ogretmenlik 

kapat
  1. çocukları sevmeyen, sabırlı olmayan yapmasındır.
    #708037 (kolibandı, 08.10.2006 00:03)
  2. Öğretmenlik güneş, ay, yıldız, sevgi, umut, mutluluk, düş, gelecek, özveri, çaba, aşk, sanat, demokrasi, barış, cumhuriyet, insan hakları, dürüstlük, doğruluk tur.
    #708164 (fasev, 08.10.2006 00:24)
  3. öğretmenlik ilginç bir meslektir.

siz ne kadar idealist bir öğretmen olsanız da sizin önünüzü kesen müdürler olacaktır. çünkü onların istedikleri eğitim-öğretim, öğrencilerinin gözünün açılması değil, öğrencileri sıkmadan para kazanmaktır. bu kısa süreli bir çözümdür bu para babaları için. çünkü uzun vadede kötü bir üne sahip olacaklarından kaybedenler onlar olacaktır. ya onlara paralarını ve daha da önemlisi zamanlarrını heba eden öğrenciler ne olacaktır? hiç. onları kimse düşünmez.

istanbul'da öğretmen olmak ise ayrı bir olaydır. sizi haftada 40 saat derse sokarlar artık sesiniz çıkmaz hale gelir, hasta olmanız müdür tarafından yasaklanmıştır. bütün bunların yanı sıra paranızı ya çok geç alırsınız ya da hiç almazsınız.

öğrencilerinizi yurtdışına gönderecek olan programlarda daha önce yurtdışına çıkmış biri olarak kazıklandıklarını söyleyemezsiniz çünkü söylerseniz üç kuruş paranızı da kaybedersiniz. öğrencilerin gözlerini açmaya çalışırken siz de bu adamların oyununa alet olursunuz. gizli gizli söylersiniz neler döndüğünü o size güvenen gözlere.

eğer devlette çalışırsanız, üç senede bir görev yerinizi değiştirmek zorundasınız. eş durumdan görev yeri seçmek artık yoktur. eşiniz de sizinle birlikte sürüklenecektir.

tebeşir tozu, öğrencilerinizin kahkahaları, size bakan sevgi dolu gözleri, hoş sohbetleri sizi ayakta tutar. ayrılık günü geldiğinde hocam iyi ki varsınız, çok teşekkür ederiz derler bu da size herşeyi unutturur. * *
    #708271 (scarlet, 08.10.2006 00:42 ~ 00:46)
  4. 5 yıldır yaptığım mesleğimdir. Zordur, zor bir iş olduğunu insanlara anlatmak daha zordur. Anlayışsız idareciler, çocuk yetiştirmekten anlamayan veliler, ilkokul bire başlayan çocuğuna "öğretmenin sana bir şey yaparsa bana söyle ben ona kızarım" diyen anneler yüzünden gittikçe de zorlaşan bir meslek dalıdır.
    #708286 (teka, 08.10.2006 00:43)
  5. bir harf öğrenildikten sonra 40 yıl kölesi olunası insanlardır. kendileri çok kıymetlidirler.
    #708618 (knick knack, 08.10.2006 01:49 ~ 09.10.2006 14:45)
  6. gorevını evınde yasarkende yerıne getırecegını sanan ve herseyı yuksek sozlerle bagıra bagıra kabullendırmeye calısan ve bagırmasını gerektırmeyecek bır durum oldugunu bıldıgı halde ben ogretmenım alısmısın napıyım dıyerek ısın ıcınden sıyrılan yuce ve kutsal ınsanlar toplulugu
    #786306 (deeplomatt, 29.10.2006 10:30)
  7. öğretmenlerin kötü olduğunda, öğrenciydim. öğrencilerin kötü olduğunda, öğretmen oldum. dedirten meslek.*
    #888691 (ebegume cici, 21.11.2006 10:21)
  8. - "ooh yazın üç ay tatil, c.tesi pazar da yok süper iş valla" olarak değerlendirilen ama işin 30-40 çocuğa birşeyler öğretmek olduğunu düşününce iyi ki icra etmiyorum dediğim meslek.
    #888718 (yalnis, 21.11.2006 10:35 ~ 18.04.2007 10:39)
  9. su siralar yapmakla yapmamak arasinda kaldigim meslek.. ama stajyerlik kavrami dolayisiyla egitim mezunu arkadaslarin sabanci ailesinden degilse bir takim ipi saglama alma ayaklarindan dolayi en az bir sene yapmak zorunda olduklari meslektir..
    #888737 (cooldiver, 21.11.2006 10:42)
  10. biraz düşününce zor olduğu anlaşılan, ancak esasında göründüğünden zor olan meslek. insana anne, baba, dede, nene gibi yakınlarından sonra ilk defa otoriteyi sağlamaya çalışan mukaddes insanların oluşturduğu topluluk.
    #888742 (delismen, 21.11.2006 10:44)
  11. (bkz: özveri)
    (bkz: sorumluluk)
    (bkz: sabır)
    #888745 (infoman, 21.11.2006 10:45)
  12. nefret ettiğim meslek.
    kavramını da, kişisini de, sevenini de sevmem.

