o kapidan cikarsan bir daha bu eve giremezsin 

kapat
  1. hararetli bir tartışmanın ardından kapıyı vurup çıkmaya yeltenen kişiye karşı her zaman olmasa da söylenen sözdür. genellikle filmlerde görürüz. nedense o kapıdan çıkan o eve geri dönebilir.
    (vurursa gol olur, 09.05.2008 20:22)
  2. (bkz: resti çekip evi terkettikten 5dk sonra zili çalmak)
    (siyahdalya, 09.05.2008 20:27)
  3. (bkz: palavra)
    (bucu, 09.05.2008 20:28)
  4. "seni bir daha içeri almam, her şey biter" anlamındadır. ama ilk defa duyan birisi, bir daha evin kapısını bulamayacağını, esrarengiz olaylar döndüğünü sanabilir. labirent sanki. ayrıca, korku filmlerindeki gibi bir hava var. "o kapıdan çıkarsan, bir daha bu eve giremezsin evlat" sözüne benzer. yani, o kapıdan değil, şu kapıdan çıkarsa, bir şey olmaz gibi algılanabilir. müstakil evlerde, iki kapı olabilir. öyleyse, diğerinden çıkın.
    (sandalye, 09.05.2008 20:33)
  5. soyleyen kisi icin soylenin gozunde itibar kaybettirecek gote giren semsiye misali bloftur.*
    (baLim, 09.05.2008 20:36)
  6. bir çemberimde gül oya diyaloğudur.

dinçer bey: o kapıdan çıkarsan bir daha bu eve giremezsin.
    yurdanur: gidiyorum baba. çıktığım zaman geri dönemeyeceğim bir ev, zaten hiç benim evim olmamıştır.
    haklı kız.
    (lumpiya, 09.05.2008 20:39)
  7. taşındığımız gün peder beyin hep yaptığı hep gülümsediğimiz espri. ilk yaptığında çok gülmüştük ama her sene ev değiştirince pek bi komedisi kalmadı.
    (hebeley episode II, 09.05.2008 20:41)
  8. (bkz: gidiyorum bak).
    (bkz: ziya).
    (no tengo lugar, 09.05.2008 20:42)
  9. düpedüz tehdittir.

zamanında bana da söylenmiştir, ama el mi yaman bey mi yaman görülmüştür, hala o kapıdan istediğim gibi girip çıkmaktayımdır.
    (WoLF, 09.05.2008 20:55)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» baykan in tarihi eserleri » her sabah hamurisi yemek » kotu oylanan entry ye sevinmek » dudullulu dul dudu » bull pup » duck tales » babun » golcuk bjk » sabah » yanginda ilk kurtarilacak seyler » sari kisla » uludag sozluk manchester united taraftarlari » mortal kombat ultimate » kas yapayim derken goz cikarmak » seytana suc atmak » erkek direksiyon ogretmeni » yazarlarin aslinda demek istedikleri » insanin icini burkan vecizeler » rc lens » burak ozdemir » komunizm uzun surmus bir ruyadir » kararti » antalya » yaran videolar » hincal uluc » 11 mayis 2008 heybeliada piknik zirvesi 4 » coco chanel » bademcikleri almak » posta bandosu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa