omer yilmaz 

kapat
  1. 1953 doğumlu olup* Türkiye'nin yetiştirdiği sayılı iyi tenorlardan biridir. 1974 yılında devlet opera'da çalışmaya başlamıştır. ülkemizde ve yurt dışında sayısız temsilde görev almıştır. gitarist bekir küçükay ile birlikte sevda türküleri adlı albümü yayınladı. kendisi hakkında diğer bir ilginç özellik 2002 dünya kupasında istiklal Marşı'nı Seul'de seslendiren kişi olmasıdır.

Malesef 7 nisan 2006 günü kansere yenik düşmüştür. ölümü sanat camiasını derinden sarsmıştır. büyük bir kayıp olmasına rağmen anısının hep yaşatılacağını umuyorum. ancak henüz 18 yaşında olan kızı çok yetenekli bir piyanisttir ve umarım babasının bıraktığı yerden devam eder.

güleryüzlü ve şakacı bir insandı. sadece bir kez karşılaşmış olmamıza rağmen aynı ortamda bulunduğumuz yarım saat içinde beni yarmayı başarmıştı. onun gibisi zor gelecek bir daha türkiyeye ve malesef değeri anca ölünce anlaşıldı. daha cuma günü ziyaretine gittiğim evinde giydiği takımlardan birini görünce içinden onun bana klasik gülümsemesiyle baktığı hissine kapıldım. evet ömer yılmaz bizim sanat camiası için ölmedi. elimizden geldiğince onu yaşatmaya çalışıyoruz.

bunların üstüne çok anlamsız belki ama, hepimizin başı sağolsun..
    #172471 (shyer, 16.04.2006 01:25 ~ 01:33)
  2. bekir küçükay ile yaptıkları sevda turkuleri albümünde yalgizamı seslendiren muhteşem sesli sanatçı.
    o güzel klasik gitar sesiyle
    o güzel ses nasıl da gidiyor
    guzel ile içilen şarap gibi.
    #2901396 (dus pesinde dus pesime, 26.01.2008 23:38)

© 2008 - uludağ sözlük

omer yilmaz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. omer yilmaz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu omer yilmaz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» amacsiz kalmak » popstar alaturka » kurtlerden nefret etmek » somatik sanri » cuma ya da pasifik arafi » oksururken balgamin karsidakine firlamasi » elbe » herkes kendinde olmayani ister » tourette sendromu » kavak yelleri » ortaya karisik laf salatasi yapan sagci » love is nothing without fucking » unio mystica » michelle marsh » ayak bakimi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » turkce verintiler sozlugu » tatar atlilari beni hep korkutmustur » endokrin etki » windows un isim haklarini pakpen e satmasi » carlos vela » masturbasyon » maca kizi bilmeyen giremez » konusan sisme kadin » decay » utanc » yurtseven kardeslerin en kucuu » turkiye de kurtler almanya da turkler » yuksek sadakat » depersonalizasyon » diazem