nizami 

kapat
  1. istenilen düzende olan,düzene uygun olan,kurallara uygun olan.Kanunlarla ilgili olan.*
    (italiano, 02.04.2006 12:53)
  2. askerde verilen emrin yapılması uygun olan durumudur...
    (Baravi, 05.10.2006 22:02)
  3. kadın versiyonu nizamiye diye iğrenç esprilere alet olmuştur. yalan, ben yaptım şimdi.
    (redwinemania, 05.10.2006 22:04 ~ 22:05)
  4. (bkz: nizami gencevi)
    (diyonsos, 17.06.2007 13:32)
  5. palyaço peruklu yazar. *
    (antisocial, 03.02.2008 16:47)
  6. peruguna araklama girişimlerim hüsranla sonuclandı saglık olsun. lakin doyamadım lan böyle kıpır kıpır otur konuş konuş öp isanı gibiydi. bunu saymadım bak. pek ısındım lan. * kız olsa asılacaktım yeminle.

fondipnot: googlea yaz ara. ben denicem birazdan. asdfghjkjwsh
    (what if, 04.02.2008 05:39)
  7. bizzat şahsım. **
    (nizami, 04.02.2008 22:28)
  8. bodoz ötesi sohbet girişimime kayıtsız kalmamış yazar. meslegine kurban olduğum sevindirici. tekrar görüşmek dilegiyle...
    (MeLaNKoLiK, 05.02.2008 10:11)
  9. palyaço peruğunu kafama geçirip beni alemde palyaço babaya çevirmiş kişidir. annadınmi!!!
    (dusunenadam, 06.02.2008 19:52)
  10. düzenli, kurallara uygun
    (ayyash07, 06.02.2008 20:14)
  11. nizami, selçuklu devri şairlerinden olup iran mesnevi edebiyatının firdevsiden sonra en büyük simasıdır.lisana hakimiyet; geniş bir hassasiyet, parlak, zengin bir hayal ve derin bir bilgi kendisine bu edebiyatın birinci derecede gelen şairleri arasında haklı bir yer vermiştir.1140-1203 seneleri arasında gencede yaşamıştır.mahzen-ül-esrarı, hüsrev-ü-şirin, leyla ile mecnun, iskendername eserlerinden bazılarıdır.

leyla sonbahar görmemiş bir beyaz gül
    mecnun solmuş sararmış bir çimen
    leyla sabah gibi aydınlık
    mecnun mum gibi onun önünde sönüyor
    leyla zülfünü naz ile omuzuna atmış
    mecnun kulağına kulluk halkasını takmış vefalı bir köle
    leyla canı cana katan sabah şarabı içmekte
    mecnun şaraptan değil, şarabın kokusundan sarhoş
    vecd içinde sema etmekte.
    (bkz: leyla ile mecnun)
    (ben beni bilirdim, 13.03.2008 10:05 ~ 18.03.2008 01:12)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» sozde laik » recep tayyip erdogan » odaya giren kelebegin eceliyle olmesini beklemek » havsa nin tarihi eserleri » burak ozdemir » mortal kombat ultimate » camilerin pazar gunleri tatil olmasi » fuat cakar » metallica » cold heart canyon » kitana » 90 dakika » muradiye nin tarihi eserleri » kursun gecirmez corap » michael spinks » pilava ketcap sikmak » sunay akin » cok gec » gachayim » gevas in tarihi eserleri » kuzu bayrami » ravel sol major piyano koncertosu » kocumbenim » ogrenci » mame » silent witness » luthien » yanginda ilk kurtarilacak seyler » cyrax a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa