ogrenci kisilik hizmetleri 

kapat
  1. öğretim ve yönetim hizmetleri yanında yer alan ve amacı öğretim ve yönetim hizmetleriyle karşılanmayan gereksinimlerin giderilmesi olan profesyonel hizmetler grubudur. Amacı, bireylerin bütünüyle gelişebilmelerini, eğitimden en iyi şekilde yararlanmalarını, verimli ve çevresine sağlıklı uyum yapabilen bireyler olmalarını sağlamaktır. Okulda öğrenciye öğretim çalışmalarından ayrı, sınıf öğretimi dışında sağlanan ve öğrencinin duygusal, sosyal, fiziksel yönden bir bütün olarak sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardım eden hizmetleri kapsar. Çağdaş eğitimde, öğrencilerin kişisel gerçekleşim gereksinimlerini karşılamaya yönelik hizmetlere kişilik hizmetleri denir.

ogrenci kisilik hizmetlerinin amaci:

... Amacı, öğrencinin eğitim imkanlarından yararlanmasını engelleyen eksiklik ve olumsuzlukları ortadan kaldırmaktır.

... Öğrencinin güçlü bir kişilik geliştirmesine ve çevreye uyum sağlamasına,

... Öğrencinin duygusal, sosyal, fiziksel yönden ortam hazırlamak bir bütün olarak sağlıklı bir şekilde gelişmesine olanak sağlayacak eğitim ortamını yaratmak, giderek öğrencinin kapasitesi ölçüsünde gelişmesine ve kendini gerçekleştirmesine yardım etmektir.

... Eğitim süreci içersinde öğretim ve yönetim etkinliklerine paralel olarak, öğrencinin eğitim öğretim etkinliklerinden üst düzeyde yararlanmasını sağlamak ve öğrenim başarısının yükselmesini geliştirmek,

... Öğrencinin bireysel gelişimi ve uyum sağlaması ile ilgili olan, eğitimin verimini ve kalitesini arttırma, öğrenilenler arasındaki ilişkileri geliştirmek, sağlık, kültür, barınma, burs ve diğer sosyal ve sportif faaliyetleri ile boş zamanlarını değerlendirme, ders çalışma yöntemlerini bilme gibi hususlar öğrenci kişilik hizmetleri içinde yer alır.

ogrenci kisilik hizmetlerinin kapsami:

... Sağlık Hizmetleri: Öğrencilerin sağlıklarını korumaya yönelik her türlü hizmeti kapsar. Tüm öğrencileri kapsayan sağlık taramaları yapılarak sağlık sorunu olan öğrencilerin kontrolleri yapılır. Aileyle işbirliği içinde öğrencinin tedavisi sağlanır.

... Sosyal Yardım Hizmetleri: Öğrencilere burs ve kredi olanakları sağlayarak parasal yardımda bulunmak, gereksinim duyan öğrencileri yurt ya da pansiyonlara yerleştirmek, kantin ve yemekhaneler aracılığıyla beslenme olanakları sunmak, okula rahat geliş ve dönüşleri kolaylaştırmaya yönelik ulaşım hizmetleriyle gereksinim duyan öğrencilere iş bulmak gibi çeşitli hizmetleri kapsamaktadır.

... Sosyal ve Kültürel Hizmetler: Öğrencilere, boş zamanlarını en verimli biçimde değerlendirebilmeleri için eğitim vererek olanaklar sunmak, öğrencilerin ilgilerine göre yönelebilecekleri sportif, sanatsal, kültürel etkinlikleri planlamak ve yürütmek gibi.

... Özel Yetiştirme Hizmetleri: Öğrencilerin öğrenim başarılarını desteklemek, başarısızlıkları önlemek, gereksinim duyan öğrencileri akademik yönden daha da geliştirebilmek için özel olarak yetiştirmek, öğrencilerin özel yeteneklerini ortaya çıkarmak ve geliştirmek için çalışmalar yapmak, gereksinim duyan öğrencilere çeşitli kurs olanaklarını sunmak.

... Rehberlik Hizmetleri: Kapsamında 9 hizmet alanı vardır. Bu 9 hizmet alanını merkezinde "Psikolojik danisma" hizmeti yer almaktadır.

- Psikolojik danışma, Bireyi tanıma, Bilgi toplama ve yayma, Yönlendirme ve yerleştirme, Oryantasyon, Müşavirlik (Konsültasyon), Araştırma ve değerlendirme, izleme, Çevre ve veliyle ilişkiler,
    #3377910 (arabam var, 10.05.2008 01:19 ~ 01:45)

© 2008 - uludağ sözlük

ogrenci kisilik hizmetleri başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ogrenci kisilik hizmetleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ogrenci kisilik hizmetleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» suna pekuysal » aza » bahadir boysal » seni uzaktan sevmek asklarin en guzeli » steven wilson » blanka vlasic » cin cagirmak » vak vak vak vak guzel bir gun ordek icin » sarki halinde kal » camiye gitmek dururken evde anime izleyen cocuk a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci