okullardaki ogrenci numarasi 

kapat
  1. öğrencinin bandrol numarası, etiketidir. insan bu numaraları hiç unutmaz, okula gidilen hergün bu numara öğretmen tarafından, yoklama yapılarak öğrenciye hatırlatılır. ayrıca bu numaraların en büyük özelliği banka, bilgisayar, kasa şifresi numarası olmasıdır.
    #289835 (asiti kaçmış kola, 29.05.2006 15:33)
  2. sürü hayvanlarının kıçına damga vurulması gibi bir şeydir.
    (bkz: şiddetle kınıyorum)
    #289853 (karanlikta, 29.05.2006 15:37)
  3. -ben 128 hüseyin hocam tanıdınız mı beni?
    +aaa haylaz hüseyin! nasıl unuturum seni.kocaman olmuşsun!

gibi diyalogların filmlerde yer etmesine sebep olan numaralardır.20 senelik bi öğretmen nerden bilsin benim numaramı?ben mezun olunca başkasına veriliyor zaten aynı numara.
    #289884 (abuzittin zelzele, 29.05.2006 15:44)
  4. genellikle giriş yılı+fakülte kodu+bölüm kodu+giriş sırası şeklinde oluşturulan numaradır.
    #289886 (cultureshock, 29.05.2006 15:44)
  5. bazı hocalar isim yerine size bu numaralarla hitap ederler.sinir bozarlar.

(bkz: 173)
    (bkz: 3001)
    (bkz: 126)
    (bkz: 4619)

* * * *
    #289907 (Tucimania, 29.05.2006 15:48)
  6. film repliklerinde hocaların isimlerden önce numaralarını söyleyerek hitap etmesi.isim ezberlemek bu kadarmı zor yav dedirten olay
    #301152 (ozkrm, 01.06.2006 17:21 ~ 17:22)
  7. 105, 173, gibi numaralardır. neye göre verildiği hala muallaktır.
    #3618760 (glylay, 04.07.2008 14:47)
  8. üniversitede 10 hane ve üzerine kadar çıkabilen numaralardır. onsuz bir hiçsinizidir artık. hatta kimi zaman fakültenizde kullanabileceğiniz bir de kısa numaranız olur. öyle işte.
    #3618796 (kacinkurbaasi, 04.07.2008 14:52)

© 2008 - uludağ sözlük

okullardaki ogrenci numarasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. okullardaki ogrenci numarasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu okullardaki ogrenci numarasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» elektrik » sevgiliye tapmak varken tanriya tapan insan modeli » smooth dancer » when i get home » otobuste midenin bulanmasi » korkuyoruz » tanrilarin arabalari » andromimetophilia » syme » sinir hastasi bir sevgiliye sahip olmak » brothers of the lame » ulusozluk nba fantasy league » hadise » bok atmanin dayanilmaz hafifligi » araba ile universiteye gelip hava atmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » peri masali » bulbulun cilesi » vicdan » ozgur show » carriye roxalina » ranini » arka mahalle » windows live messenger » deseksualizm » notrinova » kemal oncel » bu cocuk boyle degil di ne oldu ki » el yikarken tuvaletin gelmesi » rte nin kriz sorusuna hamdolsun cevabi vermesi » 7 turbanlinin birlesip striptiz cluba gitmesi