newroz piroz be 

kapat
  1. türkçesi ; "nevruz kutlu olsun" dur.

ayrıca sağında solunda sarı kırmızı yeşil ibareler , onun bunun resimleri - anladın sen kim olduğunu - veya bölücükle ilgili bir slogan yada benzeri biz kelam yoksa kimenedir , bizenedir. onlarda istedikleri gibi - t.c. devleti kanunlarına uymak şartıyla - özel ve yerel günlerini kutlayabilirler.

(bkz: hayır siz adam oldunuzda biz olmaz mı dedik)*
    (altobelli, 20.03.2007 21:47 ~ 21:51)
  2. tanım: 3 kelimeden oluşan kürtçe bir cümle.

gelelim asıl mevzuya: nevruz kürtlerin bayramı değildir. kamçatka yarımadasından, adriyatik kıyılarına kadar türkün ayağının değdiği her yerde kutlanır bu bayram. o nedenle kimsenin bu bizim bayramımız o zaman kürtçe yazalım demeye hakkı yoktur. bayram türk bayramıdır.
    (children of bodom, 20.03.2007 21:51)
  3. nevruz bayramını anadillerinde kutlamak isteyen turk vatandaşlarının (bkz: anayasa'nın 66'ncı maddesi) kürtçe olarak yazdıkları kutlama mesajı.

"anadillerinde kendi bayramlarını kutlayan yurttaşlara duyulan nefretin göstergesidir bu durum."

nevruz, kürtlerin tekelinde olan bir bayram değildir. nevruz bahar bayramıdır ve sadece kürt asıllı türk vatandaşlarımızın kutlanan bir bayram olmamakla beraber, ülkemizde resmi bir bayram olmadığı için toplumun tamamı tarafından meydanlarda toplanılıp, kutlanılan bir bayram değildir. ancak; türki cumhuriyetlerin hemen hemen hepsinde nevruz resmi bayram olarak kutlanmaktadır. buradan nevruz'un kürt asıllı türk vatandaşlarımızın tekelinde olmadığını çok net görebiliriz...
    (paleface, 20.03.2007 21:52 ~ 23:43)
  4. yenibosna'da bolca görürsünüz bu yazıdan.
    (nietzsche, 20.03.2007 21:53)
  5. nevruzu kürtlerin bayramı sanan araştırma özürlü insanların yazdığı afişmiş.

http://www.nevruz.gen.tr/destan.html
    (exiq, 20.03.2007 21:57)
  6. (bkz: newroz piroz be or not to be)
    (kasgarli tost, 20.03.2008 20:28)
  7. odtü de pkk propogandası yapılmasına sebep olan kutlamadır. 'pkk odtüde' ve 'gençlik aponun fedaisidir' gibi sloganları hiç bir karşılık görmeden yapabildiler. düşünün biz o bebek katilinin fedaisiyiz diye bağırdılar ve kimse ses çıkarmadı. bir anda nerede yaşadığımı şaşırdım ama gerçekler acı.
    umarım bir gün bir şehit cenazesine gidip şehit evladının karşısında babanı öldüren kişilerin fedaisiyiz diye de bağırırlar. keşke ben bir şeyler söyleseydim diyorum, demediğim için utanıyorum, üzgünüm..
    (crocodile, 20.03.2008 21:59)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» can yucel » istanbul aydin universitesi » endustriyel mal » e s posthumus » mhp lilerden hatirla sevgili icin suc duyurusu » vav olmak » pasinler in tarihi eserleri » converse giyebilme kurallari » peg bundy » para cokomel egrisi » ozyasam » piknik tupu ruleti » votka » askerlikte son gun » lm egrisi hareketleri » allah ile seytan arasindaki farklar » uludag sozluk moderasyonu » seks i izdivac » var misin yok musun » nasyonel grafik » ryan gosling » flouresans » radyo sol » kararti » kurtaj » erkeklerin kitap ve defter tasima bicimi » siyaset meydani » sirinler i gormek icin kokain kullanan cocuk » kendini kopek sanan koyun a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa