okeyde yapilabilecek hileler 

kapat
  1. okey' de her türlü yapılabilecek hilelerdir. mesela; okey diye herhangi bir taşı ters çevirip öyle oyunu bitirmek. çift okey birinde olursa o zaman kötü olur tabi.
    (frosty, 29.07.2007 21:06)
  2. tas calmak, yada cebınde yedek okey tasları olması.
    (nakipoglu, 29.07.2007 21:07)
  3. 'ortadaki taşları düzeltiyorum' ayağına yatıp ortinizin ihtiyacı olduğu taşı en üste koymak.
    (pvh19, 07.05.2008 23:48)
  4. taşı alnına yapıştırmak ve kalan izi eşinin farketmesi. *
    (KeviN, 07.05.2008 23:59)
  5. bazı durumlar insanı zorla hile yapmaya teşvik ediyor efendim. elimde bulunan sarı renkli okey taşını boyayıp kırmızı yapmaya çalışmışlar. ortaya sarı mı kırmızı mı belli olmayan bir renk çıkmış. bu esnada şeytan kullan lan bu avantajı dedi efendim. karşı takımın elemanlarına göstermeden ortağa '' birader bu ne ya ne renk bu demek suretiyle taş verilir o da verdiğimiz taşı inceler ve kırmızı lan bu diyerek o taşı uzatır gibi yapıp işine yaramayan başka bir taşı verir. akabinde oratğınız ilk fırsatta biter. gerçi bu durum tesdüf sonucu oldu ama neticede bu da bir hile.
    (siham i kaza, 08.05.2008 00:01)
  6. yerden taş çekerkene 1 tane yerine 2 tane çekmek. tabi yerde 2 tane taş kalmışken yapılması önerilmez.
    (minik mavi balina, 08.05.2008 00:03)
  7. el bitince ıstakadaki taşlardan yalnızca dördünü ortaya atmak.kalan on tanesine hiç dokunmamak.beşerli taşları dizerken 2 dizinin eksik olduğu fark edilmeyecektir haliyle ama taşlar dağıtılırken onca taşa bir ayar çekmeniz lazım.bir anda ıstakada 24 taş görebilirsiniz hani.
    (burada seviyorum seni, 08.05.2008 00:05)
  8. oynadığınız insanların saflık derecesine göre çeşitli hileler mevcut.
    1)ortadan taş çekerken çaktırmadan iki tane almak.
    2)okey yerine başka taşı ters çevirmek.
    3)attığınız taş sonradan per oluşturuyorsa yerden alarak işe yaramayan taşı yere koymak.
    4)oyun bittiğinde taşları dökerken bir iki peri dökmemek.
    5)taş dağıtırken fazla taş almak.
    6)yandakinin eline bakmak.
    7)eşli oynanıyorsa masanın altından taş alışverişi yapmak.
    8)öyle ki oynadığınız kişiler fazla safsa şu bile yapılabiliyor; atıyorum gösterge siyah 1 taşlar dizildikten sonra kimse gösterge göstermedi ve elinizde siyah 12 var ikiyi el ile kapatıp "gösterge" diyebilirsiniz. çüş demeyin bunu bile yiyenler var.

sanılmasın ki hileleri ben yaptım ya da bi tarafımdan uydurdum. bu maddeleri kusursuz yapan biri vardı ve normal zamanda küçüğüz diye bizi yanlarına dahi almayan abi-abla tayfası hile yapınca söyleyelim diye bizi bu şahsın tepesine dikerdi.<çocukluk anıları>
    (trink, 08.05.2008 00:33 ~ 00:38)
  9. telefonun bataryasını cıkarıp,taşı içine koyup,ortakla telefon alısverisi yapmak.
    (korkuluk, 08.05.2008 00:44)
  10. (bkz: taşı gediğine oturtmak)
    (cin cikartirken carpilan hoca, 08.05.2008 01:47)
  11. el bitiminde taşları ortaya dökerken ıstakada 5 tane seri taş bırakmak.

garantili bi yöntem. 1000 kere yaptıysam 10'unda anca farkedilmiştir.
    (SAYKO5, 08.05.2008 01:50)
  12. saha içinde değilde saha dışında yani masa başında yapılacak hilelerlede sonuca direk etki yapmak mümkündür. misal skorboard görevini siz üstlendiyseniz ki üşenmeyin sürekli üstlenin kim biterse bitsin çaktırmadan kendinizde de bir kaç sayı düşün. ***
    (TTTDDD, 08.05.2008 01:52)
  13. taşları dağıtan kişi sizin önünüzdeki taşları ileri sürmenizi istediği zaman ilk hamle ileri sürmek, ikinci hamleniz ise kütüğü geri çekerlen bir ucuna bir balya taş takarak çekmek.*
    (azarath, 08.05.2008 02:22)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» yarisma odullerinin uc ay sonra verilmesi » kuba » george michael dansi yaparak savasa girmek » antalyaspor » hamur un tarihi eserleri » erkan dogan » everybody s gotta learn sometime » gelin mi kaynana mi » tarsus beyazi » harun kolcak project » ataturk un son sozu » masa ortusu » tonight » bursa nin tarihi eserleri » exelance » adanaliyik allah in adamiyik » steel dragon » sirinler i gormek icin uslu duran cocuk » opusmek istemeyen sevgili » big log » visne curugu » asli tandogan » riza tevfik » mystery » avokado » seytan tuyu » begenilen kadro gormedim » eleskirt in tarihi eserleri » mucho grande a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa