nilufer hatun yurdu 

kapat
  1. ismindeki hatun yurdu tanımlamasına rağmen içinde erkekleri de barındıran uludağ üniversitesi'nin lüküs yurdu.
    #8977 (atlantisten gelen, 14.01.2006 13:08)
  2. odalarının tek kişilik tasarlanıp sonradan 2 kişilik olduğu ilk bakışta anlaşılan, oyak'ın yaptırdığı daha sonradan yönetimi üniversiteye devredilen karma yurt.
    #24379 (anthrax, 18.01.2006 17:36)
  3. final zamanı ayakkabılık tamir ettiren yurt.
    #24770 (anthrax, 18.01.2006 20:18)
  4. girmek için torpillerin patlatıldığı, uludağ üniversitesinin düzeltmesi gereken, yüksek lisans sınav torpili rezaletinden sonraki en büyük rezaletin yaşandığı yer.(*1)

tam olarak özelleştirilmesi ya da gerçek bir sıra esasına dayanılması gerektir artık bu yurda kaydoluşta.
    rektörlüğün görevi hak eşitliğini sağlamaktır, bozmak değil.

(*1: tamamen duyumlar üzerine yazılmıştır. lakin, cumhurbaşkanımızın* düzelttiği yüksek lisans sınav torpili rezaletinden sonra pek de şaşırtmamalıdır)
    #79432 (bl, 21.02.2006 02:42)
  5. nilüfer hatun öğrenci yurdu 4 katlı olup ("zemin kat" kat olarak sayılmıyor) ilk iki kat erkek, 3.kat kız öğrencilere ayrılmıştır. 4.kat ise misafirhane olarak kullanılmaktadır.odalar 2kişilik, banyolu ve mutfaksızdır.
    (bkz: Nilüfer hatun)
    #481607 (brksbc, 31.07.2006 19:37 ~ 23.08.2006 16:27)
  6. güler osman köseoğlu kız öğrenci yurdu ile arasında bir basket sahası bulunduran torpillilerin * girebildiği uludağ üniversitesi yurtlarından.
    #759383 (doksanüç, 21.10.2006 01:37)
  7. hiç bir iş yapmayan müdürlere sahip ve dört senemi geçirdiğim yurttur. müdürlerin hiç bir iş yapmamalarının nedeni, yurtta olan olayları yurtlar müdürüne bildirmekten başka yetkilerinin olmaması ve basiretsiz olmalarından kaynaklanır. yurt müdürlerinden nail bey, maddi durumu gayet yerinde olmasına rağmen yılladır aynı kazağı giymektedir, işine saygısı olan ve o maddi duruma sahip kişinin bunu yapması hoş değildir, fenerbahçelidir, hastalanan bir öğrenciyi beş dakika uzaklıktaki hasteneye götürmekten acizdir. muhterem bey ise mesai satlerini bilgisayarda fal bakarak geçirmiştir. iffet hanım ise ilk başlarda sergilediği görev aşkını düzene karşı yenik duruma düşürmüş ve karşılaşmayı kazanmak adına mücadele sergilememektedir. yurdun en iyi çalışanı, temzlikçi mesut abidir.
    #904621 (kelmajeste, 24.11.2006 21:21)
  8. kayıt olduğun ilk hafta, torpilin kim? diye sorularla karşılaştığın ama 2. aydan sonra kendi içinde torpile gerek olmadığını düşündüğün insan kafesi odaları olan ama genede yakınlığıyla cazip yurt
    #1813550 (slaps1903, 24.06.2007 02:45)
  9. uludağ üniversitesi, görükle kampüsündeki rektörlüğe bağlı yurttur.
    yurtta, hayat bayattır. yurdun sakinleri gerçekten sakindir. iti bağlasan durmayacak odalarda duvarları izlemek en büyük eğlencedir. bazen bir kaç böcek bulursun eğlenceye eğlence katarsın. okuyunca heycanlanmayın torpille girilir. öğrencilerin çoğunluğu tıpta okuyodur. buyuzden adam gibi poker, batak partisi dönmez. normal şartlar altındaki bir insanın sığmaycağı odalara iki kişi artık bir şekilde sığdırlır. hergece imza atılır. kontrol edildiği one surulur. yalandır.
    şuan da bu cümleleri size taşıyan internet bağlantısı(burda ki bağlantı sözü sırf isim tamlamasında, tamlanan görevindedir, asla internete sıfat olamaz) sürekli kopar gelmek bilmez.
    lakin, tüm bunların yanında bu okulda okuyup gelebileceğin en güzel yurttur.
    boşa geçen günlerin, uykusuz gecelerin meskeni, ikinci evdir.
    #2582272 (hocuspocus, 12.11.2007 04:43 ~ 04:45)
  10. ismi ile ikilemde bırakan yurttur . ismini bursa'nın nilüfer ilçesinden mi almıştır , yoksa orhan gazi'nin eşi nilüfer hatun'dan mı almıştır ? ilk bakışta anlaşılmamaktadır .
    #2582288 (kamil, 12.11.2007 05:27)
  11. bukadar gerizekali insani biraraya nasil toplamislar diye merak ettiğim yurttur.
    bahcede bin emekle yıkadiğim halılarımı kurutmak için astiğimda, çalinmistir.*
    goren veya duyan olursa ulassindir.
    #3002280 (hocuspocus, 14.02.2008 14:57 ~ 15:00)
  12. şu an itibariyle içinde bi lokantası bile olmayan(yemekhane zaten yok) yurt kimse düşünmezmi bu öğrenciler ne yicek.
    #3009302 (zergusum, 15.02.2008 20:46)
  13. sanırım tıp öğrencileri hariç herkesi torpille alan yurt..

