no country for old men 

/ 3
kapat
  1. Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin gibi unlulerin basrollerinde oldugu izlenesi bir film.
    #2111369 (sungeria, 11.08.2007 11:56 ~ 20.08.2007 22:50)
  2. film cormac mccarthy'nin 2005 yılında yazdığı romanın sinema uyarlamasıdır. bir coen biraderler filmidir.
    #2587415 (adini unutan adam, 13.11.2007 20:30)
  3. 2007 nin en iyi filmi olmaya aday. imdb de top 250 arasında şimdiden 15. sırada. hj split leri hazırladık bekliyoruz.
    #2697491 (sonrabirgun, 14.12.2007 21:20)
  4. cannes film festivali'nin tarihine adlarını silinmemecesine kazıyan coen kardeslerin amerikan film akademisi'nce onurlandırılarak kendi ülkelerinde sahiplenilmelerini sağlayacak başyapıt. en iyi film ödülünü kaçırsa dahi en iyi yönetmen oscarını kesinlikle kazandıracağını düşünüyorum. en iyi film oscarını da muhtemelen javier bardem'e kazandıracağı bir yardımcı oyuncu ödülüyle birlikte evine götürecektir.
    imdb puanı ise coşmuş, cidade de deus'tan beri en büyük fırlayışı yapmıştır.
    http://www.imdb.com/title/tt0477348/
    #2774130 (ELeCTrO, 01.01.2008 01:56)
  5. izlediğimde yarım kaldı bu duygusu yaşatan ama üzerine düşünülünce çok hoş birçok sahne barındırdığı farkedilen güzel film. Ama senenin en iyisi olamsı garip geldi bana. Bir de şu ana kadarki en iyi coen kardeşler filmi olarak görülmesi. Nice daha güzellerini seyrettik yani.

(bkz: orada olmayan adam)
    (bkz: barton fink)
    #2853082 (japon balikcisi, 17.01.2008 19:27)
  6. değişik bir güzellikte doğallık barındıran bir film. filmde asıl olay bence bulduğunuz bir şeyin hayatınızı nasıl değiştireceği, ardından yaptığınız bir hatanın herşeyi nasıl mahvedebileceği idi. filmdeki sahnelerde yönetmenin çok iyi çalıştığını anlıyorsunuz, pek sessiz bir film. hiç şüphesiz kalbinizi küt küt attıracak.

--spoiler--
    kötünün ölmediği nadir filmlerden.
    --spoiler--

filmden sonra kendi kendime zaman kötü kolla götü demekten alamadım kendimi.
    #2853438 (ColdMa3L, 17.01.2008 20:41 ~ 26.02.2008 02:33)
  7. maskeli beşler kıbrıs'ta dan sonra senenin en güzel filmi, tabii imdb'de top movies'te katakulliye getirilerek çılgın dersane kampta'nın önüne getirilişi dikkatli gözlerden kaçmamıştır, buradan tüm imdb yönetimine kucak dolusu sövgüler gönderiyorum. elbette kendilerini yeşilçam'ı katletmeye adamış bir kısım sektör emekçisi balon filmcide payını alıyor bu kamyon dolusu sövgüden. kucaktan kamyona dönmesi gittikçe büyüyen nefretimin tezahürü, artan kaatsayısıdır. dayanamıyorum lanet ediyorum lan size.
    #2877181 (zabalaynn, 22.01.2008 02:37)
  8. uzun zamandır böyle sürükleyici ve etkileyici bir film izlememişti bu bünye. kalıplarından sıyrılmış çok özgün bir yapım.
    javier bardem öyle oynamış ki.. karakterle bütünleşmiş adeta.
    bundan sonra izleyeceğim tüm bardem filmlerinde bu karakterle aklımda kalacak; işte oyuncu bunu başarabilmişse gerçekten rolünün hakkını da vermiş demektir.
    oscardan boş dönmeyeceğini umuyorum. coen kardeşlere de buradan selam ediyorum. adamlar yapmış arkadaş.
    görüntü yönetmenliği hat safhada.
    filmde müzik yok, genel olarak sessiz bir film. gerçekten geri gerim geriliyorsunuz.
    atmosfer çok iyi aktarılmış.
    tommy lee jones de filmin bonusu olmuş. her şey var; kan, ölüm, entrika, para, cinayet, psikopat katil ve ekstra olarak t.lee jones.

ne diyelim efendim kısa kısa yazmayla bitmez bu harikulade film. izleyin izlettirin.

