olen insanin kiymete binmesi 

kapat
  1. Bu ülkede her seferinde aynı şey oluyor. Her seferinde biri öldükten sonra eğer ölen insan şarkıcı, yazar, şair vs. ise büyük adamdı, 3 çocuğu vardı, fakir ama gururluydu deniyor. Acaba türkiye' de Hrant Dink' i bu olaydan önce kaç kişi tanıyordu da bu kadar gündeme oturan konu oldu? Kaç kişi onun türkiye' yi aşağılama suçundan 6 ay hapis aldığını, daha sonra bir daha tekrarlanmaması koşuluyla serbest bırakıldığını biliyordu? Yada kaç kişi agos die bir gazetenin varlığından haberdardı. iki gündür insanları gözlemliyorum. Televizyonlarda, arkadaş ortamlarında.. Herkes Hrant dink hakkında yorum yapıyor, niye öldürüldüğünden bahsediyor. Hayır adamı tanımasam daha öncede bu kişiyi tanıyor, takip ediyor derim ama alakası yok. Televizyonda 2-3 elemandan duyduğu şeyi kendi kafasında yorumluyor sonra da gelip bize satmaya çalışıyor. türk milletini aşağılamak için söylemiyorum kimse yanlış anlamasın fakat popüler olan bir konu hakkında bir bok bilmeden bu kadar çok yorum yapan başka bir millet yoktur kanımca. Böyle bir milletten çıkan uzmanda neden öldürüldüğü ile ilgili değil, neden beyaz bere taktığını ile ilgilenir. (bkz: hrant dink katilinin beyaz bere takmasi) Allah bilir şöyle bir konuşma geçmiştir:

Uzman1: Aaa! X koş bak katili gösteriyor!
    Uzman2: O ne öyle be beyaz bere! Katil hiç beyaz bere takar mı?
    Uzman1: Niye lan iyiymiş. Du ben buna bi salı pazarında bakayim.
    Uzman2: Şimdi millet bizden hrant dink niye öldürüldü diye açıklama bekliyordur.
    Uzman1: Amaaaan! Koy göte yaa! Şimdi bereden gireriz mevzuya, çekeriz dikkati alakasız yöne, millet koyun zaten....

Demem o ki hrant dink' in öldürülmesi ne bir ilktir ne de bir sondur. Fakat cemmm denilen şahsiyet her seferinde aynı sahneyi görmekten bıktı. Yazınca da bi nebze olsun rahatladı.
    #1184158 (cemmm, 21.01.2007 13:48 ~ 13:49)
  2. (bkz: kor olur badem gözlü olur)
    #1184162 (markasiz, 21.01.2007 13:49)
  3. ne yazik ki ülkemizde çok görülen bir olay. yıllarca akıldan bile geçmeyen bir sanatçı vefat ettiginde birden bir hüzün kaplar insanın içini. tüh be şu filmi güzeldi, şu şarkısı tam beni anlatıyordu falan diye. 1 hafta sonra yeniden unutulur.*
    #1184280 (ozzee, 21.01.2007 14:17)
  4. "neredesin firuze" isimli filmde bu konuyla ilgili güzel bir sahne bulunmaktadır.
    #1184392 (TTTDDD, 21.01.2007 14:39)
  5. ölenin ardından kötü konuşulmaz düşüncesinin ürünü.
    #1748678 (arabaciarabayatasget, 10.06.2007 13:45)
  6. ya da öldükten sonra değerinin anlaşılması işte. örnek mi? (bkz: kazım koyuncu)
    #1748687 (just my luck, 10.06.2007 13:46)
  7. (bkz: antikanın aksiona çıkarılması)
    #1748826 (azkurt, 10.06.2007 14:22)
  8. kitapçılarındaki satış grafiği öldükten sonra artışa geçen bir insan olarak:
    (bkz: ismail cem) *
    #2025822 (muhterem fil, 28.07.2007 11:10)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

olen insanin kiymete binmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. olen insanin kiymete binmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu olen insanin kiymete binmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about olen insanin kiymete binmesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.