olumlu 

kapat

1. ölümsüzün tersi..
    #22180 (elma, 17.01.2006 21:45)
  2. fani.
    #22181 (stranger, 17.01.2006 21:45)
  3. pozitif düşünce,tepki..olumsuz kelimesinin tersi..
    #22187 (thoth, 17.01.2006 21:47)
  4. pentagram'ın güzel parçalarından biri...
    Ölümlü
    Dünkü aklın bugün yetmez
    Yarın bambaşka bir dünya
    Bir sen var o hiç değişmez
    Gerçeklerin hep farkında

Yol yakınken düşün biraz
    Bir nesildik beraberce
    Bir adım git bir adım gel
    Kaç yıl kaldı önümüzde

Gör artık, gör artık anla
    Ölümlü, ölümlü bu dünya

Düşman olmak mertlik değil
    Korkaklığın iradesi
    Kurnazlık marifet değil
    Aptalların tesellisi

Pişmanlığa tercih etme
    Geçmişteki hataları
    Yalnız gözyaşların yıkar
    Ruhundaki günahları

Ölümlü, ölümlü bu dünya
    Savaşma artık hayatla

Çok yoruldun dinlen biraz
    Misafirsin bu alemde
    Etrafını seyret biraz
    Fazla kalmazsın belki de
    Doğru yanlış gerçek yalan
    Farketmiyor aslında
    Dünya döner geçer zaman
    Hiçbirşey kalmaz ardında

Ölümlü, ölümlü bu dünya
    #401740 (coskruno, 06.07.2006 16:20)
  5. herşeyin sonu
    #478197 (BaL, 30.07.2006 21:58)
  6. -çeksene şu elini olum
    +şş, olumlu molumlu konuşma lan
    -lan mı? sen kime lan diyon?
    (ve kavga başlar...)
    #784115 (thedewil, 28.10.2006 17:50)
  7. sen, ben, o..
    #784333 (sour cherry, 28.10.2006 18:53)
  8. (bkz: fani)
    #1102229 (diyonsos, 04.01.2007 00:48)
  9. bazılarının ''tamam'' yerine kullandığı kelime.

+akşam sinemaya gidelim mi?
    -olabilitesi mevcut
    +ne diyosun a.k gidelim mi?
    -olumlu
    +siktir len, sana soranda kabahat
    #1624563 (phoibos apollon, 09.05.2007 14:30 ~ 29.07.2008 15:00)
  10. kamerunlu futbolcu..

- olumlu, olumlu geçerse tehlke, geçtii.. kaleciyle karşı karşıya...

* * * *
    #1624583 (kuzgun, 09.05.2007 14:37)
  11. çok yoruldun dinlen biraz
    misafirsin bu alemde
    etrafını seyret biraz
    fazla kalmazsın belki de

saygılar.
    #1934388 (Sıfırın Altında, 14.07.2007 20:00)
  12. "Kurnazlık marifet değil, Aptalların tesellisi" sözleriyle dürüstülük üzerine söylenebilecek en güzel sözü söylemiş pentagram başyapıtı. bir albümündedir.
    #2125393 (aman heri, 13.08.2007 16:59)
  13. sözleri hayat felsefesi olarak benimsenebilecek harika bir pentagram şarkısıdır. şarkının adı olumlu değildir, ölümlüdür. çoğu yerde olumlu olarak geçmesi sizi şaşırtmasın.
    #3150243 (serenat, 16.03.2008 21:09)
  14. Kabul edilmesi zor bir gerçek. Bu biraz da bu karman çormanlık içinde mevcut. Sanki hakikaten bu dünyanın sadece bir konak olduğu ve gün ikindi akşam olunca her faninin dostların hatırlayacağı bir isme dönüşeceği gerçeğini yüzümüze vuran.

Dünyanın bu şekilde ölümlü bir yer olduğunun hatırlatılması çok hoşuma gidiyor. Yani bir şekilde toprak kokusu ile uyanmak, hücrelerinizin sonsuz hayatı toprakta bulması ve saire. Ölümlü olmak, sahnedeki yerinizden emekli olmak, bunca haksızlığa karşı hala yaşıyor oluşumu kolaylaşıyor. Mesela Bush un ve yahut arkasında kimler varsa onların ölecek olduğunu bilmek, sonracığıma soykırımcıların, tecavüzü bir silah gibi kullanan müsveddelerin, uyuşturucu tacirlerinin ve umursamaz kalabalığın ölümlü olduğunu bilmek çok ama çok rahatlatıyor beni. Bir yandan bu dünyada bazı insanların tek görevinin acı çekmek olduğu fikri bazen beni bir sorgulama girdabına düşürse de cevap gecikmiyor benim için. Semavi dinlerin hiç birisinin uydurma olduğunu düşünmüyorum. Çünkü hiçbir insan o kadar adaletli kuralları koyacak kadar iyi değil. Bunu antik Roma dan biliyoruz. Ya da Sokrat a bir turist ömer selamı çakarak söyleyebiliriz ki "Hiçbir şey bilmiyoruz!"

