npn 

kapat
  1. bjtnin bir türü. bjt üzerindeki ok bjt'ye doğru ise npn bjt adını alır.
    #1011360 (sen bana bu diyemezsin, 17.12.2006 15:28)
  2. bir transistör türüdür.beyz ucuna pozitif akım uygulanınca iletime geçer.
    #1130547 (erdem_andac, 09.01.2007 22:16)
  3. emitter ve collector uçları serbest elektronla doyurulmuş olup ortadaki base bacağı boslukca zengindir. böylece elektron ve boslukların yoğunluk farkından akım oluşması mantığına dayanan bjt çeşiti.
    bir diğer bjt çeşidi için (bkz: pnp).
    #1396782 (nikiznatimportint, 10.03.2007 18:47)

© 2008 - uludağ sözlük

npn başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. npn ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu npn nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» necirvan barzani nin turkiyeye davet edilmesi » vw beetle da nazi marsi dinlemek » intakrin etki » mayfair » ehi ehi ehi » istinye park » ogretmene asik olmak » balos kalesi » evinde sadece radyo olan insan » byegm » dalgali uzun sac » priapizm » brick top » 12 ekim 2008 ust duzey pkk lilarin vurulmasi » evde ayran varken bakkala kolaya gitmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yek vucud menfi rey veren oglan » lsd » sevgilisinin pipisini yalamayan sevgili » eksi sozluk ten daha cok baslik acmak » candan ercetin » 1 kasim 2008 ateist yazarlar genel kurultayi » eski sevgiliyle yaglanip gures tutmak » shamanic tea » othello » malafat com » carmageddon 2 carpocalypse now » sizoaffektif bozukluk » hela yerine bela diyen yasam formu » the kite runner » mikropsi