oldurme arzusu 

kapat
  1. her insanın içinde bir anda yeşeren ve/veya sürekli içinde olan arzu.

bu arzuyu tetikleyen her şey olabilir. aile içi şiddet, arkadaş sanılan insanlardan yenilen kazılar, yüzünüze gülüp arkadan konuşmalar, sevgilinin aldatması, sevgilinin ölmesi ve bunun sebebinin bir başka insan olması gibi sebeplerden dolayı bu hissi bu isteği kazanabilirsiniz.

bazen ise tüm bu olayların dışında salak bir insansanız gerçeği hayalden/kurgudan ayıramıyorsanız kurtlar vadisi, kelebekler ovası, koalalar ormanı gibi dizilerden etkilenip bu istekle dolabilir hatta bunu eyleme koyabilirsiniz günümüzde gördüğümüz bir çok liseli gencimizin kendilerini bu sebeplerden helak etmesini gözlemleyebiliyoruz.konumuza dönelim bazıları sadece içinde yaşatır bu isteği bazıları ise bu isteği eyleme koyabilir. zaten eyleme koymasalar ted bundy'ler jack the ripper*lar çıkmazdı.

şimdi bir an durup düşünelim birisi ölmeyi hak eder mi? eğer cevabınız evet ise öldürme arzusu sizin içinizdede yeşermiş olabilir.(bakın olabilir diyorum çünkü sonra süper-zeki yazarlarımız benim fikirlerimi sanki birer kuralmış gibi sanki herkese dayatmaya çalışıyormuşum gibi hunharca eleştiriyor benim de engelliler listem artıyor) örneğin ben öldürmenin/cinayetin tecavüzden, hırsızlıktan, dostlarını aldatmaktan, çocuğunu dövmekten daha masum bir şey olduğunu düşünüyorum. tabiki bunun bir sebebi olması lazım yani yolda giderken durup dururken bir insanı öldürmek istersen zaten bunun psikolojik bir sebebi vardır tedavi görmen gerekir bu sebebsiz cinayet işleme arzusu yukarıda verdiğim liseli gençler örneği gibidir.

ama bir sebebi olduğunu düşünelim tabi burada kahve önlerinde çaylarını içerken boşta kalan elleriyle memleketi kurtaran zavallılar gibi ahkam kesicek değilim. herkesin bildiği bir örnek vereyim; abdullah ocalan şimdi bu insan evladının yaptığı şeyleri bir an gözünüzün önüne getirin annelerinin kucaklarında anneleriyle birlikte katledilen daha yaşını dolduramamış bebeklerden askerlerimize kadar her şeyi düşünün. bu adam ölmeyi hatta biraz daha ileri gidelim işkence edilerek ölmeyi hak ediyor mu? bu sorunun cevabını evet olarak düşünen ve bir de bunu eyleme koyan bir insanı düşünelim. sonra şunu düşünelim cinayet herhangi bir dinde müslümanlıktan budizme kadar en büyük günah olarak görülüyor zaten her ülkede de cinayet hukuksal olarak da cezalandırılıyor. ama bu adamın yaptığı eylemi yani abdullah öcalan'ı öldürmesini haklı veya haksız olarak ayırmıyor.

şöyle açıklayım onu öldürünce tabiki bunun bir yaptırımı olacaktır ama bu adam belki de bir halk kahramanı bir şehir efsanesi olur. kendilerini gösterebilen çoğunluk her zaman yaptıkları gibi bu kişiyi kınar. ama karanlıkta kalan azınlık yani sebebsizce hunharca katledilen insanların yakınları sizcede bu adamı göklere çıkarmaz mı?

yine konumuzdan uzaklaştık ama bu örneklerle bu isteğin çok iyi anlatılabileceğini düşündüm o yüzden aktardım. bu isteği en kısa en yalın şekilde açıklamak gerekirse;*
    öldürmek de bakirelik gibidir,
    bir kez öldürmeme özelliğini kaybedersen devamı gelir.
    bir karıncayla başlar,
    köpekle devam edersin.
    sonrasına kendin bile inanamazsın.
    çünkü öldürmenin tadına varırsın
    kendini tanrı gibi hissedersin
    ve herkes tanrı rolünde oynamak ister.
    #2650006 (Sarintua, 01.12.2007 12:46 ~ 13:13)
  2. (bkz: üvey anneyi öldürme arzusu) gibi çeşitleri de vardır.
    #2650057 (Sarintua, 01.12.2007 13:03)
  3. (bkz: natural born killers)
    #2650074 (sonrabirgun, 01.12.2007 13:08)
  4. (bkz: dexter)
    #2650081 (Antistar, 01.12.2007 13:10)
  5. (bkz: suç ve caza)
    #2650135 (cakopyen, 01.12.2007 13:35)
  6. insanın cinnet geçirdiği anda içinde birdenbire beliren arzudur. özellikle karşınızda birisi dırdır ediyorsa ve artık sabrınız taştıysa bu arzu birden doruk noktasına ulaşabilir. hatta bu arzuyu eyleme de dönüştürmeniz mümkündür. * *
    #3208467 (bonusssimo, 30.03.2008 02:21 ~ 02:23)

© 2008 - uludağ sözlük

oldurme arzusu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. oldurme arzusu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu oldurme arzusu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 26 temmuz 2008 genc siviller ankara mitingi » baby » ace of spades » ulkucu yemini » girl friend » acisiz hayat bos hayattir » agam bu suyun esansi eksik » jim raynor » antares alisveris merkezi » abakus a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci