olumcul kimlikler 

kapat
  1. kapitalist sistemdeki dünyanın küreselleşen ortamında insanlar kendi kültür ve aidiyetlerini kaybetme problemiyle karşı karşıya kalmışlar;sömürge sisteminin kurduğu baskın kültür,diğer kültürleri sentezlemeye ve kendi baskısını kurmaya çalışmış ve ne yazıkki birçok coğrafyada başarılı olmuştur.bugün fransa'daki bir zencinin kim olduğuna verdiği cevap fransızımsa,o'nun afrikalı kimliği ölmüştür.kendi deyimiyle o artık bir fransızdır.ten rengi dışında o'nu afrikalı yapan hiç bir aidiyet özelliği kalmamıştır.kültürüne ve milletine bağlı olmayan bir kimlik ölümcül olmaya mahkumdur...
    #113887 (original, 14.03.2006 03:45)
  2. amin maalouf un dünyaca ünlü kitabı aidiyetleri sorguluyor
    #559577 (letranger, 20.08.2006 16:09)
  3. ince ama kalin bir kitap. her goze gore degil...
    #559580 (mavi bayrak, 20.08.2006 16:09)
  4. (bkz: les identites meurtrieres)
    #1586095 (ArsMagna, 29.04.2007 18:36)
  5. Lübnan doğumlu, Fransa'da yasayan yazar Amin Maalouf 'un okunulması gereken ünlü bir kitabı.
    #1586877 (jazzy, 29.04.2007 21:16 ~ 21:17)
  6. kimlik sorununa daha çok göçmen sorunları açısından bakıyor.biraz yüzeysel bir kitap.anlatımı ve okunması iyi. ulus içersindeki alt kültürlerin temsil sorununa çok yüzeysel cevaplar vermiş.
    amin maalouf kitabında özet olarak, kimliklerdeki alt kültürlerin bastırılarak veya tek bir aidiyette mutlaklaştırmak yerine adiyetleri zenginleştirerek(müslüman, franız, istanbullu,...vb.) yani kendisinin de dediği gibi küreselleştirerek kimlik sorunlarının çözülebileceği savunuyor. maalouf, bu sürecin bir anda olmayıcağına belirtiyor.ama kitap daha çok göçmenlerin kimlik sorularıyla ilgili.
    #2744068 (ihtiyaç molası, 25.12.2007 14:09)
  7. amin maalouf'un 20-21 yüzyıllardaki kimlik kavramına,kimlik bulma çabalarına,kimlik sorunsalına dair kitabı.türkiye gibi 'doğulu muyuz batılı mı?' gibi sorunun 150 yıldır sorulup tartışıla durduğu bir ülkede kafası karışık okur kitlesine bir nebze ışık tutabilecek kitaptır.
    #2828117 (gourmont, 12.01.2008 17:10)
  8. her ortadogulunun okuması gereken amin maalouf kitabı. sloganlara kaçmadan, dünyaya açılmış bir ortadoğulunun kimliğinin nasıl olumcul hale geldiğini anlatmakta her bir deneme. elif safakın baba ve picte armanusa yaptırdığı bir tespit vardır: "türkler ortadogulu'dur". bunu kabul etmeli ve ona göre ayaklarımızı yere daha sağlam basmalıyız ki genç coğrafyamız her türlü depreme zaten gebedir.

"Aidiyetlerimden her birini yüksek sesle talep eden ben, doğduğum bölgenin de kabileler çağını, kutsal savaşlar çağını, ölümcül kimlikler çağını geride bırakarak ortak bir şeyler inşa etmek için aynı yolu izleyeceği günü hayal etmekten kendimi alamıyorum. Tıpkı Lübnan'a, Fransa'ya ve Avrupa'ya dediğim gibi, bütün Ortadoğu'ya vatan ve her isimde, her kökenden Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan, bütün çocuklarına vatandas diyebileceğim günün hayalini kuruyorum. Sürekli kuran ve önceden hisseden kafamın içinde bu oldu bile; ama bir gün gerçek zeminde ve herkes için aynen öyle olmasını isterdim."
    #3443302 (oyuncakdunya, 25.05.2008 00:59)

© 2008 - uludağ sözlük

olumcul kimlikler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. olumcul kimlikler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu olumcul kimlikler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» karar agaci » 2u hat nolu belediye otobusu » ciplaklar kampi uyari levhalari » oyun teorisi ile ilgili temel kavramlar » dikolte » pipimin en pipim yani » ismail yk da cok sert haci ben cankan dinliyorum » bluevelve » nevzat yakisirbey » jonksiyon » planet waves » sean faris » fatma ocalan » hakem elestiri egrisi » universiteye alinmayan rahibeler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kurtlar vadisi pusu » colak mumin » erkeklerin seni seviyorum diyememesi » rome » bir kadini kendine asik etmenin yollari » bekarligin sultanlik oldugunu iddia eden zenci » trident » fatih in golf topunu bulmus olma ihtimali » uc aynali kirk oda » ani yasa » ogrenci evinde yasanan diyaloglar » 6 7 eylul olaylari » hayat beni neden yoruyorsun » jpm » akim baslatmak