niye oldurulduk biz 

kapat
  1. yürümeli miyiz biz ölen insanların adlarıyla sokaklarda..

Mesela biz ismail Cem'iz..

ya da Uğur Mumcu'yuz..

Ahmet Taner Kışlalı'yız..

Biz neyiz?..Kimiz?

Burası bir cadı kazanı.. Bu ülke bilinçli topluma karşılık hala maşa olarak yürütülen bir siyasetle el değiştirmeye devam ediyor.. Yeni Cumhurbaşkanımız kim olacak dersiniz..

Hala anlamıyoruz sembolleri öldürdüklerini.. Birşeylerin sembolü yaptıklarını insanları ve ne güzel propaganda örnekleri sergilediklerini..

Hayır Fransız mallarına özel olarak bir ambargo koymadım kendi kendime mesela ya da çocuklara bayrak yaktırıldığında nedenini merak etmedim -sadece üzüldüm onlara-, asla yıkanmayacak kafalara üzüldüm.. Uğur Mumcu ölünce sadece bir şarkıyla mı protesto ettik biz, evet öyle mi yaptık? Uğur'lar olsun.. Oldu mu? Oldu tabi, daha kaç aydın vuruldu.. Yakıldı.. Linç edildi belki.. Ya da alay edilir gibi hep kapı eşiğinde tutuldu..

Aydın ne demek?

Bizi yürüten neydi sokaklarda Ermeniyiz diye? Hırat'ız diye..

O kadar insan tek bir şey mi düşünüyordu..

Yoksa çabucacık gaza mı geliyorduk, çabucacık "aman!!" mı diyorduk, "bir ermeni vuruldu, hem de bir gazeteci, ya almazlarsa bizi AB'ye, naparız" mı diyorduk? Biz soykırım yapmadık mı demek istiyorduk bir insan sokak ortasında vuruldu diye mi? Yaşama hakkı elinden alındığı için mi?

E peki diğerleri?

Hepsini unutuyoruz..

Herşeyi..

Ama bizim kime ihtiyacımız var?

ve neden var?

AB'ye girebilmek için Kıbrıs'ı pazarlayalım mı? Bütün hava sahalarımızı ABD'ye açalım mı? Lübnan'da, Irak'da ölelim mi ya da çuvala mı maruz kalalım.. Oyunun kuralı mı bu? Oyunlar mı oynamalıyız? Stratejiler mi kuralım? yine devrim mi yapalım? ya da madem müslüman ülkeyiz e öyleyse heryere türban sokalım? eee ama müslüman ülkeyiz.. Yok biz Cumhuriyetiz, yeniliklere açık olalım.. Mesela gidip iMF'den borç alırız.. Sonra italya başkanının kestiği kurdelenin ve Başbakanın arabasının camını kırıp hayatını kurtaran balyozu içinde barındıran bir müze de açabiliriz.. Filmini çekeriz Hırat Dink'in, Uğur Mumcu'nun, Erzurum valisinin (ya da dizisini), kitabını yazalım yine Deniz Gezmiş'in ya da mesela Nazım Hikmet'in.. Sonra da diyelim mesela "Utan utan Aziz efendi, Türk milletinin %101'i akıllıdır, çalışkandır, zekidir, çevikdir, kuvvetlidir, ataları varya tüm cihana "zamanında"hükmetmiştir, yüzyıllarca..

geçelim karşına izleyelim memleketimizi bir..

Asker çıksın siyasete laf kitlesin, Siyasetin bir kulağından girsin ötekinden çıksın, Cem Uzan herkesin alnını karışlasın, Cumhurbaşkanı seçimi filan yapılmasın boşuna mesela geçsin Tayyip Erdoğan oturuversin.. Emekli olsun Sezer, kendine deniz manzaralı bir yalı alsın mesela sabahları kalkıp yürüyüşe gitsin, hepberaber torun sevsinler.. Biri öldürülsün yine biz yürürüz zaten canım, kimse sorun etmesin..

Aklımızdan geçenlerin ne önemi var, yürüme nedenlerimizin hangi kısımları ortak, o kadar insanı bir araya kim getirdi ya da onlar kendiğilinden nasıl geldiler o meydanlara..

Ne dürttü bizi???

Sokak ortasında arabası havaya uçan Gazetecinin, Susurluk Ayranını geride bırakan bir rezaletin, köy okullarında çocuklara herşeyini adamış genç bir öğretmenin ayağından ameliyat bile edilemeden narkozdan ölmesinin, tuvaletlerde esrar içen öğrencilerin görüntülerinin basının eline geçmesinin, Ülkenin içinin içinde, derin'de olanların sadece rating yarışına sahne olabilmesinin, bir bebeğe tecavüz edilebildiğini öğrenmemizin daha kaçıncı yıldönümlerini "kutlarız" birlikte... siz merak etmeyin..

Yürüyecek daha çoooook yolumuz var..
    da

Söyleyin biz gerçekten bir miyiz?

Peki nasıl olabiliriz? Olabilmeli miyiz?

En çok da

kime ihtiyacımız var bizlerin???

Kendimize yetemez miyiz?

Geçmişle böbürlenmek yerine daha iyi şeyler yapabilemez miyiz?

Ben yapabilir miyim?

Bişeylere yetebilir miyiz?

O kadar geniş bir yelpazedeyiz ki? Bizim -görünenin aksine- birlikte yürümemiz çok zor..
    ama birlikte yaşayabiliriz.

Kimsenin yaşam hakkını elinden almadan

ve göz göre göre "şahın mat olmasını" propagandalara boyun eğmeyebiliriz..
    Çocuklarımıza adam öldürterek ellerimiz temiz diyebilir miyiz?.
    Onlara öğrettiklerimiz ne kadar doğru, kim olduklarını neye mecbur olduklarını söylemeli miyiz?

Biz ne kadar bildik ki;

Biz kimiz?

Niye yürüdük biz..

Niye öldürüldük en çok da????
    (Özgen Aydos)**
    #1241608 (barutyiyici, 01.02.2007 11:08 ~ 11:11)

© 2008 - uludağ sözlük

niye oldurulduk biz başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. niye oldurulduk biz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu niye oldurulduk biz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» isim bulamadim kesan festivali zirvesi » bes sik arasinda kalmak » eskisehirspor » bu sarkici kim yarismasi » ouch » telde kizla konusurken arkadasin sesler cikarmasi » uzaydangelenkozmikisin » kabze » orumcek » kafayi bulan ilk insanin sozleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci