olmaya devlet cihanda 

kapat
  1. bir baris manco şarkısı.

usta terzi dar kumaştan bol gömlek diker
    doğru tartan esnaf rahat huzurlu gezer
    eğrinin ve doğrunun hesabı mahşerde
    dünyada biraz huzur herşeye bedel
    sağlığın nasıl gülüm sen ondan haber ver
    ilaç neye yarar vade gelmişse eğer

halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
    olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi

han senin hamam senin konaklar senin
    tarla senin çiftlik senin bağ bostan senin
    diyelim ki dünya malı tümünden senin
    ağız tadıyla yersen bir şeye benzer
    sağlığın nasıl gülüm sen ondan haber ver
    ilaç neye yarar vade gelmişse eğer

halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
    olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi

barış der biraz tuzum ekmeğim olsa
    buz gibi pınar suyundan bir testim olsa
    bir de şöyle püfür püfür bir çınar gölgesi
    kaç kula nasip olur ki keyfin böylesi...
    bir lokma ye bir yudum ic bir oh cekiver
    ilac neye yarar vade gelmisse eger

halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi
    olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi

ayrıca (bkz: olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi)
    #543290 (chanson de roland, 15.08.2006 19:01)
  2. anarşist söylem. "bütün devletler katildir" şiarını kendilerine düstur ednmiş anarşistler bu pankartın arkasında kara bayraklarla yürürler.
    #1949230 (hodbin, 16.07.2007 23:28 ~ 23:31)
  3. (bkz: devlet aklı)
    #1949242 (shibumi, 16.07.2007 23:30)
  4. yanlış söylem.

devlet olsundur. ama toplumunu es geçmesindir. toplum tarafından yönetilsindir. toplumun devleti olsundur, burjuvanın da olsun, ama aynı zamanda proleteryanın da, gelirsiz öğrencinin de, ev hanımının da, çoluğun da çocuğun da devleti olsun, ama aristokratların değil. ( yani anlayacağınız "illa ki marxist sosyalist olsun!" falan demiyorum, malum bazı omurgadan kontrollüler hemen saldıracaklar. o yüzden yazayım dedim)

bu kaideler sağlanınca devlet zaten toplumun bir parçası, onun ortak kullandığı yaşam alanını sınıflar/kültürler/etnisiteler/gelir dağılımları arasında uçurum oluşturmadan regüle eden bir kurum olacaktır. (sağlanabilir mi o tartışılır) böylelikle bu gibi söylemlere gerek dahi kalmayacaktır.
    #2345425 (soul forged sin, 20.09.2007 02:11 ~ 02:14)
  5. (bkz: anarşizm)
    #2346614 (soulsick, 20.09.2007 12:19)

© 2008 - uludağ sözlük

olmaya devlet cihanda başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. olmaya devlet cihanda ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu olmaya devlet cihanda nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» astereognozi » tarihin sonu » varolus sebebimizin hz muhammed olmasi » veysel bozkurt » uludag sozluk un reklam almasi » dijital fotograf makinesi » perde ani » le porta » id » sozlukteki pkklilar » sigara almaya cikip 18 sene donmedim sevdicegime » siyaset din futbol ucgeni » mayfair » nemfomani » sehitlerin yattiklari yerde memnun olmamasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » bak su yumurcaga » sponge bob » crazy » volkswagen scirocco » adamlarin acimasi yok attikca atiyorlar » kaan » avanak kuzenler » seninki kac santim » safak sezer » ben ve yalnizlik » ekstazi » ben aslinda hayata kiziyorum ya » ctrl alt del » solcu » give a fuck