objektif ahlak kurallari 

kapat
  1. sosyal hayatta kişilerin birbirleri ile ilişkilerinde nasıl davranmaları gerektiğini belirten ahlak kurallarıdır.
    #4307333 (fatal, 02.12.2008 00:51)
  2. objektifliği tartışma götürür ahlak kuralları. objektif olabilmesi için genel/kesin değişmez kabullerin/normların varlığı elzemdir.

bir toplumda "ayıp" sayılan bir diğer toplumda "normal" kabul edilebildiğinden; objektif ahlak kurallarından söz edilebilmesi için bir topluluğun aynı dine, izm'e, ideolojiye imanla ve onların ilkelerine riayet zorunluluğuyla yaşıyor olması gerekir. bir ara duvarlarda "dünya türk olsun" diye saçma sapan bir yazı görmüştüm, hah öyle olsa olur belki bak.
    #4307371 (benn v2, 02.12.2008 00:58)
  3. ahlak bireyden bireye değişiklik gösteren bir olgu olduğu için, hiç bir zaman objektiflikten söz edilemeyecek kurallardır.
    (bkz: kime göre neye göre)
    #4307380 (elma kurdu, 02.12.2008 01:00)
  4. -evliyken bir başkasıyla ilişki kurmak
    -aile içi cinsel istismar (ensest)
    -bir kişinin zorla ırzına geçmek

gibi örnekleri çoğaltılabilecek kurallardır. üzerine çok yoğun şekilde konuşulabilecek derin bir mevzudur. *
    #4307435 (slywitch, 02.12.2008 01:11)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

objektif ahlak kurallari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. objektif ahlak kurallari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu objektif ahlak kurallari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about objektif ahlak kurallari. Copyrights of the articles are belong to their authors.