om mani padme hum 

/ 2
kapat
  1. budizm de beyni boşaltıp rahatlamak icin kullanılan ve insana pozitif etkiler kattigina inanilan bir mantra.
    (Jusenas, 13.05.2006 21:51)
  2. anakin skywalker 'ın padme amidala 'yı ilk gördüğünde söylediği söz.
    (Jusenas, 13.05.2006 21:52)
  3. asaf halet çelebi'nin bir şiir kitabı. aynı zamanda sidharta şiirinde de yinelenen mantra. şiir de şudur:
    SiDHARTA
    niyagrôdha
    koskoca bir ağaç görüyorum
    ufacık bir tohumda
    o ne ağaç ne tohum
    om mani padme hum (3 kere)

sidharta buddha
    ben bir meyvayım
    ağacım âlem
    ne ağaç
    ne meyva
    ben bir denizde eriyorum
    om mani padme hum (3 kere)
    (kassandra, 14.05.2006 00:02 ~ 00:03)
  4. bir rivayete göre "sen bir lotus çiçeği kadar güzelsin" anlamına gelen cümle.
    (benden yazar olmaz, 09.07.2006 16:30)
  5. yanılmıyorsam, buddha'nın bastığı yerlerde güller açtığına inanılırmış ve bu güllerin içinden bir lotus çiçeği yükselirmiş. on mani padme hum'da buna ithafen kullanılırmış.
    (aylak adam, 09.07.2006 16:33 ~ 16:35)
  6. "insanin gercek özüne selam" anlamina gelir. meditasyona baslarken surekli tekrarlanir. sanskritcedir

(bkz: mantra)
    (laxx, 27.08.2006 02:57 ~ 02:59)
  7. (bkz: Asaf Halet Celebi)
    (nirvana, 16.09.2006 14:11)
  8. asaf halet celebi'nin şiirlerinde kullandığı, sanskritçe'de "mücevher lotusun içinde, lotus mücevherine selam" gibi değişik anlamlara gelebilen mantra.
    (om mani padme hum, 27.10.2006 10:01 ~ 10:02)
  9. aynı zamanda 3. nesil bir yazardır..
    (intensivecare, 27.10.2006 18:24)
  10. nickini görünce bu om mani padme hum o om mani padme hum mu acaba dediğim, akabinde saçmaladığımı anlayıp kendimi muazzam bir şekilde "ne diyon lan sen salak" şeklinde azarladığım yazar. evet giriş için fazlaca sıçmalamış olabilirim, biliyorum ama ben nerdeyim biliyor muyum be?
    (deep, 27.10.2006 23:46)
  11. daha önce ekşi'de sürekli entrylerini okuduğu ama tanışmanın kısmet olmadığı yazar arkadaşını burda görünce sevinmiş ve bunu dile getirmiş biri, öyle kendi halinde. derdi yalanmak olsaydı bunu ekşi'de de yapabilirdi. ama verilen tepkiye şaşırmamış, insanların asıl amacının eğlenmek, öğrenmek bilmem ne olması gerektiği sanal bir ortamı bu kadar ciddiye alıp kendini paralayan kişilere daha önce de rastlamış zira. durun bir yazsın etsin, ondan sonra aranızda günahsız olan ilk taşı atar nasılsa.
    nickini görünce bir de, yok lan görmüyor hiçbir şey, azıcık eblek, azıcık da şaşı bu.
    (om mani padme hum, 28.10.2006 00:22)
  12. "sizi bana sayıyla mı verdiler?" dediğim sayın yazar. Thedewil la birlikte Türkçe den soğuttular beni, Yok böyle bir şey, sayelerinde ana dilimi değiştirmeyi düşünüyorum, terk edeceğim bu diyarları. senin hakkinda entry girdim simdi sira sende diye düşünmesinler diye başlıklara entry bile girmek istemiyorum, dayanamadım ki bizim de bir gururumuz var dimi ama? izzet-i nefsim iki paralık oldu sayelerinde, özgüven denen bir şey kalmadı. Hani işkence görenler ceketlerinin düğmelerini kapatamazmış, aynen öyle bir durum hasıl oldu üzerimde. Ne zaman dil ile alakalı başlık açılsa sözlüğü kapatıyorum. Kurt postuna bürünmüş muadiller, boykotlar, seytanlar giriyor kabuslarıma. Hem en azından mahlasım türkçe benim, naber. Yalnız bırakın beni, defolun..

