niyazi yildirim gencosmanoglu 

kapat
  1. EIâzığ, Ağın'da 1929'da dünyaya geldi. Akçadağ Köy Enstitüsû'nden 1947'de mezun oldu. Öğretmenlik ve ilköğretim müfettişliği yaptı.
    Mıllî Eğitim Bakanlığı Genel Yayımlar Müdürlüğü Devlet Kitaplan Müdürlüğü gibi görevlerde bulundu. Türk Musikisi Konservatuvarı Genel Sekreterliği'nden emekliye ayrıldı.
    Türk Edebiyatı dergisinin yazı işlerini, Türkiye gazetesinin kültür - sanat sayfasını yönetti. Defne, Devlet, Töre, Türk Edebiyatı gibi dergilerde tarihimizin destanlaşmış hâdise ve şahıslarını mısralara döktü.
    Edebiyat çevrelerince "Destan Şairi olarak kabul ve saygı gördü.
    21 Ağustos 1992'de vefat etti.

kaynak : http://www.doguturkistan....p;file=print&sid=4368
    #957112 (montajelemani, 06.12.2006 03:55)
  2. 1929 yılında Elazığ'ın agin ilçesinin Tatarağası mahallesinde doğmuştur.Babası
    Mehmet Sait Efendi, Annesi Zeynep Hanımdır. Bir rivayete göre aile kökü Bağdat'ın fethinde kahramanlık gösteren Gençosman'a dayanır.

ilkokulu Ağın'da tamamlayan Gençosmanoğlu, daha sonra Akçadağ köy enstitüsünü
    bitirerek Elazığ'ın muhtelif yerlerinde bir süre öğretmenlik yaptı. Daha sonra ilköğretim müfettişi oldu. Milli Eğtiim Bakanlığının çeşitli kademelerinde çalışan Niyazi Yıldırım GENÇOSMANOĞLU MEB Yayımlar Dairesinde Şube Müdürlüğü ve bir süre sonra Devlet Kitapları Müdürlüğü ve Yayımlar Dairesi Başkanlığına atandı. Emekli olduktan sonra Türk Musukisi istanbul Delet Konservatuarı Genel Sekreterliği, Türk Edebiyatı Vakfı Müdürlüğü ve Doğu Türkistanlılar Vakfının yayın organı olan Doğu Türkistan'ın Sesi dergisinde yayın yönetmeliği yaptı. 21 Ağustos 1992 yılında vefat etti. Türk Dünyasının büyür şairlerinden biridir. Ağınlı olan bu milli şairimizin yayınlanmış olan bir çok şiir kitabı vardır.

Bunlardan bazıları;Kopuzdan Ezgiler, Bozkurtların Ruhu, Bozkurtların Destanı, Salur
    Kazan Destanı, Genç Osman Destanı, Destanlar Burcu, Malazgirt Destanı, Destanlarda Uyanmak.

not: alıntıdır, doğum yeri olan ağın kaymakamlığı http://www.agin.gov.tr/niyazi.htm *
    #957118 (kara hilal, 06.12.2006 03:58)
  3. nene hatun gozlerini yere dikti
    agin (#957068)
    mamak ta
    senin yuzunden
    gun sazak (#957050)
    fatih le cagdas bir hesaplasma
    ardindan
    ey uyan turk oglu
    asim in nesli (#957098)

şiirlerinin sahibidir.
    #959829 (kara hilal, 06.12.2006 20:09 ~ 20:23)
  4. sol görüşlü olup olmamamın şair olup olmama(!) ile yakın ilişki taşıdığı bir ülkede bulunması şanssızlığı olsa gerek

başyapıtı için (bkz: malazgirt marşı)
    #1635429 (Mriya, 12.05.2007 17:50)
  5. destan şairi olan muhteşem kişilik. milliyetçilik- ümmetçilik sentezine vurgu yapan şiirleri okundukça keşfedilen bir ada gibidir.
    #2544977 (kuvass, 01.11.2007 22:49)

© 2008 - uludağ sözlük

niyazi yildirim gencosmanoglu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. niyazi yildirim gencosmanoglu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu niyazi yildirim gencosmanoglu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ezdigi bocegi ibret olsun diye kaldirmamak » cecenlerin kurtleri hacamat etmesi » ibadeath » sigancu » janis joplin » bugun girilen entry » isik hizina ulasmak » shakira » estetikle tansu ciller e benzemek » klaus schmidt a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci