ogullarini askere gondermeye korkan anneler 


kapat
  1. ondokuz yaşında selvi gibi evlatlarını ne idüğü belirsiz bir savaşın tam ortasında yitirmek istemeyen kadınlardır bunlar.
    aynı zamanda milli duygulardan da nasiplerini almamışlardır. "oğlum şehit falan olmadı" şeklinde küstah beyanatlar vermek yerine "bir oğlum daha var o da feda olsun vatana" demesi gerektiğini öğrenememişlerdir. evlat acısından ne dediğini bilmeyen şaşkoloz annelerdir.

    annelerdir.
    #4311818 (sondanbironcekimohikan, 03.12.2008 08:36)
  2. 20 yaşına kadar zorluklarla büyüttükleri, gözleri gibi sakındıkları çocuklarının "hadi bakalım bütün ömrün boyunca ağzına sıçtık, hakkını aradın copladık, sıkıntını söyledin işkencelerden geçirdik artık vatan borcunu ödeme zamanı" diyerek ellerinden alınmasını istemeyen annelerdir. kaç ölüm daha lazım huzur için? kaç masumun ölmesi gerek söyleyin! daha ne kadar kanamamız lazım uyanmamız için? sırf milletvekilleri daha rahat koltuklarda otursun diye törpülerinin altına yatmak, ı ıh. bi şeylerin değişeceğini bilsem canım feda, ama yok, yemezler.

    edit: askere gitmeyi istememe sebebi kurşundan, dağdan bayırdan, düşmandan korkmak değil efem. ölmek kolay, ama ne için canını ortaya koyuyosun bu var di mi? dönüp arkama baktığımda başkalarının masasındaki kırıntılar için birbirini vuran bi ülke göreceksem varsın öleyim ya. bi kurşun hop yerdesin, akşam haberlerde anonsunu yaparlar, ateş düştüğü yeri yakar. baykal yarın çıkar yine pöykürür sonra rte çıkar saçmalar, dingil fırat uyuşturucu ticareti yapar.. hakkını arayanlar işkenceye maruz kalır öldürülür, apo imralı da tatil yapar. söyle şimdi.. yaşamak mı? yoksa bütün bunların daha rahat bi şekilde işlemesi için sistemin çarklarına makine yağı olmak mı?
    #4311829 (shadowkiss, 03.12.2008 08:44 ~ 10:38)
  3. bir anne olarak en insani duyguyu taşımaktır. bunun tartışılacak tarafı yoktur. askere gitmesin demezler, ağlaya ağlaya gönderirler.

    hiç kimse göz göre göre evladını ateşin içine salmaz, o sağ salim gelene kadar ne uyku ne yemek vardır, yakından biliyorum.

    burada mesele şudur; sadece vekiller koltuklarında otursun diye, yok bize ne devletlik yaptı ki, bla bla askere gitmemeye mazeret bulunamaz.

    nerde bu devlet demeye hak hisseder insanlar ama ne vergi ödemeye yanaşır ne askerliğe. herkes bölücülüğe aynı derecede tavizsiz yaklaşsa, askerliğin korkulacak bir yanı kalmazdı ki.

    tarihe bakın, anneler evlatlarını askere göndermeye korktuklarında sizin gibi düşünenler etkili olsaydı, bu ülke olmayacaktı, ya da ülkenin bir çoğu ya fransız kırması olacaktı ya da yunan.*
    #4311889 (unutmayan, 03.12.2008 09:35)
  4. oğulları askere bir şekilde gitmeyen bir kısım büyüklerin eşleri ya da askerliği her daim rahat yerlerde yapan kodaman eşleri olmayan annelerdir, oğullarının harcanabilir sınıfında olduğuna karar verildiği için kahrolmaktadırlar.
    #4311896 (bedevix, 03.12.2008 09:38)
  5. türkiye'deki rant savaşından paylarına düşenle nemalanmış, rahat ve müreffeh bir hayat süren annelerdir bunlar. bunların evlatları askerden korktukları için sürekli bunlara "anne bak terör var askere gidersem ölürüm" tarzı ajitasyonlar yapar ve annelerinin kendilerini askere göndermemesi yahut ensesi kalın babalarının anne baskısıyla ona torpil yapmasını sağlamaya çalışırlar.
    bu annelerimiz başta da değindiğimiz gibi rahat bir hayat sürmekte, her gece ekranlarda dönen dizilere kilitlenmek ve maymun olmak varken, her gün saçını kuaförde taratmak varken bir de ağzı süt kokan evlatlarını düşünmek istememektedirler haliyle. burada bu analarımıza hak veriyorum. zira suç onlarda değil de onları yarım yamalak skerek korkak bir evlat üretimine ortak olan babadadır da...
    bu annelerin içi rahat olsun. neyse ki tsk operasyon bölgelerine gidecek mehmetçikleri seçerken bunların değil de nene hatun gibi fatma seher erden* gibi kadınlarımızın çocuklarını seçerek göndermektedir.
    (bkz: ne mutlu türküm diyene)
    #4311938 (protest sanayici, 03.12.2008 10:00)
  6. canlı kanlı uğurladığı evladının soğuk,tahta bir tabutla gelme olasılığından korkan annedir.haklıdır.
    #4311950 (valerie, 03.12.2008 10:06)
  7. (bkz: oğulları ölen analara türkü)
    #4311974 (brcyzdm, 03.12.2008 10:20)
  8. Korkacaklarına evlatları vatanı koruycaklar diye övünmeleri gerekir.
    #5134325 (gulbesekeri, 02.05.2009 00:14)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ogullarini askere gondermeye korkan anneler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ogullarini askere gondermeye korkan anneler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ogullarini askere gondermeye korkan anneler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ogullarini askere gondermeye korkan anneler. Copyrights of the articles are belong to their authors.