ben gelmeden önce saray gibi bir şey zaten beklemediğim için (malum yarı devlet yurdu) işleyişinden, düzeninden şikayetçi değilim. 10 dakikalık yolla derse girebildiğim için, efenim her hafta eve gidebildiğim için evim gözüyle bakıp enine boyuna eleştirmek zorunda da kalmadım. bu bakımdan beni haliyle ekmek elden su gölden benzeri bir okul hayatı yaşamama yeterince elveriyor. ama gelgelelim bir yurt olarak diğer yurtlarla karşılaştırılınca eksiklikleri karanın yanında ak gibi çok bariz seçiliyor.

bir kere burası bir yurt olarak işletme olması lazım. ben buranın bir işletme olduğu ile ilgili herhangi bir gözlem yapamıyorum. arada haftasonları ortaya çıkan temizlikçiler ve her daim üç kişi takılan ** sorumlular dışında burayı çekip çeviren insanlar yok. haliyet i ruhiyemiz kendi evimize girip çıkıyormuşuz gibi bir şey burda. binayı sallasam kimse dışarı çıkmaz gibi hissediyorum. boş yani. boş gibi.. müdürü desen bazen var bazen yok. gerçi yurdun başında bekleyip de ne yapacak o da ayrı mesele..

bir yurdun yurt olması için içindeki öğrencilerin akşam yemeklerini de düşünmesi lazım. aşağıya koymuşlar bir yemekhane gibi bir şey, hem kazık hem afedersiniz iğrenç yemek yapıyor. kimse de burda yemeye kalmak istemiyor. dışarıda falan yiyor (hoş yerleşkenin içinde de fazla yer yok gidilecek) ya da dışarıdan söylüyor. işleten abi de farkında değilmiş gibi aynı şekilde aylardır işletmeye devam ediyor, daha edecek gibi de gözüküyor.

bir de evet torpille öğrenci almasına rağmen yeterince acaip insanları barındırıyor nedense. yeni yıkanıp asılan halının çalınması hadisesini başka bir yurtta işitebileceğimi pek sanmıyorum. ama büyük ihtimalle onun da sebebi öğrencilerin temiz, yıkanmış herhangi bir şeye , muhtaç falan olmalarıdır. * neden bahsettiğimi merak edenler için: (#3002280)

(bkz: yerden yere vurmak)

gerçi haksızlık etmek de istemiyorum. yerleşkenin diğer yurtlarının hepsini birden incelemedim ** ama o kadar ekisikliğine rağmen oturmanın, kalmanın herhangi bir yurttan daha rahat olduğunu düşünüyorum. çünkü burda nedense benden başka fazla insan kaldığı gibi bir fikre kapılamıyorum. serbest, istediğim zaman girip çıkabildiğim, okulumun yanında, evim güzel evim sefası içinde rahatça yaşanabilen, sanırım kampüs içinde yeri de en uygun, aylığı da uygun zaten, yerleşke içinde rakiplerini sollayan nacizane bir yurttur. görüklede bir evde kalıp perişan bir öğrencilik hayatından en az 10 kat daha rahat daha lüküs bir eğitim öğrenim hayatını size sunar. sizi sefa pezevengi yapamasa da iyidir hoştur.

(bkz: yiğidi öldür hakkını yeme)
    #3199065 (fishing guru, 27.03.2008 23:06)
  14. Yurtta kalan arkadaşlarımızın t cetveli kullanarak odaların büyüklüğünü banyo dahil 14.7 m2 buldukları uludağ üniversitesini güzel yurdudur. banyonun büyüklüğünü de 2.7 m2 olarak bulmuşlar. bu ölçümler ile odaların küçük olduğu kanıtlanmışdır.
    #3276270 (enmn, 16.04.2008 03:24)
  15. islam efendi gibi bir nevheri bünyesinde bulundurma şerefine nail olan üniversiteye bağlı yurt.
    #4263536 (sozdemir, 22.11.2008 03:27)
  16. doğal ortamı andıran su sesleriyle şenlenen çalışma odasına sahip yurt.
    #4263542 (sozdemir, 22.11.2008 03:29)
  17. ÇS 'si, yıllardır değişmeyen kadim delikanlısı müstahdem Beytullah abinin işgüzarlıkları, Kantinci Bülent'in sallamalarıyla güzel günlerimin geçtiği Askeri Yurttan bozma facebook grubu.
    #4491889 (umutozkan, 08.01.2009 23:11)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

nilufer hatun yurdu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. nilufer hatun yurdu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu nilufer hatun yurdu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about nilufer hatun yurdu. Copyrights of the articles are belong to their authors.