objektif ve tarafsiz moderasyon 

kapat

1. son günlerde uludağ sözlükte yaşanan tartışmaların ardından birçok yazar arkadaşımız sözlükten uçuruldu. ve bir çok yazar arkadaş ise çaylaklık statüsüne getirildi.. *

uludağ sözlük moderasyonu, herkese tarafsız ve objektif bir şekilde yaklaşmaya çalışırken site içerisinde etnik kimliklerini açığa vurmak isteyerek memleketin hassas durumlarına vuran yazarların da olması neticesinde bu tür muhtıraların yahut sözlükten uçurulmaların olması hiç kimseyi şaşırtmamalıdır..

inançlarla alay ederek '' sözlük bana bir şey yapamaz, ben burada celebrity oldum artık '' mantığı güden arkadaşlara moderasyon '' silik '' damgasını yapıştırarak sözlükte hiç kimsenin elini kolunu sallayarak istediği gibi davranamayacağı gerçeğini bir nevi herkese yansıtmıştır..

yine son günlerde ısrarla siyasi ve dini entrylerin girildiği ve yobaz-aydın gibi kavramlarla sözlükte kutuplaşma yaratılmaya çalışıldığı kimsenin gözünden kaçmamaktadır.. ancak yine de moderasyon ve değerli yazar arkadaşlarımız işin bilincinde ve oyuna gelmeyecek kadar da hadiselerin farkındadırlar..

kısacası, kendi düşüncelerime göre paniğe gerek yok..

huzuru bozan uçurulur, yapacak bir şey yok...

(bkz: bir sözlükçünün itirafları)
    *
    #1686320 (peceteye recete yazan doktor, 25.05.2007 21:13)
  2. her daim sözlükte olan, fakat kafaları ütülenmesin diye online gözükmeyen moderasyon, objektif olmaya halen devam etmektedir. taraf tutmadıkları da bir gerçektir, fakat ısrarla neden taraf tuttuklarını söylerler anlamak mümkün değil.

zira entry' yi girdik mi ?
    girdik..
    aykırıbir durum söz konusu değilse, moderasyon neden silsin ?
    ama gözüm bizlerin de hata payı var.
    sırf siyasi,sırf dini, sırf futbol içerikli entry girilmez ki be kardeşim..

(bkz: hayır kendimdem biliyorum) *
    #1702901 (peceteye recete yazan doktor, 30.05.2007 00:54)
  3. yok efendim yok. olmaz değil, olamaz. insan doğasına aykırı tarafsızlık, objektiflik. hanginiz böylesiniz ya da genelleyelim, hangimiz böyleyiz?

hanginiz kendi görüşünüze ters olsa da doğruya doğru diyorsunuz? ya da dediniz?
    bırakın efendiler bunları. bana demogoji yapmayın, yıkılın karşımdan. bu çöplük zall ve ekibinindir, afedersiniz sözüm meclisten dışarı istediği tavuğu de beller..

niye belledin diyeni de beller. gıdak bile diyemezsiniz. *
    -kuralı koyan zall ve ekibi uygulayacak olan da öyle. sana mı soracaktı ne bekliyordun?

(bkz: yok böyle bir şey)

(bkz: aradığınız moderasyona hiç olmadı)

*
    #1702923 (eşşağan ala gazuğu, 30.05.2007 01:00 ~ 01:02)
  4. tam manası ile olması pek bir güç olan oluşum. bir nevi ütopya.

iş bu entry sadece uludağsozluk moderasyonu ile ilgili girilmemiştir. Herhangi bir benzeri oluşumun tam manası ile tarafsız ve nesnel olmasını beklemek yersiz olur. Aslında yerinde olur ama gerçekçi olmaz. Sonuçta insan denen mahlugat kusursuz olamaz; bu bağlamda hayatın daha çirkin bir hal aldığı düşünülse de aslında hayat adil olmaması yüzünden rengarenktir ve zıt duyguların karmaşasında güzeldir.
    #1702958 (micomania, 30.05.2007 01:13)
  5. kesinlikle söz konusu olmayan durum.
    #3073952 (kaytanbiyikliprens, 29.02.2008 04:04)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

objektif ve tarafsiz moderasyon başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. objektif ve tarafsiz moderasyon ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu objektif ve tarafsiz moderasyon nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about objektif ve tarafsiz moderasyon. Copyrights of the articles are belong to their authors.