(bkz: 100. entry)
    #1533179 (fatality of fantasy, 16.04.2007 16:05)
  13. öğrencilerle zaman geçirdikten sonra,iyi ki öğretmen olmuşum denilesi meslek.
    #1533248 (seytanprenses, 16.04.2007 16:25 ~ 20:19)
  14. artık hükümetin eğitim politikaları ile vekil , sözleşmeli , ücretli gibi tanımlarla üç kuruşa ve güvencesiz çalıştırılan meslek grubudur. şanlı olmayanları tabi..!

(bkz: eğitim sen)
    #1533319 (brcyzdm, 16.04.2007 16:51)
  15. toplumun en çok insan yetiştiren meslek sektörü. hayat standartları hakettikleri kulvarda olmayan mesleki olgu.
    #1533467 (whitewind, 16.04.2007 17:49)
  16. şimdi hep beraber yan yana sınıflar düşünelim.
    4/a da kadrolu ogretmen (960 ytl+iş güvencesi)
    4/b de sozlesmeli ogretmen (960 ytl+dayı güvencesi)
    4/c de ucretli ogretmen (500-600 ytl+tüccar milli eğitim bakanı güvencesi)
    4/d de vekil ogretmen (700 ytl+doktor güvencesi)
    4/e de kısmı zamanlı geçici öğretici (960 ytl+danıştay güvencesi)
    4/f de de kaloriferci var. (650 ytl+iş güvencesi+okul müdürü güvencesi)

şimdi bu 6 arkadaş da aynı üniversitenin aynı bölümünden ve sınıfından mezundurlar. (kaloliferci de öyledir kpss olmayıp öğretmen ataması yapılmayınca memurluk sınavından bu işe girmiştir bakanlık da öğretmen ihtiyacı kadar atama yapmadığından müdür arkadaş o sınıfa onu görevlendirmiştir -burası türkiye buna benzer vakıalar olmuştur-)
    aldıkları para birbirinden farklıdır. öğrenci velilerinden, okul müdürlerinden, banka şubeleriden, istenecek kız babalarından, milli eğitim müdürlerinden görecekleri muamele farklıdır. mesleki yeterlilik olarak aralarında pek bir fark da yoktur.
    evet hal böyleyken öğretmenlik üzerine tekrar düşünmeye başlarsak ve sözlük formatıyla nedir bu öğretmenlik dersek : öğretmenlik yapanı ve yaptıranıyla bu ülkenin en rezil edilmiş mesleklerinden biridir.

(bkz: öğretmenler,yeni nesil sizlerin eseri olacaktır)
    #2571365 (sonrabirgun, 08.11.2007 23:25 ~ 09.12.2007 04:21)
  17. Üzerinde daha çok düşünülerek ve buna göre plan ve programlaruygulanarak Devlet ve toplumca geliştirlmesi gereken ,insanla direk ilişki kuran bir meslek grubu olduğu için(diğerleri (bkz: doktorluk), (bkz: polis))oldukça önemli ,üyesi olmaktan şeref duyduğum meslek.
    #2769146 (naturalboy, 30.12.2007 23:18)
  18. bir kere kutsal bir meslek falan degildir. oncelikle bu yanlis kaniyi insanlarin kafasindan cikaramak gerek.
    #3079077 (84 44 114 44, 01.03.2008 13:50)
  19. insanların kafasındaki "tatili bol" düşüncesinden sıyrılamamış meslektir. tam gün olmamasına takılır, tatilli olmasına takılır. peki o yarım gün! okulda çalışan öğretmen evinde hiç mi birşey yapmaz dersine dair ya da tatili bol konusuna gelelim; evet tatili boldur lakin okul mu var da öğretmen çalışmıyor. o zaman öğrenciye de tatil bol, çok fazla mı diyeceğiz. önemli meslektir efendim kim ne derse desin zira bir doktor da bir mühendis te bir ressam da bir öğretmenden eğitim alır. belki de o tatili bol olmayan meslekleri yetiştirebilmenin verdiği zorluktan, belki de evde iki çocuğuna tahammül edemeyen insanlardan çok farklı olarak yüzlerce çocuğun sorumluluğunda olan kişi olduğundandır yazın o tatili haketmesi. o da insandır, ve eğer o öğretmen dinlenmezse işte o zaman senin mühendisini, doktorunu, mimarını yetiştirecek insan dinlenememiş demektir bunun sonucu olarak ta vereceği eğitim aşikardır. iyisi kötüsü yok mudur elbette vardır lakin her meslekte olduğu gibi.
    #3079135 (mariadelcarmen, 01.03.2008 14:02)
  20. yıllarca 45 günde öğretmen olmuş psiklojisi bozuk bünyelerden egitim alan kişilerin öğretmenlik nasıl olmamalı sorusunun cevabını bilerek cıktıkları yolda binbir türlü engelle karsılasmasıdır. atama yapılmayan ;bu yüzden diploması yanında pazarcılık dahi yapan kişilerin asıl mesleğidir.

insan yetiştirilen bir meslegi herkes secmemeli, secememeli. psikolojik test uygulanmalı diye bas bas bagırdım kac yıldır mustesarlık yapmış hocam bile o dediğin türkiye'de olmaz kopcum dedi. ota boka bin türlü rapor isteyen devlet en önemli kurumunda neden psikoljik rapor istemez, kadro verdiği insanların psikolojisi ile ilgilenmez? o arkasından sövülen ama her işi mükemmel yapan ordu, 2 senede bir psikolojik arastırma yapıyor bünyesindeki personele; ama ürünü dogrudan insan olan öğretmenlik, her önüne gelenin yaptıgı bir meslek oluyor. verilen maas, sartlar düşünülünce bu ülkenin en acınası meslek grubudur.
    #3079171 (xargn, 01.03.2008 14:13)

© 2008 - uludağ sözlük

ogretmenlik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ogretmenlik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ogretmenlik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» babanin sevgisinin anlasildigi anlar » dead man s hand » ho amca » hal yamano » istifa konusmasi » 5 ekim 2008 fenerbahce kayserispor maci » 999 tane ozel mesaji olan yazar » besiktas filmi » uluslararasi genclik film yapim atolyesi » aguero vs messi » pilsener » harry potter and the deathly hallows » rapidshare » 31 sayisi soylendiginde gulen insanlar » daniel guiza nin turkiye de gol krali olmasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » desperados » i dont wanna know » akuple » turkut » starbucks a gidip turk kahvesi icmek » 2008 2009 uefa kupasi g grubu » araba killanan erkege oral seks yapmak » yeni baslayanlar icin besiktas teknik direktorlugu » yaran facebook gruplari » osurunca guller acardi yuzunde » northwich » istanbul un halleri » ismail turut » caylakgeldimcaylakgidicem » kara donlu kefere