oksuz 

kapat
  1. annesi olmayan yavrucak.
    #154418 (sıçtırtma lamasına, 06.04.2006 23:53)
  2. sezercik filimlerinde islenen cocuklugumuzda piskolojimizi cok etkilemis durumsal
    #321608 (markasiz, 06.06.2006 11:01)
  3. (bkz: besleme)
    #323445 (alpertini, 06.06.2006 21:55)
  4. babası olmayan olarak da yanlış bir şekilde kullanılan kelime.
    yıllar önce bir hoca sınıfta sormuştu,unutur muyum hiç?
    #914451 (jansery, 26.11.2006 22:48)
  5. eski türkçedeki ök sözcüğünden türetilen sözcüktür. ök, anne demektir.
    #1476213 (minti, 31.03.2007 18:46)
  6. Vücut konik şekilde olup, arkaya doğru incelmektedir. Baş büyüktür.

Burnunun ileriye fırlamış iki lobu vardır. Solungaç kapağı ve başta dikenler, yan yüzgecin altında 3 adet serbest ışın bulunur. Renk sırtta kırmızı olup yanlar pembe, karında ise gümüşi beyazdır.

Diğer kırlangıç balıklarından burnunun ileri fırlamış iki loplu oluşu ve lopların iki çentik ile ayrılmış olması ile ayırt edilebilir.

müdüt: alıntıdır..
    #3500320 (hicbise, 06.06.2008 00:51 ~ 17:06)

© 2008 - uludağ sözlük

oksuz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. oksuz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu oksuz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» axxo » adoption » dun gece » ne bileyim ben » ultmtu » you can t do that » 7 hipermetrop turbanlinin birlesip domuza girmesi » fatih tekke ve batuhan karadeniz » milupa » sehirler arasi yolculukta uyumak » kazanan baris olacaksa pkk ile masaya otururum » yasa ici » imge kitabevi » media markt » birlikte olecek miyiz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ilk defa magarada dogdugumdan utandim » yazar olmak isteyen fenerlilere nick onerileri » tikky » unutma » iki erkegin koluna girip yuruyen kiz » online » 10 ekim 2008 goran bregovic izmir konseri » kuresel krizden uretimi artirip satarak kurtulmak » erkegin sevdigi kiza acilamamasi » aybar » anilingus » arka mahalle » asteng » fight club » eshab ul kehf