ogrenci ogretmen diyaloglari 

/ 19
kapat
  1. -hocam anlamıyoruz
    +dinlemezsen anlamazsın zaten
    -hayır hocam anlatamıyorsunuz
    +ne münasebet ben odtu mezunuyum
    - ne alka ya buda bi kabiliyet meselesi
    + odtuye gidin de ben sizi öyle göreyim
    - ^+%%&/( ne alaka).
    #3493925 (kucukkontes, 04.06.2008 19:50)
  2. kimya hocası ders işlemektedir.derste 2elementli ve 3elemetli bileşiklerle yapılan çözeltiler vs.. anlatılmaktadır. hoca 2elementli bileşiklerle soru çözmeye başlar.
    yanımda oturan kız:
    -hocamm yaa 3lü yapalım..??
    hoca:
    -olmaz o gruba giriyo caiz değil
    ..sınıf yerde..
    #3511690 (anime, 08.06.2008 17:51 ~ 14.06.2008 20:29)
  3. dandik trafik dersi hoca sık sık yaptığı gibi dersten çıkmıştır.başka bir hoca tarafından görevlendirilen arrzu da tahtaya bir duyuru yazmaya başlar.bitirmeye yakındır ki hoca sınıfa döner
    -hocam pardon,bir duyuru yapıyordum devam edebilir miyim?
    -...
    -devam edebilir miyim?
    -seni...seni...seni terbiyesiz seni.kim bu dersin öğretmeni?ne demek bu ya?ne demek oluyor bu?her şeyi yapabilirsin sen değil mi?nedeen?çünkü derin devlet adamısın!görgüsüz senii...ilerde çocuk doğuracaksın,onlar da senin gibi görgüsüz olacaklar!terbiyesiiz.birden kalkıyor benden izinsiz yazı yazıyor.ne demek bu ha ne demeek! *
    sınıf:
    -hönk?!

diyalog bire bir aynıdır.
    #3537932 (arrzu, 14.06.2008 18:52 ~ 18:54)
  4. - oğlum sen söyle cumhuriyet ne zaman ilan edildi?

- 29 ekim 1923.

- aferin otur.
    #3537960 (sara nobetcisi, 14.06.2008 19:01)
  5. tatilden yeni gelen okula 3 gün geç başlamış tatilin bronzluk izi * hala devam etmekte olan öğrenci yani ben.okula yeni gelmiş öğrencileri tanımayan bir din hocası ve bir sınıf dolusu öğrenci arasında gelişen olay:
    hoca: evet kendinizi tanıtın bakalım
    bir arkadaş: hede hödö şudur budur.
    tatilden gelen ben: bende şöyle şöyle
    hoca:kızım sen arap mısın?
    sınıfın yarısından çoğu:hayır hocam o firavun torunuuu
    hoca:yaaa ne güzel ne güzel evet canım sen?diyerek başka bir öğrenciye döner...
    ve dumur olan ben **.
    #3537988 (mujj, 14.06.2008 19:12 ~ 19:20)
  6. bir lisenin matematik öğretmeni ve her sene kullandığı klişe cümleleri.

sus topuzunu kırarım.
    küşeli parantez yaparım seni
    burda size kızdım evde kzımın koluu kırdım *
    sizden bişey olmaz bu sorulara bu puanlara hıh.

ve unuttuğum ancak bizi lisedeyken kırıp geçiren şeyler.
    #3538033 (mujj, 14.06.2008 19:29)
  7. öss'ye 2 ay kala bir matematik dersi. psikopat matematik hocası ve ben arasında ki diyalog. dersi kafasını masaya koyarak dinlerken hoca müdahele eder:

h: taipan arkana yaslanır mısın?
    t: neden hocam?
    h: beni böyle dinlemeni istemiyorum.
    t: hocam ben özürlüyüm arkama yaslanamıyorum...

hoca dumur olur ancak susar belli ki bu laf hocaya çok koymuştur. aradan bi 10 dakika geçer taipan derste anlatılan konudan sıkılarak açıp test çözmeye başlar. soruları çözerken bir soruda 7 nin küpünü hesaplayamamıştır sınıfa sorar:

t: 7 nin küpü kaçtı yaf bilen var mı?
    sınıf: 343

ardından tahtaya soru yazmakta olan hoca aklı sıra taipan'ı göt ettiğini düşünüp pişkin pişkin sırıtarak:

h: sorunun cevabı 343 değil ki. (iğrenç bi sırıtış)
    t: hocam ben sorunun cevabını söylemedim ki neden öyle sazan gibi atlıyorsunuz...

