onder 

kapat
  1. Gücü, ünü ve toplumsal yeri dolayısıyla, belli zaman ve durumlar içinde, ilişkili bulunduğu küme veya toplumun tutum, davranış ve etkinliklerini değiştirip yönetme yeteneğini gösteren kimse, lider, sef.
    #110067 (can, 11.03.2006 12:09)
  2. uber isim. sahiplerine yanlışlıkla ender diyenlerden hoşlanmayan kişilerdir önderler.
    #1596172 (avedis, 01.05.2007 22:57)
  3. aman yarabbi!

bu isimde almancı bir popçu çıkmıştı 2 yıl önce. "ver kalbimi al sevgini, vaz-geçiyo-rum sendiiieeeeen" diye iğrenç ötesi bir şarkısı ve rezalet bir imajı vardı.

kendisi yüzünden adımı değiştirmeyi bile düşünmüştüm. neyseki kayboldu piyasadan, huzur buldum.
    #2030829 (avedis, 29.07.2007 03:41)
  4. karizmatik ve kitleleri ikna kabiliyetleri cok guclu kimselerdir .
    #2030901 (migfer, 29.07.2007 03:58)
  5. ankara'nın meşhur bir semtidir. yeri itibariyle çinçin, aktaş geçilir ardından gülveren daha sonra siteler'in mobilya kokan sokaklarına girilir ve önder'e çıkılır. önder'in etrafını siteler, doğantepe, nokta ve hüseyingazi çevirir. ankara'da belanın ne demek olduğunu bilenler tarafından iyi bilinir önder. ayrıca ünlü kabadayı hasan hüseyin fani'nin mekanıdır. varoş mahallesidir. delikanlıdan başka birşeye rastlanmayan nadir yerlerdendir. zamanında deli memedin havuzu'yla ünlüdür. delikanlılarının ankaragücü tribünlerini doldurduğu, deplasmanlara gittiği, şenliklerin hiç eksik olmadığı, kardeşliklerin hat safhada yaşandığı, büyüklerin küçüklere sevgi, küçüklerin ise ağabeylerine saygı gösterdiği, karagümrükte nereymiş dedirten yerdir önder.

(bkz: hasan hüseyin fani)
    (bkz: boncuk uğur)
    (bkz: şamyel osman)
    (bkz: bitdo)
    (bkz: gagili)
    (bkz: kara recep)
    (bkz: maviş)
    (bkz: deli memed'in havuzu)
    (bkz: cin berat)
    (bkz: etci)
    #2396385 (yarali parmaga iseyen cocuk, 28.09.2007 22:57)
  6. (bkz: önder imam hatip liseleri mezunları dernegi)
    #2396400 (çakalcarlos, 28.09.2007 23:02)

© 2008 - uludağ sözlük

onder başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. onder ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu onder nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» seksapelite » sade adu » bodrum » sallandagel » basarili erkeklerin arkasindaki kadinlar » bir giren bir de girmeyen pisman » ruya » illdisposed » ali sami yen stadyumu » cagri yilmaz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci