odun abla 

kapat
  1. modern zamanların guzin abla'sı. hemen her sözlükte bir tane var kendisi gibilerden. "bizim neden olmasın?" dedim, demez olaydım...

dert dinleyen, ağzının payını veren, zaman zaman duygu yüklü sözler söyleyen bir abladır odun abla. şubesi yoktur. tektir. herkesin kendisine aittir. herkes için tektir. başlığında kendisine gelen mektupları yayımlar ve onlara cevaplar yazar. işine başlaması gerekmiş, öyle dedi. kolay gelsin odun abla.

teşekkürler ahlak kumkuması. hemen ilk mektubumu ve ona yazdığım cevabı sizlerle paylaşmak istiyorum:

"odun abla,

nasılsınız? iyi misiniz? iyi olmanızı yüce allah'tan dilerim. beni sorarsınız, ki umarım soruyorsunuzdur, hiç iyi değilim. sevdiğim kız beni bıraktı. hem de 3 yıldır çıkıyorduk. ama, dün "sen bana fazlasın" dedi ve ayrıldık. ne yapacağımı bilemiyorum. geceleri uyuyamıyorum. mektup yazsam mı? yoksa kartpostal mı atayım? telefon demiyorum, çünkü, ben onunla telefonda heyecandan konuşamıyorum.

cevabınızı bekliyorum.

rumuz: korkuluk"

---

sevgili yavrum,

sorununa değinmeden önce, birkaç şey söylemek istiyorum. çünkü, bunlar bahsettiğin sorunlarından daha önemli şeyler. öncelikle duyarlı bir insan olduğun için teşekkür ediyorum; hal, hatır sormadan giriş yapmamışsın. iyi güzel! ancak, askerdeki arkadaşına ya da aylardır görmediğin annene yazmıyorsun bu mektubu! o giriş de, ne öyle? bir an, komşunun askere giden oğlu cemil'den mektup geldi sandım. uzun zamandır görüşemiyorduk da kendisiyle. her neyse, gelelim sorununa...

yavrum "korkuluk". gayet anlamlı bir rumuz seçmişsin kendine. yazdıklarının ayinesi gibiydi rumuzun. ben bir "odun" olarak bile, tahammül edemedim sana. kız ise sana iyi dayanmış. "sen bana fazlasın" lafı az bile. bu kadar utangaç, bu kadar resmi ve bu kadar çekingen bir dil ile yazılmış bir mektubu, daha önce okumamıştım. pes! kız sana açıkça "sen fazla utangaçsın", "sen fazla resmisin", "sen fazla çekingensin" demek istemiş. demiş de. hem insan sevdiği bir insan ile telefonda nasıl konuşamaz? yarın öbür gün evlenecekseniz. telefonda konuşmadan mı anlaşmaya çalışacaksınız? "mektup ile anlaşırım" diyorsan, mektup vakit kaybı yavrum. biz neden mektupla haberleşiyoruz sanıyorsun? mektuplar sahiplerine ya da bize geç ulaşsın da, her gün "ya mektubum bugün yayımlanırsa" diye gazeteleri alın diye, a akıllı yavrum!

sözün özü, sen o kızı unut. mümkünse yaşadığın yeri de unut, tarlalara falan git yavrum.

bu arada, kartpostal sevdandan da vazgeç. 1900'lü yıllarda kaldı kartpostallar. ama üzeri simlilerden yollayacaksan, her genç kız sever onları. şöyle kalpli falan olsun, iyi olur.

canından çok sevdiğin, odun ablan.
    #754962 (bir avuc sacma, 19.10.2006 17:23)
  2. sevgili odun abla,

bugün kendimi çok yalnız hissediyorum. sizce bu, ne kadar daha sürecek? artık nefes alamıyorum.

rumuz: nefesnefese18m

----

oğlum,

nefes alamaman çok iyi. çünkü bu halinle, dünyada oksijen tüketmekten başka bir işe yarayacağın yok. en iyisi mi, kendi halinde kalmaya devam edip, boğulacağın ana dek, nefes almamaya devam etmen. yaşanabilir bir dünya için, artık bu şart!

seni seven odun ablan.
    #754979 (bir avuc sacma, 19.10.2006 17:32)
  3. odun abla,

bugün yan komşunun kızıyla bakışıyorduk. tam o sırada, hapşurdum ve sümüklerim fırlayarak, kızın suratına yapıştı. sonra kız bana olan gücüyle bağırıp, tokat attı. sizce onun gönlünü almak için ne yapmalıyım? çiçek alsam?

rumuz: sübyan

---

yavrum,
    noktalama işaretlerinde gösterdiğin özeni, kelimelerin yazımında da göstermen yararına. zira, "hapşurmak" diye bir fiil bilmiyorum ben. "hapşırmak"tan bahsediyorsan eğer, suç sende! kız iyi etmiş de tokat atmış. ağzını kapatmazsan olacağı bu.

kendisinin gönlünü almak için, çiçek almak yerine; kendisine bir paket mendil hediye edebilirsin. yaptığın insanlık dışı davranıştan sonra, insan olduğunu belli etmenin tek yolu bu çünkü.

sevgiler,

odun abla.
    #754998 (bir avuc sacma, 19.10.2006 17:39)
  4. sevgili odun abla,

ben 20 yaşında bir kızım. dershaneden bir çocuğa aşık oldum. ama çocuk bana yüz vermiyor. üstelik çocuk dershanenin en fakir çocuğu. bense, en zengini. ne yapmalıyım?

rumuz: bebek

---------

yavrum,

belli ki, sevdiğin çocuk çok fazla türk filmi izlemiş ve senin onunla yalnızca eğlenmek için çıkacağını düşünüyor. e haklı da. bilirsin, türk sinemasında konu edinilen birçok olay, günümüz olaylarına bir ayna tutar. işte burada da görüyoruz onu. aklını başına topla ve senin gibi hali vakti yerinde birilerini bul. emin ol, sen o çocuğa bağlansan da, ailen izin vermeyecektir. ama bir gecelik bir ilişki deneyebilirsiniz (eminim onu düşünüyorsundur sen zaten). ama unutma ki, 20 yaşındasın ve hala dershaneye gidiyorsun. bence artık sevgili ve aşk/meşk olaylarını bırakıp, derslerine yönelmelisin.

her zaman gerçekleri gören ablan, odun.
    #762051 (bir avuc sacma, 22.10.2006 00:21)
  5. sevgili odun abla,
    geçen gün sevgilimle ilişkiye girdim ve cinsel organı cinsel organıma temas etti. hala bakire miyimdir?
    rumuz: safiye

-----

benim güzel, güzel olduğu kadar da saf olan kızım,
    bekaretinin bacak aranda olmadığını, sana daha önce kimse söylememiş herhalde. hadi söylemediler diyelim, benim köşemi de mi okumadın? her gün bas bas bağırıyorum; "bekaret kişinin kafasındadır" diye. oldu mu şimdi? üstelik kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? ne bekareti artık? mankenler arasında, anladık bir moda oldu bu. ama bilinçli insanlar aştı bunları yavrum. herkes gece gündüz sevişiyor yavrum. boynuna "savaş yapma, seviş" kartonları asanlar bile var. kendine gel biraz. şöyle bir silkelen!

bakireliğin konusuna "ciddi" bir boyutta eğilmek gerekirse, daha önceden bir şey yaşamadıysan, hala bakiresin yavrum. temas ile bakirelik bozulmaz, merak etme. hem millet sabah akşam sevişiyor da, hala "ben bakireyim. raporum var" diyebiliyor. sana ne oldu hemen? aş bunları. aş kendini! hadi yavrum. şimdi bir hava almaya çık. hadi!

seni seven ablan,
    odun.
    #792934 (bir avuc sacma, 30.10.2006 20:36 ~ 20:37)
  6. sevgili odunların odunu, odun ablam,
    ben hayattan sonsuz zevk alan birisiyim. çiçekleri, böcekleri, karıncaları, klavyenin tuşlarını, perdeleri, örgüleri, parmak uçlarımı ve hatta böceklerin minicik antenlerini bile ölesiye seviyorum. onlarda bir neş'e, onlarda bir umut buluyorum. ne zaman moralim bozuk olsa (ki çok nadir olur bu), onlara bakar, neş'emi yerine getirtirim. yaşamak bence çok güzel. ah bir de o yaramazlıklar olmasa! mesela, karşı komşumuzun kızı ayla! ona güldüğüm zaman bana gülümsüyor. ama gelip beni öpmüyor. öpse de, kucağına almıyor. oysa, ben onu ne kadar çok seviyorum. sizce bunun sebebi nedir?

rumuz: aşmış

----

sevgili yavrum,
    ilk kez bir mektubu okurken, donakaldım. hiçbir yorum yapmadan, mektubunu aynen aktarıyorum. isteyen istediği kısmını kırpıp kendisine rozet olarak takabilir. sen de, bırak kağıdı kalemi. gez dolaş. her taraf çiçek, böcek. tam senlik! hadi.

not: komşunun kızını da rahat bırak.
    #792951 (bir avuc sacma, 30.10.2006 20:43 ~ 20:44)
  7. (bkz: bu ben değilim)
    #2207517 (hanimaga, 27.08.2007 10:02)

© 2008 - uludağ sözlük

odun abla başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. odun abla ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu odun abla nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» alternatif bulmaca sorulari ve cevaplari » bebek okan » blogger » pippa bacca » kuresel krizi az hasarla atlatmak » turk muhendis ve mimar odalari birligi » ilbay » dagdan gelmis ayi » cinsel iliskide sevgilinin yuzunu eksitmesi » futbol tartismalari msn zirvesi » doldur bosalt » roope latvala » nazim hikmet memleket » piti » anna politkovskaya » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » altaik dil ailesi » sakaeli kaya mezarlari » tanri ya kizginim » kahverengi kusak » var misin yok musun tony » en erken bosalma rekoru » hukuksal danisman » benjcev » emegi gecen herkese tesekkurler » step » ev arkadasi » mustafa denizli » vural celik » gel guzelim gel » 7 ekim 2008 gaziosmanpasa da patlama