artık hocanın şarteli atmıştır. ağlayarak dışarı çıkar ve taipan'ı idareye şikayet eder.
    #3538056 (taipan, 14.06.2008 19:35)
  8. good morning class

good morning teacher

sit down pleas.
    #3538136 (zerrekadargamiolmayanadam, 14.06.2008 20:00)
  9. öğretmen olarak ilk defa derse girilmiştir. çocuklarla tanışılır vs. ilerleyen dakikalarda öğrenciler azıtmaya başlar. öğretmen olarak çocuklara öğüt verilir falan. ve bir öğrenci, öğretmenin bu davranışına bir anlam verememiş olacak parmak kaldırarak söz ister. söz verilir öğrenciye.

- hocam siz ilk defa mı öğretmenlik yapıyosunuz?
    - neden sordun ki
    - hiç dayak atmıyosunuz da
    - ?!
    #3601974 (arabam var, 30.06.2008 20:54)
  10. olay 2001 yılında fizik dersinde ceryan etmiştir;

hoca: bu gün Basınç altında buzun erime noktasındaki değişimleri belirleyen lord kelvin den* bahsedeğiz.
    öğrenciler: hocam kim bu kelvin?
    hoca: bekleyin gelecem oraya...
    öğrenciler: gazı bulan adam o mu? *
    hoca: hayırrr yorum yapmayın dinleyin anlatıyorum.
    öğrenciler: hocam bu kelvin kim ben merak ettim yaw.
    hoca: anammmm ulannn anammmmmmm!!!! ** Allah cezanızıversin sus diyorum anlatacam diyom herkez bişi uyduruyor.
    öğrenciler: çıt yok kıs kıs gülyoruz bu tepkiye. zilin çalmasıyla beraber sınıf yerlere yatmış vaziyette.
    #3647107 (gitarist, 10.07.2008 18:01 ~ 18:13)
  11. sınıfta herkes yerinde oturup ders çalışmaktadır. öğretmen ise her zamanki yerinde oturmaktadır. yan sınıftan d. isimli ince bir sese sahip olan genç kız arkadaşımız tuvalete giderken (gittiği yönde tam olarak tuvalet bulunuyordu):
    d.:aferin ders çalışın.
    hoca:iyi sen de .ıçmaya git.
    #3648071 (sen de mi brutus, 10.07.2008 22:20)
  12. sidikli: "hocam alkol zihin açıyomu$ doğru mu?"
    prof: ($a$kın bir ifadeyle): "içmeden ders mi çalı$ılırmı$!?"
    #3657612 (sidikli, 13.07.2008 06:22)
  13. prof: ewet gencler, paradoxa bir ornek verecek olursak bir cobanin kirk davari (sinifi kasteder) gutmesidir mesela.

ogr: hocam aslinda kirk cobanin bir davari gutmesi daha bir parodox di mi?

prof: (bkz: mavi ekran)
    #3657725 (ne icindeyim zamanin, 13.07.2008 09:47)
  14. öğrenci kopya çekmektedir ve yakalanması itibariyle diyalog başlar...

asistan: napiyorsun sen, şuraya eşşeği bağlasan 4 senede bir şeyler öğrenir.
    öğrenci: doğru hocam haklısınız, 2 sene daha okusa asistan bile olur.
    asistan: ..............
    #3657773 (mekaniker, 13.07.2008 10:30)
  15. lise sonda itu'ye geziye gidiyoruz. giderken matematik hocamız elimizde su şişelerini görür:

+ çocuklar!
    - efendim hocam??
    + gitmişken itü'ye kapak atın bari.
    - ????

bir süre herkeste sessizlik olur. hocanın su şişelerine bakıp sırıttığı görününce olay anlaşılır ve herkes bir anda bağırır:

