oldugumde sana gomulmektir vasiyetim 

kapat
  1. Ukte, veren: cennetten kovulan
    Uktecinin notu: dolmalı. ölürsem beni sana gömsünler nicki var fakat bu daha farklı.

Hayatını paylaştığı suretin sevgisi ve aşkı ile yanıp tutuşup bitap düşen tarafından söze yakılan, sevginin ölümsüzlüğünde ve sevdanın yüceliğinde bir bağ ile birbirine mühürlenmiş iki yüreğin hiçbir ayrılık ile bölünemeyeceğine işaret edilen ve yaşanılan aşkın gücünün, yitirilen yaşamın ardında kalmaması ve geride kalanın dimağına yitip gidenin suretinin ve geride kalanın kalbine yitip gidenin sevgisinin daima var olması için söylenen, hatıraların ve kaybedilenin ya da günün birinde kaybedilecek olanın, kaybolmadan önce son bir dilek olarak dudaklarından dökülen ve yaşanmışlıkların unutulmaması için yapılması istenendir.

Bu öyle bir vasiyettir ki, gerçekten sevgi var ise ortada ve gerçekten bir aşk yaşanmış ise iki kişi arasında, ancak bu şekilde gerçekleştirilebilir. Ölenin isteğini, ölen için sevgi ya da aşk besleyen kişinin anlaması ve sonsuza dek öleni yüreğinde açtığı odalardan birinde barındırması, her suretin yapabileceği bir davranış değildir. En azında özde sevmemiş ve aşk duymamış bir kişinin yapmayacağıdır.

Zordur da böyle bir vasiyeti yerine getirmek. Ölenin yüreğine ve dimağına gömülmesine razı olacak olan için belki de verilmesi en zor karardır. Yitip gidenin suretinin her daim canlı kalacak olması ve hiç unutulmayacak olması, vasiyeti yerine getirip yüreğini öleme sunak edenin, o yüreğe başka bir yürek katamaması demek olacaktır. bu ise, başka bir sevdaya ya da aşka o yürekte artık yer olmayacağı anlamına gelir ve bu, zor bir karardır hakikatten.

Yerine getirilmesi zor bir vasiyettir ve getiren var mıdır ? sualine cevap vermek de bir o kadar zordur. Belki de sadece yaşanılarak bilinebilecek bir duygudur. Ve belki de hiçbir zaman bilinemeyecek bir masaldır.
    #2603399 (bluevelve, 18.11.2007 15:59)
  2. vasiyet olarak değil de, güven olarak düşünülmesi gereken durum. öldükten sonra kalan kişinin zorla seni ölene kadar kalbinde taşımasını istmek haksızlık, bencilliktir. karşındaki kişiye güven duygusuyla, zaten böyle davranacağını, seni hiç unutmayacağını, hep kalbinde taşıyacağını bilerek yaşamak gerekmektedir. ki zaten sen o kişide böyle bir etki bıraktıysan bu kendiliğinden gelişir. ama bırakamadıysan, hiç boşuna vasiyet işleri uğraşma, parmaklarımızı da yorma.
    #2603416 (DeLi BLuE, 18.11.2007 16:05)
  3. - hastalandığımda sana yatırılmaktır dileğim...
    #2603433 (nikim yok benim, 18.11.2007 16:08)
  4. (bkz: ölünce yan yana gömülmektir vasiyetim)
    #2603440 (DeLi BLuE, 18.11.2007 16:11)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

oldugumde sana gomulmektir vasiyetim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. oldugumde sana gomulmektir vasiyetim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu oldugumde sana gomulmektir vasiyetim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about oldugumde sana gomulmektir vasiyetim. Copyrights of the articles are belong to their authors.