--spoiler--
    filmin sonunda bardem'in kaza sahnesinde yeminle söylüyorum yerimden fırladım, götüm geçti.
    --spoiler--
    #2889098 (kratostol, 24.01.2008 13:03 ~ 13:11)
  9. coen kardeşlerin en iyi filmi yaftası hiç oturmamıştır bence. güzel bir filmdir, özellikle sugar karakteri inanılmazdır. ama coen kardeşler'in en iyi filmi ya da yılın en iyi filmi yorumlarının çok uzağındadır kanımca.
    #2889111 (yalnis, 24.01.2008 13:06)
  10. filmde, kısa süreliğine de olsa, kocaman şapkası ve ukala tavırları ile natural born killerstan tanıdığımız woody harrelsonı da görüyoruz!
    #2889139 (zarth vader, 24.01.2008 13:15)
  11. --spoiler--
    coen kardeşlerin kötülerin de kazanabileceğini uyarladığı güzel bir film. filmin son beş dakikasına kadar muhteşem bir macera.. ama en son sahnede ed tom bell in bir rüyasını anlatıp bitirmesi macerayı değişik bir şekilde sonlandırıyor. kendi kendine sorguluyorsun "ee niye bitti şimdi bu? ne demek istedi orda" diye. tüm bu sorgulamalar filmin güzelliğini ortaya çıkarıyor aslında.. parayı kim aldı? şerif neden Anton Chigurh ı öldürmedi otel odasında? falan falan.. filmin başında tommy lee jones'ın anlattığı hikaye aslında filmin sonu. d

filmde hiç müzik olmaması güzeldi. daha akıcı bir hale getirdi filmi. Javier Bardem e gelince, Kesinlikle En iyi erkek oyuncu ödülüne aday olması gerekliydi. O ne muhteşem bir karakterdir öyle. hayran kalmamak elde değil.

There will be blood nasıldır izlemedim ama bu film oscar'ı haketmiş gibi sanki.
    --spoiler--
    #2899960 (vincent vega, 26.01.2008 18:47)
  12. bu film imdb'nin top 250'nin içine girer demiştim. çoktan girmiş. şu an 30. sırada.

bakınız: http://www.imdb.com/chart/top
    #2911476 (borris becker samimiyeti, 29.01.2008 00:42 ~ 00:43)
  13. oldukça başarılı bir oyunculuğa sahip, ancak filmin sonu beklentileri karşılayamıyor. izliyorsun izliyorsun büyük bir heycanla; sonunda ise " ee aq noldu şimdi" diye kalıyorsun. ama yigini oldur hakkini yeme, sonunu düşünmessek izlenesi güzel film.
    #2967751 (fightordie die, 07.02.2008 22:06)
  14. javier bardem'e en iyi erkek oyuncu oscarını kazandırabilecek, bitmemiş, kaliteli, bozuk film.
    #2979112 (thor, 09.02.2008 23:11)
  15. --spoiler--
    javier bardem'i seri katil rolunde görmek şaşırtıcı, alışık olduğumuz bir karekter değil. konu basit bir mafya - para ilşkisi gibi. filmde kullanılan silahın mekanizması nasıl onu da bir açıklasalardı daha iyi olurdu. kötünün kazanması ile bitmese çok kayda değer bir film olarak görülebilecek düzeyde değil.
    --spoiler--

oyunculuk ve seneryo pek haz edilebilecek gibi değil. tipik amarikan filmlerindeki vurdu kırdı sahnelerinden bolca var. senoryo olarak da kaçan ve kovalayan durumu. sıkıcı değil izleniyor. boş vaktiniz çok ve sıkılıyorsanız, başka da yapacak bişeyiniz yoksa izleyin.
    #2993078 (sahaf, 12.02.2008 17:23 ~ 17:24)
  16. inanılmaz bir sıradan imdb top list'e giriş yapmış film, izlenip görülecek ne kadar iyiymiş... gerçi fargo hayal kırıklığı olmuştu benim açımdan ama, göreceğiz bakalım...
    #2996447 (beholderr, 13.02.2008 09:48)
  17. birkaç orjinal plan ve sahneye sahip olmasına rağmen bunun dışında hiçbir etkileyiciliği olmayan, sonu havada kalan, tommy lee jones'un karakteri o filmde neden var anlaşılamayan, javier bardem'in yaşayan en büyük oyunculardan biri olduğunu kanıtlayan, imdb top 2050 listesinde tüm zamanların 34. en iyi filmi olarak gözüken ve buna azcık sinemadan anlayan herkesin kaba etiyle güleceğini düşündüren, tüm zamanları bırakın yılın filmi olmaya bile yaklaşamayacak olan coen kardeşler filmi.
    evet, ortalamanın üstünde bir film. saygı gösterilmesi gerekebilir ama bu kadar da abartı yanlış. bunu ben tamamen coen kardeşler ismiyle oluşan reklam dalgasına ve saçma sapan festival jürilerine bağlıyorum. herhangi iyi bir sinema izleyicisinin imdb top 250'nin 34. sırasında gördüğü bir filme gitmeme ihtimeli nedir sizce? bunları hep ticari oyunlar olarak görüyor ve imdb'ye karşı da olan tüm saygımı yitirmek üzere olduğumu belirtmek istiyorum.
    #2996465 (eksik bir sey, 13.02.2008 10:01)
  18. roman uayrlaması *. coen biraderler filmi. javier bardem, james brolin ve tommy lee jones filmi. türkçeye ihtiyarlara yer yok adıyla çevrilmiş.

