ogretmenin cetvelle dovmesi 

kapat

1. hayat boyu izi kalan ve asla unutulmayan bir dövme biçimidir.
    #1552778 (tifosi, 22.04.2007 01:33 ~ 01:34)
  2. cetvelin kafada kırılmasıyla sonuçlanabilecek eylem. ilkokulda bir arkadaşımın başına gelmiştir.
    #1552925 (filleri kurtaran adam, 22.04.2007 02:32)
  3. bi de parmakları bir araya toplatıp * vuran psikopatlar vardır. hatırlarım sıktırırdı parmakları üzerine vururdu parmagı patlayıp kanamıstı kızın. sonra da veli toplantısında veliler üzerime geliyo diye zırlamıstı manyak.
    #1552969 (ovov, 22.04.2007 02:46)
  4. 4. sınıf. ilk aylar. 3. sınıftan sonra sınıf öğretmenimiz emekli oldu ve yerine yeni bir öğretmen gelmeye başladı. sınıfın iki iri cüsseli kişisi olarak ben ve emre adında bir arkadaşım üç kişilik sıralara tek kişi oturmuş ders sırasında arkada sohbet ediyorduk. derste konuşanlar oluyordu sesimiz ortamdaki gürültüye karışıyordu fakat hoca bizi gördü ve elinde 1 metrelik cetvelle yanımıza geldi. sıralarımızın üzerindeki defter kitap ve bilimum kırtasiye malzemesini yere savurdu. bunu yaparken hızını alamadı ve bir darbe de elime geldi. bundan sonra ise ruh hastası bir hocanın 4. sınıf çocuklarıyla bir olup şikayet eden annemin hıncını benden çıkarması ve sınıfın beni dışlaması ardından ise ilk dönem bile bitmeden okulumun değişmesi.

belki de özel okulları bu kadar sevmem hatta karşı gelenin karşısında durmam sonuna kadar savunmam bundandır.
    #1553107 (zlatan1937, 22.04.2007 04:24)
  5. cetvelin türk eğitimindeki yerinin bir göstergesidir.
    #1553513 (sivrisinekvekaranfil, 22.04.2007 10:31)
  6. sıra dayağı sırasında en sonda olmanın fayda sağlayacağı dayak biçimi. çünkü hoca, sona gelene kadar içindeki hıncını çıkarmıştır ve size belki de vurmaz bile.
    #1553518 (tudor lodge, 22.04.2007 10:41)
  7. sınıf öğretmenlerinin kalitesizliğinden kaynaklanan durum. evet kalitesizler. arada ilkokulun yanından geçerken filan görüyorum, kadın sadece sıraya girmedikleri için çocuğun kafasına vura vura itiyor çocuğu. ilkokuldayken aşırı uslu bir çocuk olmama rağmen suçsuz yere kendi sınıf öğretmenim dışında 2-3 defa tokat yemişliğim vardır. ama diğerlerinin yediklerinin yanında hiç tabi bu. tabi bir de ailemin önemi var ki, bana bağırsa bile öğretmen giderlerdi hemen okula. neden giderlerdi, çünkü bana haksız yere böyle yaptı derdim. annem babam bir tokat bile atmamışken, zaten o insanların bana attığı tokatlar hala hatrımda. görsem suratlarına tükürürüm.

anımı paylaşayım bir de başlığı görünce celallendim:
    bizim sınıfta bir çocuk vardı, babası almanya'da annesiyle ayrıydı filan. çocuğun ilgileneni yok tabi pek. bir iki defa hırslığa karışır gibi olmuştu adı, ama bir türlü hani kimse gidip "sen hırssızsın" diyemedi çocuğa.
    bir gün öğretmenimizin* dolma kalemi kayboldu. aradı taradı bulamadı. "sen aldın di mi!?" diye bu çocuğa girişti. "Vallaha almadım, alsam neden söylemiyim, hırsız değilim ben!" diye bağırdıkça arkadaş, o cani "şey" tekmeledi çocuğu. tekmeleyerek dışarı atıyordu ki, sınıfın kapısı çalındı, içeriye nöbetçi öğrenci girdi ve "bu sizinmiş sanırım öğretmenim, koridorda buldum" diyerek o dolma kalemi masanın üstüne koydu. çocuk yerde kıvranırken "söylemiştim, ben almamıştım" diye ağladı.

hayatı boyunca öğretmeni tarafından el üstünde tutulmuş, diğer öğrencilerden bariz bir şekilde ayrılmışımdır. ayrım yapılmıştır. sıra dayağı atıldığında, benim elime ve benim gibi olan bir arkadaşımın eline "daha yavaş" vurulmuştur.* sonuç: o kadını gördüğüm her yerde kafa çeviriyorum. bana dokunmayan bin yıl yaşasın mümkünse, ama sürüne sürüne.
    #1553520 (dobischko mochte eine kofte, 22.04.2007 10:46)
  8. mesleğimin utanç kaynağı.
    #1553527 (minti, 22.04.2007 11:03)
  9. bu eğitim sisteminde o kadar normal bir davranış olmuştur ki artık t cetvelini eline alıp gimli'ye bağlayan teknik resim hocaları, cetveli bileyerek hz.ali'nin kılıcı formuna sokan din hocaları görürsem beni şaşırtmaz.
    #1560960 (Ghost Whisperer, 23.04.2007 23:26)
  10. (bkz: müzik öğretmeninin flüt fırlatması)
    #1560992 (everyman, 23.04.2007 23:29)
  11. öğretmenin sağ kolunda bulunan "cetvelle" yazılı dövmedir.
    (bkz: lafı farklı organlarla anlamak)
    #1560994 (jano, 23.04.2007 23:30)
  12. okula yardım parası ödemeyenlerin isimlerini okul önüne asan öğretmenin yaptığından daha hayırlı olan eylem.
    #1561079 (sutu seven minibuscu, 23.04.2007 23:41)
  13. cetvelin ne işe yaradığını bilmeyen öğretmenin,söz konusu nesneyi değerlendirmesi
    #1561850 (DR_GTI, 24.04.2007 01:42)
  14. öğretmenlik yapmaya çalışan şahsın utanç veren eylemi. küçücük masum çocuklar üzerinde cetvel kıran zihniyet insan değildir; iç güdüleriyle hareket eden bir canavardır. bu zavallı O cetvelin üzerine oturasıdır, kafasına osurulasıdır. Evet, hatta sıçılasıdır.
    #1562222 (hipopotam, 24.04.2007 02:54)
  15. parmakların birleştirilme emriyle daha da acı verebilecek olan eylemdir.
    #1562624 (CRAnium, 24.04.2007 09:21)
  16. (bkz: sıra dayagı)
    #1562627 (mürekkep, 24.04.2007 09:23)
  17. "döv de adam olayım" yazarmış cetvelin üzerinde. hoca gelir "oku bakayım evladım şunu yüksek sesle" dermiş öğrenciye. öğrenci okuyunca, hoca "tabi yavrum. sen nasıl istersen" der dalarmış çocuğa.. (bkz: ihsan oktay anar)

ayrıca (bkz: tuzluk)
    #1562631 (zaknafien, 24.04.2007 09:24)
  18. direk temastan kaçan öğretmendir , dayak sonuçu el izi kalmasında korkar çünki bir suçtur , cetvel çarptı ifadesi daha masumane olduğu için olaya cetvel karıştırılmıştır.
    #2593146 (efe misin, 15.11.2007 12:46)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ogretmenin cetvelle dovmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ogretmenin cetvelle dovmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ogretmenin cetvelle dovmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ogretmenin cetvelle dovmesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.