Biliyorum ben bunların neden olduğunu, ben de zamanında sözlükte sazan avına çıkmıştım, grand ekinoks'un ahı tuttu işte.. Ama hele bir bekleyin, zaman gelince hiç ummadığınız yerden saldıracam size.. Tdk sözlüğünü hele bir yalayım yutayımda ondan sonra görün siz...

edit: Sanırım kimliklerini çözdüm. Thedewil le başlığı altına yazdığım sayın yazar, 90ların şahane yarışması bir kelime bir islem de önlerine sözlük yığılı -ki birisi her bölümde boğazlı kazak giyiyordu- yaşlı iki tonton amca olmalılar *
    (zabalayn, 31.10.2006 18:55 ~ 19:05)
  13. şu boktan internet aleminde yıllardır karşılaştığım, konuştuğum insanların arasında "ben burdayım lan ehoehehoeohheohee. allah'ın belası baksana buraya lan şerefsiz" diye kendisini belli edebilen can parçası. hep yanında olunması gereken ve olunmak istenen dostların önde koşanı, bayrak sallayanı.

*
    *
    *
    *
    *

- öğrenildiği zaman buraya şiir yazılacak.
    (atrin, 01.11.2006 22:30)
  14. tim burton tematigi ile gune merhaba demis yazar. aynen devam etsin.
    (Antistar, 02.11.2006 11:00)
  15. ingilizcesi için ayrı türkçesi için ayrı başlık açmasına gerek olmadığını ikisinide bir başlık altında yazabileceğini söylemek istediğim yazar.
    (bkz: yeni moda başlık şekilleri)
    (bkz: bokunu çıkarmak)
    (fatal, 02.11.2006 11:17 ~ 11:19)
  16. (bkz: voodoo girl)
    (bkz: voodoo kiz)
    (bkz: bayan voodoo)
    (bkz: ms voodoo)
    (bkz: mrs voodoo)
    (bkz: voodoo hanim)
    (bkz: voodoo yenge)
    (cagdas, 02.11.2006 11:19)
  17. lotus çiçeği kertenkelesi. en iyi yaptığı icraat ölü taklidi yapıp avını pusuya düşürmesi ve afiyetle yemesidir.
    (yeeebabanin, 02.11.2006 19:51)
  18. daha önce bir şey yazmadığımı farkettiğim yazar. bu bölye beni bir sinirlendirdi en başta ama, sona alttan aldı. sevdim o yüzden. güzel de yazıyor. aferim diyorum. aferim
    (karga, 03.11.2006 16:19 ~ 20.11.2006 15:52)
  19. mevlana celaleddin rumi'nin kitabının ismi...*...
    (Harvester of Sorrow, 09.11.2006 12:00)
  20. pek yakında kendisinden (bkz: bir günde sözlügün devrimcisi kesilmek) ayarını yemek için bekleştigim yazardır. e hadi gelsin artık.
    (sozlugesozlukdiyenyazar, 14.11.2006 15:48)
  21. iyi yazar. yazar iki anlamlıdır...
    (karga, 05.12.2006 20:09)
  22. kötü yazar. kötü tek anlamlıdır...
    (dabaddah, 03.01.2007 22:47)
  23. kıymetli yazar. kıymetli tek anlamlıdır...
    (karga, 03.01.2007 23:13)
  24. ayarcı yazar . ayarları çok anlamlıdır ...
    (bkz: #1518873)
    (cabbar, 12.04.2007 11:45 ~ 11:47)
  25. seviyorum seni
    bagırsaklarımda k vitamini sentezleyen bakterilerim kadar,
    bir tepsi baklava yiyip içim yanınca koca bir bardak su içmek kadar,
    ekmegi tuza banıp yemeyi sevmesem de aç kaldıgım dönemde yaptıgım bir aktivite kadar
    seviyorum seni.

eger birgün ibnelik yaparsan kafana sıçar giderim...
    (absolution, 12.04.2007 18:28)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ikinci el araba alacaklara tavsiyeler » alimacgraw » galatasaray in sampiyon oldugunun anlasilmamasi » derste uyuyan hoca » pismis kelle » progressive » lerzan mutlu » jesse james » idiot » belgariath » koltuk alti killi olan kizlar » yurumek » thomas mann » cunt bloody cunt » ismael bouzid » turbanli plaj voleybolcusu » inquire » kralice elizabeth in desti izdivac a katilmasi » arabada dinlerken kopek ezdirten death gruplari » 4 luni 3 saptamani si 2 zile » istifa » msn e koymak icin ozel olarak resim cekmek » marabam var » bergamot » sevgiliyle sarilip cirilciplak uyumak » engin ardic » arjen robben » turkcespiker com » serruh kaleli a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa