bugün

(bkz: friedrich wilhelm nietzsche)
Vicdanı bile özgür değil insanın diyor belki de Nietzsche, onu bile belirleyen toplumsal yasalar var ve insan yalnızlaşmaktan korktuğu için yine onun deyimiyle “sürü dürtüsüne” uyuyor.
Çoğu insan gerçekten de yalnızlaşmaktan, çoğunluk tarafından kabul görmemekten korktuğu için duygularını ve vicdanını özgür kılamaz. içinden asıl geçenleri söylemektense çoğunluğu mutlu edecek şekilde kurar cümlelerini. Bugün baktığımızda da belki birçok “vicdansızlığın” sebebi budur. insan genellikle güce tapan bir varlıktır ve bu nedenle de zayıfın yanında olup kalbinden asıl geçene değil, doğru olmadığını bilse bile güçlünün söylemine taraf olur. Çünkü genelin gözünde “iyi” olmayı görev edinir oysa özelin, azınlık olanın ve egemenlerin gözünde “kötü” olanın yanında olmak bizi özgür vicdanlılığa götürür.
Atın kırbaçlanmasını görüp dayanamadığı, atı korumak için koşup ata sarıldığı gibi bir sürü şehir efsanesi olan ironik filozof..
Kendileri filozoftur. Böyle Buyurdu Zerdüşt isimli kitabı ününe ün katmıştır. Okunmalıdır.
tamam işte unutmuşsun bak.
Kopya çekmeden bu üç adamın adını yazabiliyorsanız felsefeci oldunuz demektir.

Nietzsche

Schopenhauer

Foucault.

Edit: 2. De hala emin olamıyorum.
https://www.instagram.com...E8/?igsh=NXJwNmxucXdteHR6 sadece bu görüşüne katılıyorum.
işkence yapılan at'a sarılıp ağlayarak ''seni çok iyi anlıyorum'' dedikten sonra ölene kadar hiç konuşmamasıdır onu bende marjinal kılan.
güncel Önemli Başlıklar