oldurmek 

kapat
  1. 1.Bir canlının hayatına son vermek.
    2.Bitkinin solarak kurumasına sebep olmak.
    3.Çok üzmek.
    4.Aşırı yormak.
    5.Boşuna geçmek.
    6.Ölmesine yol açmak.
    7.Sağlığını bozmak,rahatsızlık vermek.
    8.Yok olmasına,ortadan kalkmasına,azalmasına yol açmak.
    9.Etkisini ve gücünü azaltmak.
    10.Bazı şeylerin diriliğini,tazeliğini veya sertliğini gidermek.
    (italiano, 28.03.2006 16:26)
  2. yok etmek. kendi kendinden çıkarmak, başkalaştırmak.

"ilk kez öldürmeyeceğim onu ben. yıllar önce yine öldürdüm içimdeki deniz kizinı. sene 2000'di. platin saçlarımı koyu kumrala boyayıp sonra kağıt makasıyla doğramıştım. soranlara fönde yandı yalanını anlatıp kimseyi değil en çok kendimi kandırmıştım. az kaldı sarisin deniz kizinın ölmesine. bu kez gerçektan ölecek. çocuklar gibi saçlarımı başka renklere de boyamayacağım 18 yaşında değilim artık. doğal bir ölüm olacak bu. tek taraflı bir vazgeçiş içimdeki deniz kızından. onu çok sevdim çok. kimse bilmez ne kadar sevdiğimi. sevginin kantarı yok. onu çok sevdim ben. hiç sahip olmadığım kız kardeşim ve belki doğmamış hiç doğmayacak kızım gibi sevdim onu. o beni hiç sevmedi. sevse bir parça şans verirdi bana, bir ümit verirdi vermedi. gelmeyecek şafak gününü bekledim ben deniz kızımla. şafak doğmadı. saydım günleri, bekledim. beklemeyi sevdim. gelmedi. artık beklemiyorum. ne deniz kızımın bana şans ile dönmesini ne güneşin doğmasını üzerime. güneş gitti.

şimdi sadece bir şey kaldı elimde sessiz harflerim bir kabulleniş ve gokkusagim tek renkten olan bir gökkuşağı. tek bir renk. huzunlü bir renk. benim rengim. okyanusa dönmeden önce, deniz kızımı gökkuşağındaki o maviye gömüyorum. bunu sen istedin. ben sadece bekledim. ve sustum artık. içimden sustukça büyüyor kabullenişlerim ve vazgeçişlerim. ertelediğim hayatlar alnıma çakılıyor. çivi çiviyi sökmez ama mıh aramaya çıkıyor yüreğim, mih ol istedim hayatımda. her şeyi temize çekip en baştan başlamayı ve başlamak adına geçmişi pembeye boyamayı. bir seni istedim o kadar. çok şey değildi bu. çok şey değildi. asla değil!

ilk kez öldürmeyeceğim onu ben. yıllar önce yine öldürdüm. o zaman da yoktun yanımda şimdi de yoktun. sakın gelme. yagmur olup gel demiştim kaç kere. deniz kızımın gözyaşları ile oluşan gökkuşağında senin yerin yok. sakın gelme. gelirsen affetmem. gelirsen susmam. gelirsen işte o zaman. seni artık sevmem. bırak sevgin kalsın içimde. deniz kızım öldü. biraz mavi kalsın benimle. deniz mavisi. deniz kızımı kaybettim hükümsüzdür yazsın gazetelerde en küçük harflerle.

kaybettim ben deniz kızımı sen beni kaybettin. artık ikimiz de mutluyuz. kutlamalar başlasın. ilk kadef bir yabancıya kalksın. dudaklarını dudaklarımda unutan bir yalancıya. yalanciya!
    (blonde mermaid, 29.02.2008 20:58)
  3. bazen bir canlının hayatına son vermek bazen susmaktır.bazen de elveda deyip gitmektir.i$te o öldürmektir.
    (delininbiriyimben, 29.02.2008 21:15)
  4. maktule, fail olma eylemi.
    (johnnyb, 29.02.2008 21:17)
  5. (bkz: bunu yapan insan olamaz).
    (getirmezemi, 08.05.2008 01:02)
  6. fr. tuer, mise à mort, assassiner, abattre, donner la mort, égorger, immoler, tordre le cou.
    (Alcapon, 08.05.2008 01:04)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» edward norton un imana gelmesi » turan dursun » mezarlikta zengin fakir ayrimi » forrest gump » geceyedir kusmelerim » deniz » ediz hun » bana bak » inat » tuncay merdan elele hep beraber seysel e » yar nere gidem » galatasaray taraftari » ding a dong » hadi oldur beni ne duruyorsun hadi oldursene » gabriel macht » vezirkopru nun tarihi eserleri » tener » karnimac » fileleri ekip yan aglarla bulusan top » eski sevgiliyi referans gostermek » alternatif spam mail senaryolari » kralice nin yanagindan makas almak » ermeni » otobuste kitap okuyan tip » din bu » bey i bi l vefa » performans bisiklet » can » agri kesici ve ates dusurucu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa