om mani padme hum 

/ 2
kapat
  1. bu kurtlar vadisi nde baron un anuna koyan o kukuletalı heriflerin sayıklayıp durduğu latince palavralara benzeyen cümledir. tahminen anlamı şöle bişeydir;

om mani padme hum ; baronu s.ktik , kılıçın da anuna koymaya az kaldı.

ispanyolca versiyonu için bakınız;
    (bkz: un dos tres)
    #1550363 (zargana, 21.04.2007 12:37)
  2. şiirsever bir yazar.
    #1929694 (yasakani, 14.07.2007 02:04)
  3. (bkz: #803168)gerçeği gören bir yazardır.
    #3184053 (Acz ve fakr, 24.03.2008 13:37)
  4. tibetli budist rahiplerin duası. sunay akin'ın bir kitabında şu şekilde açıklanmıştır:

om:evrenselliğin tecrübesine ve yoluna sığınıyorum ta ki

mani:olumsuz ruhcevherimin aydınlığı

padme:uyanan şuurluluğun derinliklerinden sıyrılsın

hum:ve ben ten kafesinden kurtulmanın ilahi aşkı içinde sonsuzluğa doğru sürüklenip gideyim.
    #3278767 (akustikcinayet, 16.04.2008 19:24)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

om mani padme hum başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. om mani padme hum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu om mani padme hum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gaylerin penis boylarinin kisa olmasi » isis » rapper ninja » futbolla ilgili basliklarin cok entry icermesi » elestireceginize daha iyisini yapin diyen insan » kufur » sicaktan poponun terlemesi » ihtilal records » seri eksi oy veren ibne » kayserispor un kadikoy de uefa kupasini kazanmasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games