onur caymaz 

kapat
  1. romanları, öyküleri ve şiirleri bulunan, komple edebiyat insanı. birkaç ödül almış ve dereceye girmiş eserleri var, hayalperistanbul öyküsü görüldüğü yerde okunmalı.
    #281111 (impayatoy, 26.05.2006 22:12)
  2. egosantrik tavırlarını ve kendini diğer büyük $air, yazar ve edebiyat adamları ile kıyaslamasını konuya dahil etmeden, nötralize bir perspektiften baktığımda onur caymaz'da gördüğüm ilk $ey : duygudurum bozukluguna sahip olduğudur. $ıpsevdidir; gonca ozmen'le beraber olmadan evvel ona yazdığı cilek ogretmeni $iiri güzel olsa da belli bir amaç uğruna ( gonca'nın kalbini çalmak uğruna..) in$a edilmi$ yapay ve kaskariko salgılayan bir kalpten yayılmı$ hayâl parçacıklarından ibarettir.

mezellete mahâl vermeden; novellalarından en sevdiğim hakkında birkaç yorum yapmam gerektiğini hissettiğimdendir ki söyleyeyim : hayalperistanbul, kanımca onun tepe noktasıdır. mustehzi tavırlardan ırak bir insan olduğu zamanlarda edebiyat camiasına salık verdiği kıymetli bir terekedir.. gayet güzeldir. kâh ve rengi, ba$arılı olarak nitelendirilemez ama okunasıdır. ezilmis leylaklar kitabi, haldun taner ödülüne lâyık görülmü$ olsa da okunduktan sonra insanı bir "bence malumdur" kadar etkilemediği malumdur.

gerçek bir orhan kemal hayranıdır onur caymaz.. onda kendini bulur. onda farklılıklarla yaratılan sağaltılamaz yaralar ke$feder. murathan mungan, edip cansever ve turgut uyar'a kar$ı da ayrı bir sempati besler. selim ileri delisidir. tekin gonenc sevdalısıdır. haydar ergulen severdir. kucuk iskender'i kıskanır. reklamının yapılmasını ve övülmeyi sever. eğer kar$ısına geçip, " ben sizin okurunuzum " derseniz, o da " aa ne güzel; o zaman herkese söyleyelim onur caymaz okusun " diyecek kadar suflidir bazen.

acilardan bir abla ve leylak likoru harbiden iyi $iirleridir. ötesizdir.

rekik olmak istiyorum; olmuyor. (bkz: ayar veriyorum ayar veriyorum popom kuru kalıyo)
    #822541 (ceviz agaci, 06.11.2006 17:12)
  3. bilimum sözük ortamında yazmış çizmiş ve her defasında * ayar manyagi yapilmiş edebiyat ile uğraşan! kimse. (bkz: edebiyat kelimesinin muğlak kaldığı anlar)
    sözümona edebiyatı da, kendisi de, sahilden pardösüsü ile uzaklara bakan adamın o yapmacık hali gibidir.

ha denebilir ki ''b.k atacagina sen yazabiliyor musun ona bak''... olur. peki. zaten öyle yazacagima elimi keseyim, deli falan olayım ben. yazdıkları karsisinda onun halini düşündükçe kafamda, bunları yeğliyorum zaten ben şahsen bizzat kendim.

hayır bir de nasıl kendi başlığı altına çalışır falan, reklamına bakar böyle kendi çapında buğulu buğulu..

(bkz: hey yavrum hey)

(bkz: şekil)

ece ayhan hakkında dedikleri için (bkz: #1102349)

(bkz: rezillik)
    #1729909 (hosaf, 05.06.2007 21:00 ~ 21:10)
  4. kalbimi yaktim isimli ismet özel çeşnili bir şiirim'sisi mevcuttur; şöyle ki:

göğsüme yüreğimden başka muska takmadan...*

biraz anlamak için eski yerlerde durdum,

bazı mahalle kahveleri -eğri bir yağmur sokaklar-

kaç viran bağ, alkol, biraz mimozalar

kaybettiğim anlamı bulmaya çalışırken

kalbimi yaktım. eriyen bir gemi sulara karıştı.

iyiydi biraz, sarı tütüne alıştım, içime çekerek

kesinlikten kurtuldum, belirsiz bir yere akmış

saçları vardı uzun -kasabalarda akşam- gözleri kocamandı,

bunun için telefon kulübelerinde ağladım -akıp giden-

bir kazak aldım kendime griydi -çok şık!-

siyahtı belki de -ne fark eder- renk ışıktan bir yalandı

karşıdan karşıya geçerken hep gökyüzüne baktım

"geceler üsküdar"dı- motorlardan en erken ben...

