new deal 

kapat
  1. Yeni Düzen. 1929 dünya ekonomik krizinin etkisinden kurtulmak amacıyla ABD başkanlarından Franklin Roosevelt'in seçim kampanyasında ortaya attığı ve 1933 yılında uygulamaya koyduğu, 1945e kadar süren önlemler paketi.
    #450885 (JuanSebastianVeron, 22.07.2006 23:17)
  2. abd'de franklin delano roosevelt'in, 1933'ten başlayarak, gerçekleştirdiği reformlara ve bu reformların gerçekleştirildiği döneme (1933-1941) verilen ad.

ülke bu yıllarda tarihinin en uzun ve en ciddi iktisadi bunalımını yaşıyordu; işsiz sayısı 13 milyona ulaşmış, binlerce kişi iflas etmişti, gelecekten kuşku duyuluyordu.

bu dönem abd tarihinde derin bir kopukluk yaratmıştır. bununla birlikte, abd ekonomik bunalımdan tam anlamıyla ancak savaşa girerek kurtulmuştur.
    #764048 (vernon sullivan, 22.10.2006 18:31)
  3. yeni düzen: kibris'ın kuzeyinde günlük olarak yayınlanan, sol eğilimli ve kısa adı ctp olan cumhuriyetci turk partisi'ne yakın, birlesik kibris cumhuriyeti fikrine destek veren gazete.

http://www.yeniduzengazetesi.com
    #3051312 (nuhungemisi, 24.02.2008 12:14 ~ 12:15)

© 2008 - uludağ sözlük

new deal başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. new deal ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu new deal nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sol frame e gelmesi engellenmis basliklar » babayaro » ben hep 17 yasindayim » rocky 4 » yk » yeni tanisilan kizla gece yolculugu yapmak » bucuk tepe vakasi » kendini araba zanneden cocuk » sabri sarioglu nun gercek mevkisi » dolar tanrisina tapinan islamci a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games