nizamul mulk 

kapat
  1. büyük selçuklu devletinin büyük veziri. tarihin en yetenekli devlet adamlarında biri. maalesef şehit edilmiştir. (1092)

http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=1671
    #95662 (zero95, 02.03.2006 11:03)
  2. hasan sabbah ve ömer hayyam'ın arkadaşıdır, selçuklu döneminin en önemli adamıdır denilebilir ancak ölümü hasan sabbah'ın fedaisinin elinden, yine hasan sabbah'ın emriyle olmuştur.
    #95666 (olric, 02.03.2006 11:13)
  3. aslında;
    (bkz: nizamülmülk)
    #413760 (lyla, 11.07.2006 03:50)
  4. (bkz: nizam-ül mülk)
    #413772 (prestij muzik ailesi, 11.07.2006 04:08)
  5. Siyasetnamesinde, ''Padişahlar haftada iki gün halkın şikayetlerini dinleyeler ve haklının hakkını haksızdan alalar, adaleti yerine getireler''. Ayrıca görevlilerin önemli işi olmadıkça dışarı yollanmaması, gönderildiklerinde de ellerine verilen fermanda yapacakları işin açıkça belirtilmesini önererek kayırma, rüşvet şaialarına önlem alınmasını tavsiye etmektedir.
    #1783381 (demester, 18.06.2007 01:51)
  6. ikta sistemini kuran, dönemin en büyük medresesi olan nizamiye medresesini açan insan.
    #1783398 (birgarip, 18.06.2007 01:54)
  7. Kılıçarslan’ın veziridir.Türk Devletleri içinde en eski Teşkilatçıdır .Yada günümüz deyimiyle Derin Devlettir.Adı da buradan gelmektedir.
    #2768891 (naturalboy, 30.12.2007 22:37)

© 2008 - uludağ sözlük

nizamul mulk başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. nizamul mulk ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu nizamul mulk nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sinasi » degnek » shy » morel eskisehir lgbtt olusumu » tum yenilgilerin sorumlusunun hakem olmasi » zeynel dinler » sir isaac » deja vu » tsk nin karsisinda duran tek gucun pkk olmasi » necati bilgic in arsenal maci sonrasi yorumlari » daniel day lewis » hebeley episode iii » kumarda kaybettim askta kaybettim » radyo uludag » mutlulugun resmi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » manisa kebabi » asirlara meydan okuyan sozler » yusuf guney » mega park » fadil vokri » uc kamasutra bir playboy okumak » arsenik » beden dersinde takla atamayan kiz ogrenci » kanalizasyonu olmayan koyde atik su parasi odemek » dell inspiron 1318 » milyoner dede » sen giderken » guzel kizlara ofke duymak » jay z » ayriliktan sonra dinlenecek sarkilar