çiçek pasajını göğsünün ortasındaki bir çiçek sandım

iyiydi biraz. içimin boşluğunda bir ayla vardı

belki papatya. biraz alışmaya çalıştım kalbime;

o amansız yumruğa, yazılı tarihi yok birahanelerin

Samatya'nın, Tophane'nin, tren yollarının

oysa ağaçlar bile müzelerde envantere geçirilir

onu yaktım, külünden bir çiçek yakama takıldı

kalbimi yaktım, bir çocuk bütün trenleri kaçırdı

iyi değil mi biraz diye sordum, iyi diye ses verdiler

içi yaşlı adam, yaşlı adama göre daha çok sever

kahvaltılar mutsuz, öğlenleri bezgin, akşam oldu mu o eski

çocuktum. yüzümün ıssız yerlerine dokundular, tenimin

şimdi geride kalıyor, savaşlar, yangın yerleri, ölenler

bir yaralı orada, sonra bin beş yüz yaralı daha -sessiz günler-

çiçekçilere prenses diye baktım; kraliçe, orospulara,

para harcadım biraz, iyiydi, tütüne alıştım -nargile cinleri-,

pulları ateşten dansöz elbiseleri denizin üzerinde

kalbimin boşluğuna yürüyen rüyaları vardı, işgal eden

bir pembe kolye -çizik çizik bir kar yağışı- içime dolardı

gözleri kocamandı, herkes gidiyor, kalbimi yaktım,

alevinden bir damla gömleğime sıçradı

sonra gelip giden neydi? şöyle uzaktan bir baktım -hicran-

öpüşürken çekilen neydi, kıyı ne, güz kimdir -hazan-

kuşlar nereye uçar, nereye akar ırmaklar, sözler nereye -hüzün-

üç kızıydı tanrının bunlar, ellere sor

eller parmakları neden böyle okşar...

kimin sonu oldum, kimlere son, kimleri çok sevdim

bir yerde oturmanın kuğusunu buldum -masa örtüleri-

bordoyu ikiye bölen elleri -eller-, uzuneski çay bahçeleri

yani şehir sabahları sessiz uykudadır, olsun uyandım

tuvaletçilere madam, piyangoculara kont diye baktım

uzun kadınlar vardı, uzun huylar, baktıkça canım yandı

tenler yoldu, tenler hüzün, tenlerde ayrılıklar

vardı… ben dokunmadım... dokunsam kırılan...

baktıkça yol dönüştü, ışık dönüştü, keman dönüştü,

küpelerin kirazdan yapıldığı bir mazi, kalbimi yaktım,

izlerinden anneme bir sap menekşe

babama kulağımı çektiğindeki baygınlık,

külü kaldı sevdiğim kadına

biraz anlamak için çocukluğumda durdum

paslı çanlar çaldı, mırıldanan bir şarkı, saçlar sonra

kaç küskünlük, kaç otobüs durağı, sabah ezanları

karanlık bir sokakta kaybolmadım hiç

var olmak değil, değil yok olmak

olmamış olmaktı dileğim; kimsenin, kimsesiz, kimler,

kaç viran düşle, düşerken, düşmanken,

tütünle, tüterken, tütsüsüz,

kadınımla, yıkımlarla, sevgilerle,

kaybettiğim beni bulmaya çalışırken

kalbimi yaktım.

içimden kuşlar gökyüzüne...
    #1892133 (endless, 09.07.2007 15:26 ~ 15:29)
  5. marmara üniversitesi bilgisayar öğretmenliği bölümü mezunudur. amatör tiyatroculuk yapmıştır. üniveriste yıllarında yarım yamalak yaşadığı fikirtepe'nin hayatında önemli bir yeri ve etkisi vardır.
    #2847387 (nijeryadanbuyanlokiminyurdu, 16.01.2008 17:38)
  6. kalbin ve tenin butun istekleri isimli son öykü kitabı sel yayıncılık'tan çıkmış şair,hikaye ve roman yazarı.
    #3256858 (teknick47, 11.04.2008 11:59)

© 2008 - uludağ sözlük

onur caymaz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. onur caymaz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu onur caymaz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» carriye roxalina » when you close your eyes » masumiyet muzesi » insanlik onuru iskenceyi yenecek » gunun sozu » serdar ortac tarzi dans » 19 mayis kareografilerinin sacmaligi » 4x21 doludizgin » hicbir sey demeden ayrilmayi tercih eden erkek » aksak tirtil » yaran entryler » gunumuz futbol ilkeleri » michael wilton » pkk liyi sikip ulkucuyu sabaha birakmak » don demeyi unuttum » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » oguzhan ozyakup » birgun » radyo uludag » masturbasyon yaparken odaya jenna jameson girmesi » sinavda mesaj atmak » bir tavsiye mektubu » sevim basbug » matrixxx » nba 2k9 » nefes alamamak » radyo sol » dunya sikine minare gotune » shashkin » korkuyoruz » turk kizlari