ontoloji 

kapat
  1. varlık bilimi..kısaca yaratan yaratılan arası ilişkileri inceler..
    #24567 (rasko, 18.01.2006 19:00)
  2. varlik bilim. felsefenin bir dali.
    hatta (bkz: metaphysics)
    #24572 (child, 18.01.2006 19:01)
  3. felsefe öğretmenlerinin her 3 kelimede bir kullanmayı alışkanlık haline getirdikleri, anlamı; varlık bilimi olan kelime.
    #207054 (asiti kaçmış kola, 02.05.2006 18:57)
  4. duyularla kavranamayan varligin maddesiz yapisini inceleyen bilim dali.
    #454530 (ciwan, 24.07.2006 01:25)
  5. sosyal dünyanın varlığını ve bunların doğasını inceler.
    #1228305 (lowerkid, 29.01.2007 16:58)
  6. varlık yerine allah'ı koyunca olur sana ilahiyat. bu bağlamda verili kültürel kodları kırıp ontolojiyi irdeleyen kendini bulur ordan da varır tasavvufun engin deryasına.
    #3115041 (vakur, 09.03.2008 16:30)
  7. tam olarak "varlık felsefesi" Evreni değişmez bir penise, aman prensibe göre açıklamak mümkünm müdür ? Evrenin "ana maddesi" nedir ? Evren niçin var olmuştur ? Sorularına verilen yanıtlar varlık felsefesini (ontoloji) oluşturur.
    **
    #3290836 (ulfgar, 19.04.2008 14:19)

© 2008 - uludağ sözlük

ontoloji başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ontoloji ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ontoloji nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» dam basinda oturan eski sevgili » farmakodinamik » balos kalesi » melissa panarello » edu dracena » yaran baslik yonlendirmeleri » beyaz show » cocuklarla sek sek oynayan eski sevgili » acidan dolayi bazi taskinliklari hos gorduk » isik universitesi » avrupa yakasi » bobby tatketcap » hicbir sey demeden ayrilmayi tercih eden erkek » metin 2 » damdaki okuz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » universite bitince genel mudur olacagini dusunmek » antidepresan » ayrimci baslik acip ozgurluklerden dem vurmak » kisaltmalarin ek almasi » ailelerin cocuklarina kasten siyasi isim vermesi » birinci batarya » el ele tutusmak istemeyen sevgili » ben seni arkadas olarak goruyorum » autumnblaze » yaran minibus diyaloglari » eski sevgilinin aramamasi » bc brno » zeka » carry on wayward son » barack obama