num lock 

kapat
  1. klavye'nin sağında bulunan nümerik tuş takımını aktif yada pasif hale getirmeyen tuştur. eğer num lock'un ışığı yanarsa sol tuş takımından "1234" şeklinde sayılar aktif olur. eğer num lock'un ışığı yanmazsa yön tuşları aktif olur. *
    #84437 (yahudi yerlesimci, 23.02.2006 18:57)
  2. işlevsellik bakımından bi boka yaramayan tuş
    (bkz: yedek kadro)
    çok alakalı
    (bkz: lock)
    #789874 (armyy, 29.10.2006 23:20 ~ 23.12.2006 10:58)
  3. bu tuşun değişik bir işlevi daha vardır ki asıl amacının onune gecmektedir.bilgisayarın kilitlenip kilitlenmediğini bu ve bunun gibi diger ışıklı * tuslara * * basarak anlarız.
    #1041995 (heidi, 23.12.2006 10:48)
  4. numlock ışığı yanmadığında rakam yazmaya çalışırsanız insanı sinir eden hareketlerde bulunur pc.
    #1444186 (LocK, 23.03.2007 15:25)
  5. number locker - numara kilitleyicisi
    #1444201 (balkondaki udi, 23.03.2007 15:30)

© 2008 - uludağ sözlük

num lock başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. num lock ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu num lock nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» uaral » yagmur atacan » google maps for mobile » fakir ve ezik yazarlari bos birakmaya gelmez » sair uuserlardan siirler » windows 7 » aktutun saldirisinda 62 askerimizin oldugu iddiasi » tayyip erdogan in bir melek olmasi olasiligi » tsk ya camur atmak » hala basliklari alt alta okuyan sozluk insani » kucuk bir zafer kazanmak » jose joaquin moreno verdu » ne me quitte pas » aziz yildirim in parmagiyla alin bunu demesi » seni anliyorum » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » bir derdim var yasanmisliklari » istikrarsiz » 2008 2009 sampiyonlar ligi sampiyonu fenerbahce » beymen » jazzamor » tumen » goooooooooooooooooooogle » windows u turkler yapsaydi olabilecekler » hirka » ailelerin yazdigi notlar » kayserispor » dis fircalamanin aslinda zararli oldugu gercegi » henry hill » pele nin aziz baskanim beni al demesi » okuz