nida ates 

kapat
  1. 1970 istanbul doğumlu halk müziği sanatçısı.

biri solo, ikisi karma olmak üzere 3 albümü vardır:

Ömür Bahçesi - Nida Ateş

1-Payton Geldi Meyhaneye Dayandı
    2-Ben Derdimi Söyleyemem
    3-Penceresi Kara Boya
    4-Başı Pare Pare Dumanlı Dağlar
    5-Kınamayın Beni Hakk'ı Sevenler
    6-Dost Dost Diye Hayaline Yeldiğim
    7-Ömür Bahçesinin Gülü Solmadan
    8-Keklik Gibi Kanadımı Süzmedim
    9-Rodos Semahı
    10-Ben Susadım Sular isterim
    11-Şu Dağlar Ulu Dağlar
    12-Kar Yağar Berdan Berdan

Mapushane Türküleri - Karma

1-Mapushane Gurbet Ele Benzemez
    2-Mapushane Çeşmesi
    3-Kan Gider
    4-Hapishanelere Attım Postumu
    5-Özlemişim Yavruları
    6-Mapusun içinde
    7-Mükellef ( Nida Ateş )
    8-Maphushane içinde Yanıyor Gazlar
    9-Hapishanelere Güneş Doğmuyor
    10-Bir Fırtına Tuttu Bizi
    11-Mapushane Türküsü
    12-Memleketim ve Sen

Asker Türküleri - Karma

1-Mızıka Çalındı
    2-Asker Ettiler Beni
    3-Şu Kışlanın Kapısına
    4-Aydın içinde Kapalı Çarşı
    5-ilk Akşamdan Yüklediler Göçümü
    6-Asker Oldum Giydim Yelek
    7-Asker Yolu Beklerim
    8-Karlı Dağlar Karanlığın Bastı mı
    9-Teyyaremi Uçurdum ( Nida Ateş )
    10-Kışlalar Doldu Bugün
    #1286660 (bilgistan, 10.02.2007 21:20)
  2. 1970 yılında istanbulda doğdu.Dokuz Eylül Üniversitesi iktisadi idari Bilimler Fakültesi' nden 1991 yılında mezun oldu. Halk ozanı olan babası Sait Ateş' den etkilenerek başlayan bağlama çalma ve türkü söyleme ilgisi çocukluk yaşlarından buyana artarak devam etti. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konser ve festivallere katıldı.
    2003 yılında Erkan Oğur ve Okan Murat Öztürk' ün yönetmenliğinde hazırladığı
    Ömür Bahçesi adlı solo albümü Kalan Müzik etiketiyle yayınlandı. Aynı yıl Kalan Müzik' den yayınlanan Asker Türküleri ve Mapushane Türküleri adlı karma albümlere birer kayıtla katıldı. Anadolu coğrafyasına ait türküleri ve ezgileri öğrenebilme arzusu sürmektedir.

Kaynak:Kalan Müzik
    #4264164 (conspirator, 22.11.2008 12:01 ~ 12:02)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

nida ates başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. nida ates ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu nida ates nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about nida ates. Copyrights of the articles are belong to their authors.