Bütün bu sadelik içinde bu bir paradoks gibi gözükebilir. Açıkçası her ne kadar fanatiği olacak kadar sevsem de stephan hawking in başka bir gezegen bulup oraya taşınmalıyız fikri de bana pek mantıklı gelmiyor. Hatta aklımda şöyle muzır bir şey beliriveriyor: zaten bu adam hiçbir yerini kıpırdatamıyor. Ve kendi dünyasından insanların aptallığını görüyor. Kendi içinden ben ne desem de bu insanların kafasını karıştırsam muzipliğini yapıyor olabilir. Ya da böyle düşünmek daha eğlenceli geliyor bana son tahlilde. Netice de insan popülâsyonunun başka bir yere uyum sağlaması bu kadar kolay değil. Sadece bir organizmadan ibaret olmadığımız için eksikliğini duyacağımız onca şey var. Animistler hatta hiçbir istler gibi konuşmak istemem ama hakikat bu.

Aslında yaşarken huzurlu olmak ya da huzurlu ölmek çok kolay. Yani öyle kocaman şeyler yapmanıza gerek yok. Kişisel gelişim uzmanlarının o basit lisanını kullanıp buradan ahkâm kesmek istemem (ne kadar çok istemem dedim ya hu) ama her şey aslında çok basit bu dünyada. Olanları karmaşık olarak değerlendiriyor oluşumuz biraz da kendi egolarımızı tatminden geçiyor. Bir problem ne kadar zorsa o kadar kıymetleniyor.

Yani demek istediğim şey aslında oldukça basit. Netice de ölüm var. Ani ölüm var. Trafik kazası var. Sonra bir ay içinde götüren kanser var. Çektiren hastalıklar var. Dünya acı ve sızı yeri. Yine dönüp dolaşıp o ney hikâyesine çıkıyor her yol. Ve bu dünyada hiçbir şey anlaşılamamak kadar acı değil. Ama anlaşılamamak da öyle bir imtihan ki genellikle peygamberlere nasip edilen. bize kalansa işte bu halin ve mezarlıkların farkında olup kendi mizahımızı kurmak. komik aslında hayat.

Etrafımızda onca hikâye onca trajedi var. Çocuk olamadan büyüyenler var. Bebeklerinin ölümünü gören anneler var. Ve biz hala geri zekâlı şeylerin peşinde dünyayı ben mi kurtaracağım lafının mide bulandırıcı yankısı ile bir böcek gibi yaşamak için çabalıyoruz. işte bu bana çok ama çok salakça geliyor. Hiddetim nezaketimi bazı bazı zedeliyor. güleceğim tutuyor.

Ya da kısaca pentagramın bir şarkısıdır ayrıca. Gör artık gör artık anla. Savaşma artık hayatla. Dünkü aklın bugün yetmez, yarın bambaşka bir dünya.
    #3737255 (oyuncakdunya, 29.07.2008 11:34)
  15. olumsuzu icin;
    (bkz: olumsuz) *
    #3746841 (imagine, 30.07.2008 23:48)
  16. (bkz: çok anlamlı başlık)
    #3746849 (illumination, 30.07.2008 23:50)
  17. bulunduğu albüme bakarsak eğer kadercilik-humanizm çerçevesinde yazılmış pentagram eseri olarak nitelendirebiliriz.
    Maddi dünyanın aşırı hırslarına,gururuna bencilliğine kendini kaptırmamak.

HZ. Muhammed usulu Sana taş atana sen ekmek at

veya da Hz isa usulu sana tokat atana sen diğer yanağını çevir gibi gerçi isa'nın ki biraz saçmalık ama o kadar olur sonuçta gerçekçilikten uzak Abartılmış dini söylemler bu.
    #4315185 (Selim Pusat, 04.12.2008 06:28)
  18. (bkz: counter strike)
    #4315186 (Jay Jay Justified, 04.12.2008 06:31)
  19. sonu olan.
    #5053460 (junior, 17.04.2009 04:46)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

olumlu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. olumlu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu olumlu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about olumlu. Copyrights of the articles are belong to their authors.