büyük miktarda uyuşturucu, büyük miktarda para, çok miktarda ceset ve sonu kanlı biten bir pazarlık. bu sahneyle başlıyor film. başka bir adam parayı alıp kaçan, ölmek üzere olan meksikalıya su bile vermeyen ve sonradan yaralandığında yine meksikaya sığınan bir adam, açgözlü bir adam.

paranın peşine düşen seri katil, seri, çevik, soğukkanlı, felsefik, belki anlaşılmaz, oksijeni can vermek için değil can almak için kullanabilecek zekaya sahip bir katil. kötü ama zeki. ve kaybetmeyen.
    bu filmde kötüler kaybediyor ama en kötüsü * kaybetmiyor belki de kazanıyor bir şekilde hayatta kalarak.

aslında bir çok benzerlik olmasına rağmen iki baş karakter arasındaki şu an ilk aklıma gelen benzerlik, yaralanıp zor duruma düştüklerinde, karşılarına çıkan insandan parakarşılığı ceketlerini istemeleri.

evet çok bölük börçük oldu taze taze yazmak istedim. halen daha filmin sonunun etkisindeyim. ve kesinlikle çok iyi bir sonla noktalandığını düşünüyorum. ilk seyredişte anlaşılmıyor ama şerifin eşiyle olan sohbeti yani rüyası esas mesele.

neyse şimdilik bu kadar biraz daha hazmetmem gerekiyor filmi.
    #3016797 (klorlu su boregi, 17.02.2008 02:55 ~ 02:57)
  19. mart 2008'de türkiye'de vizyona girmesi beklenen film.
    #3017046 (tombalak oglan, 17.02.2008 04:53)
  20. 2008 oscarlarına göre en iyi film. merakla bekliyoruz.
    #3055242 (regulus, 25.02.2008 06:51)
  21. sekseninci oscar odul toreninde
    en iyi film
    en iyi yönetmen *
    en iyi yardımcı erkek oyuncu *
    en iyi uyarlama senaryo *
    ödüllerini kazanan film.
    #3055244 (zebellah, 25.02.2008 06:51 ~ 06:53)
  22. kara film.
    #3055722 (ferrole, 25.02.2008 12:33)
  23. coen kardeşlerin hiçbir filmini beğenmeyen birisi olarak başlamamdan mıdır bilemem ancak, bu filme javier bardem'e saygı duymaktan başka hiçbir pozitif eleştiri oluşturamadım. fargo'da da aynısı olmuştu zaten, yine tatmin etmemişti beni. bu kez de aynısı oldu.

bir filmi izlerken sürekli kaç dakika kaldığına bakıp filmin bitmesini istiyorsanız, o film sizi içine almamış demektir.
    #3055838 (beholderr, 25.02.2008 13:23)
  24. sadece javier bardem için izlenebilecek film. her ne kadar şahsi fikrim olsa da, filmin bir yanı her daim eksik gibi görünmektedir, pozitif yanı mükemmel bir katil portresi olup, o da dün gece ''oskar'' denen heykel ile ödüllendirilmiştir zaten.

(bkz: javier bardem)
    (bkz: anton chigurh)
    #3059028 (faidelibilgi, 26.02.2008 00:26)
  25. birileri tarafından beğenilmesine bile şaşırmışken oscar alması ile hayrete düşmeme sebep olan film. ne anlatır, amacı nedir, niye böyledir ? bomboş bir filmdir zannımca.
    gerçi vardır akademinin bir bildiği.
    #3074533 (ferrole, 29.02.2008 12:07)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

no country for old men başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. no country for old men ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu no country for old men nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» b 52 » ceviz yagi » the tracey fragments » cifte kavrulmus zenci » yapilmis en aptalca dalginlik » metalikadam » geceleri daha fazla eksi oy gelmesi » proje odevi » mustafa » dibi dibi rek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games