once kadinlar ve cocuklar 

kapat
  1. acil durum hallerinde kurtarılma yönünden önceliğin kime tanınması gerektiğini bildiren cümle.
    o anda kim takar muammaaaa....

bence;

canını seven kaçsın

yada

derhal tabanları yağlayın

yazsalar doğal hayatın akışına ve eşitlik ilkesine daha uygun olurdu...

canım tehlike anında da felsefe yapılmaz ki diimi?
    #50245 (sıçtırtma lamasına, 02.02.2006 23:55)
  2. genellikle batan gemili filmlerde kullanılan, kadin erkek esitligini es geçen, ayrımcı söz.
    #435126 (asiti kaçmış kola, 17.07.2006 19:03)
  3. Böyle olması gerektiğini söylüyorlar... Karşı çıkana da rastlamadım. Belki "kutsal"a dil uzatmak cesaret istediğinden, belki "bırak söylesinler, öyle zamanlar gelsin, ben bilirim yapacağımı" düşüncesinden.

Bir felaket anında çocukların önceliği olmasının mantığı nedir? Çekirdek toplumu garanti altına almaksa niyet, yöntem kesinlikle işe yaramaz. Yatırım yapılmış hazır işgücünü gözden çıkarma mantığını bilmek istiyorum.

Aklıma gelen tek şey, kadınların başka bir dünya kurma umut/planları. Büyük bir felaketle karşılaşıldığında, büyük ihtimalle o felaketi hazırlamış erkeklerden kurtulup, her şeye yeniden başlama planı. Aynı hataları tekrar etmeden, yetiştirecekleri çocukları bu kez farklı formatlayarak büyük bir Amazonia kurma planı.
    #1265726 (CATY Blake, 06.02.2007 14:26)
  4. (bkz: kadın ve çocuklarınki can, erkeklerinki patlıcan)
    #1267306 (cavo, 06.02.2007 19:59)
  5. titanic filminde bol bol duyulan söz. küçük aklımla sevinmiştim eğer bir felakate maruz kalırsam kurtarılma önceliğim var diye.
    #1267374 (vera, 06.02.2007 20:13)
  6. bir sunay akinkitabidir . sunay akin, siiri hakkinda edebiyat cevresinde anlasamamazlik vardir. kimisi iyi bir sair olmadigini soyler. kimisi ise siirini ove ove bitiremez fakat benim gozumde sunay akin nefis bir arastirmaci ve hikaye kurgucusudur. once kadinlar ve cocuklarise mutlaka okunmasi gereken bir kitaptir. yazari yakindan tanima firsatina erismis bir kisi olarak kitabin hazirlanmasi asamasinda ,yuzlerce seyir defterini elinden gecirip, kisi bibliografyasi ve anisi okudugunu...
    kitapta titanik ten dumlupinar denizaltisina ertugrul firkateyninden bandirma vapuruna kadar onlarca geminin ve onlarin hazin hikayelerini, tarihin derinliklerinde kaybolan kaptan ve denizcilerinin hikayelerini oldukca sade ve eglenceli kimi zamanda huzunlu yonleriyle adeta hafizaniza kazir...
    titanik gemisinde olen yolculardan birisinin bir yazar oldugunu ve gemi ile birlikte sularin altina gomulmeden yillar once bir roman yazdigini ve yazdigi romanda titan adli doneminin en buyuk transatlantik gemisinden bahsedip geminin amerika yolculugu sirasinda bir buzdagina carparak batmasini ...
    dumlupinar denizaltisinin son anlarinda icerdeki denizcilerin olumu kahramanca kabullenip son anlarinda keman dinlemelerini..
    turk sinemasinin unlu tonton amcasi hulusi kentmenin mesleginin deniz subayligi oldugunu..
    ve daha nice ilginc,huzun veren bilgileri ogrendigim eserdir.
    #1534271 (hainorkinos, 16.04.2007 22:00)
  7. erkeklerin sıkışınca kadın kılığına girmelerine sebep olabilecek önerge.
    #1534673 (seytanprenses, 16.04.2007 23:18)
  8. duyulduğu vakit gönül rahatlığıyla "..aha sıçtık.." diyebileceğiniz ikaz.
    #1534681 (grand ekinoks, 16.04.2007 23:21)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

once kadinlar ve cocuklar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. once kadinlar ve cocuklar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu once kadinlar ve cocuklar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about once kadinlar ve cocuklar. Copyright of the articles are belong to their authors.

» hanim ayar aldik batiyoruz » karakartal com » yanginda ilk kurtarilacak seyler » kurtlar vadisi nin tekrar ekranlara donmesi » severim ama tehlike aninda hic tanimam » kucuk yazarlar sozlugu terk etsin kampanyasi » sahtiyan » ene » child » vucut gelistirme » savage grace » uludag sozluk hakkinda ne dediler » kunta kinte » pasamiz cok sakacidir da » din ve milliyetcilik ile uyutulmak » kukunla oynama siser » vanden borre » self sufficient » pan am » facebook ta friend request gorunce sevinmek » urk » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » unlulerin kisisel iletileri » rumeli hisarustu nden merter e varma rekoru » eksikolik » this mission is over » cengiz aytmatov