diazepam türevi en popüler ilaçtır. bu ilacın adını bilmeyen hatta kullanmamış bir madde bağımlısı yoktur sanıyorum. genellikle 5 mg'lık minik yeşil tabletler halinde satılır.2-3 ytl gibi ucuz bir fiyatı olmasına rağmen yeşil reçete duvarı konmuştur araya.
en önemli endikasyon u anksiyete hastalıkları ve buna bağlı semptom ların kısa süreli tedavisidir. akut alkol yoksunluğuna bağlı akut ajitasyon , tremor , deliriyum tremens ve halusinasyonlarda kullanılır.
4 aylık kullanımdan sonraki klinik etkileri belirlenemediği için doktor kontrolünde azaltılır.
6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
bağımlılık yapıcı etkisi gözardı edilmmelidir.uzun süreli tedavilerde ilaç yavaş yavaş azaltılmalıdır.
gebelikte ve emzirme süresince kullanılmamalıdır.
uzun süreli kullanımlarda, kullanım miktarının artması ve buna bağlı olarak, bünyenin bağışıklık kazanması sebebiyle, bir süre sonra etki etmeyen, bir sonraki aşamasının benzodiazepin türevi rivotril olan sakinleştirici, kriz giderici minik yeşil hap.
nervium başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. nervium ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi doğru olmamakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu nervium nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about nervium. copyrights of the articles are belong to their authors.