olabilirdim...
    -kafa mı yapıyon sen benle ya?
    -kafasız olabilmektir asıl olan, ya da değildir.
    -hasiktir lan. $erefsizsin sen.
    -olabilirdim.
    -gavatsın.
    -belki de.
    -yok yok kesin öyle böylesin sen.
    -öyle de böyle de olabilirdim...mi dersin?
    -ananı..
    -abartma lan.

(bkz: yiğit özgür)
    #2570558 (nonserviam, 08.11.2007 20:03)
  21. yigit ozgur'ün onuncu sayı itibariyle sonlandırdığı köşedir.
    (bkz: orada oldum)
    #2574789 (banasonic, 09.11.2007 23:31)
  22. yiğit özgür'ün orada olabiliceğini hatta tarihe geçebileceğini hatta ders kitaplarında okutabileceğini akıllara getiren klasik. *
    #4024577 (front, 29.09.2008 17:28)

© 2008 - uludağ sözlük

orada olabilirdim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. orada olabilirdim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu orada olabilirdim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» nothing else matters » kompulsiyon » basimi ortuyorum beynimi degil » sikinti » le porta » askta cok ince hesaplar yapmak » hilary hahn » isik universitesi » tembellik » zombie attack » pkk nin lider kadrosu » dengir mir mehmet firat » dam ustunde uyuyakalmis sevgili » guvendik » alwayssleepy » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » cat » cem ozer » damien marley » football manager 2009 » ebeveynin imzasini taklit etmek » ramallah » insomnia » ataturk u abartmak » the diving bell and the butterfly » dugun » sozlukculerin gordugu enteresan ruyalar » munchausen sendromu » bizimkiler » divisio » ats2