- hocam yaaaa!!!!! ühü ama!!
    - ay! midem kalktı!
    - hipopotamlar götürsün sizi hocam!
    #3657791 (erkancans, 13.07.2008 10:48 ~ 10:50)
  16. genel dersleri (matematik, fizik, kimya gibi...) iyi olan arkadaşımız, yetenek isteyen derslerde çok zorlanmıştır. özellikle de resim hocasıyla hiç geçinememektedir. arkadaş normalde resim-iş i geçerse teşekkür belgesi alacak ama resimden kalırsa teşekkürü alamayacaktır. arkadaş son umut olarak kadınla öğretmenler odasında konuşmaya karar vermiştir.(o zaman 10'luk sistem vardı, 5 ile geçiliyor, 4 ile kalınıyordu ve arkadaşın resim-iş ortalaması 4 düşecekti, ben de arkadaşın yanındaydım)

arkadaş: hocam teşekkür alacam da bana 2 not fazla verir misiniz? (yani karneme 6 verir mi siniz diyo)
    hoca: yok yaaa, sen hiçbir ödevi yapma, derslere gereken özeni gösterme sonra gel benden not iste, hem de 2 puan iste
    arkadaş: hocam yapıyorum da siz de hiçbir resmimi beğenmiyorsunuz, resimden soğuttunuz beni, hem ben ressam mı olucam
    hoca: ben senin yaptığın resimlerine kızmıyorum, derse ilgisizliğine kızıyorum
    arkadaş: hocam veriyor musunuz 2 not?
    hoca: (sinirli şekilde) karnende görürsün 2 notu

öğretmenler odasından çıktık, ben:"oğlum salak mısın sen, hem kadınla kavgalısın hem de 2 not fazla istiyorsun, oğlum sana 1 not yetmiyor mu, ne diye 2 not istedin"
    arkadaş: "pazarlık payı bıraktım oğlum, ben mahsus 2 not istedim ki, karı belki '2 fazla 1 not verecem sana' der diye bekledim, ama a.k. karısı beni ressam zannediyor, sevmiyom işte resmi zorla mı yaaa"

ben bu sözler üzerine huha ha ha haaaaaa huu haaaa şeklinde güldüğümü hatırlıyorum. ne oldu derseniz arkadaş resim-iş ten bütünlemeye kaldı tabii ki, eylül de gitmiş okula, koskoca okulda resim dersinden büt.e giren tek kişi olarak karalamış birşeyler 5 almış geçmiş, tabii ki teşekkür de alamadı o sene, bereket kavgalı olduğu kadın hoca o sonraki sene başka bir yere tayini çıktı da, onun yerine başka bir hoca geldi, hoca biraz saftı çok güzel kandırarak resim derslerinden geçti ve tabii ki biz de aynı şeyleri yaparaktan geçtik. hala bir araya geldikçe konuşuruz bu olayı...
    #3657807 (alikula, 13.07.2008 10:56 ~ 10:59)
  17. hani vardır öğretmeni gördüğü yerde elpençe divan duran tipler..işte onlardan biri öğr. tuvaletinden çıkan okulda asabiliğiyle tanınan öğretmene sırf öğle arası(yemek vakti) olması sebebiyle:
    -afiyet olsun hocam, der
    gerisini hayal gücünüze bırakıyorum...

dersten hiç haz etmeyen okula arkadaşlarını görmeye,voleybol oynamaya gelen ve bunu bütün hocalarının bildiği öğrenci (ki bu ben oluyorum)
    çok sevdiği hocasının yanına gider ve hafif kıvranarak:
    -hocam..şey ben.. midem bulanıyor...ülserim azdı da...acaba biraz..
    lafı ağzına tıkayan hoca babacan bir tavırla:
    -bak, çık bahçeye ama gözümün önünde oyna..
    #3670090 (last survivor, 16.07.2008 00:27)
/ 19
© 2008 - uludağ sözlük

ogrenci ogretmen diyaloglari başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ogrenci ogretmen diyaloglari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ogrenci ogretmen diyaloglari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» tum zirveleri organize etmek » klaus schmidt » yanimda sen olmayinca » sakal yemek » zall bey » bir demet tiyatro » cecenlerin kurtleri hacamat etmesi » ozgur cevik » 14 ler olayi » bu hafta acilan baslik a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci