ohal 

kapat
  1. Sıkıyönetimden önce, sonra veya bundan tamamen bağımsız olarak kanunla belirtilen olağanüstü yetkilerin sivil yönetime verilmesi ve kullanılması durumu.
    (atan alir spor, 10.04.2006 01:28)
  2. (bkz: olaganustu hal bölge valisi)
    (plug in baby, 10.04.2006 01:31)
  3. 1980 darbesi sonrası anayasada düzenlenmiş durumdur.. hatta özgürlüklerin kısıtlanamayacağıyla ilgili her hükme "olağanüstü hal ve sıkıyönetim halleri saklı kalmak üzere" ibaresi eklenerek epey bir kısıtlamışlardır o kısıtlamamaları gereken özgürlükleri..
    (canzone arrabbiata, 09.06.2006 22:36)
  4. askeri bir yönetim olan olaganüstü hal seviyesinin kısaltılmış hali. bunun birde sikiyonetim, seferberlik gibi seviyeleride bulunmaktadır.
    (kasimpasa canavari, 25.10.2006 14:41)
  5. tabi afet, tehlikeli salgın hastalık veya ağır ekonomik bunalım hallerinde bakanlar kurulu tarafından yurdun tamamında veya bir bölümünde süresi altı ayı geçmemek koşuluyla ilan edilbilen olaganüstü hallik durumu.
    (repeat after me, 25.12.2006 01:20 ~ 01:22)
  6. olağanüstü hal'in kısaltılmışıdır. Bu da zerzevatçılar derneğinin her yıl geleneksel olarak toplanıp belirlediği yılın en beğenilen meyve sebze hali ödülüdür..
    (mikrop, 25.12.2006 03:34 ~ 17:34)
  7. (bkz: martial law)
    (unusual suspect, 26.12.2006 00:03)
  8. terör uygulamayı kendisine hak görmek için bazı bölgelerde uygulanan sistemdir.
    (LocK, 29.07.2007 19:34)
  9. ülkenin oha falan olmasın.
    (nerval, 22.02.2008 12:31)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» saman nezlesi » reklama giren filmin geriden baslamasi » spyware terminator » firat parlak » tolga yildiz » eternal sunshine of the spottles mind 2 » sadettin kanyak » ernest everhard » berraksu » eksi sozluk ile uludag sozluk arasindaki farklar » karagumruk yanmasin » 4 luni 3 saptamani si 2 zile » turkculuk » gunun sozu » nocioni » marabam var » cennet cehennem » sick of it all » merhaba mi merhaba » adnan polat » deplasman otobusu » arda turan » abdullah ozer » yaran fotograflar » son sozluk » entrylerinizi takip ediyorum cok hossunuz » americas next supermodel » sex drugs and violence » 267 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa