nerde o eski cadilar bayramlari 

kapat
  1. son yıllarda kutlanan cadılar bayramlarından hoşnut olmayan yaşlı cadının eski günleri yad edip yeni nesil cadılara karşı söylediği özlem dolu cümle.
    (july4th, 22.02.2006 22:17)
  2. -bey biz eskiden çalı süpürgemize biner seninle o çatı senin bu çatı benim dolanırdık
    *evet hanım, şimdiki gençlik bulmuş elektrikli süpürge diye birşey.
    -bey, bizim kız da tutturmuş ben büyükcadıya gitmem diye, biz böyle miydik?
    *yok yok bunlar artık iyice azıttılar, gidecekler tabi ki büyükcadılarına, elini öpmeye.
    -tabii bey, tut kolundan götür..
    (devedikeni, 22.02.2006 22:22 ~ 22:23)
  3. küçükken; çadılar bayramında gittiği her evin kapısından şekerle dönen ve kazık kadar olduğunda da aynı atkarisyona girişince eli boş kalan insan tepkisi.

(bkz: nerde o eski ramazanlar)
    (stirkof, 22.02.2006 22:27 ~ 22:33)
  4. "eskiden ritüeller düzenlenirdi ormanlarda,peh peh şimdiki nesil dört duvar arasında kutlayıp çıkıyorlar saygısızlar" anlamına gelen bir cadı* yakınması.
    (nimue, 30.05.2007 15:50)
  5. son birkaç yıldır diğer cadı dostlarımla yakındığımız durum.
    (witch, 30.05.2007 16:08)
  6. anlatım bozukluğu olan bir soru cümlesidir. nerde o eski cadilar bayramlari olmaz, nerede / nerde o eski cadilar bayrami olur bir kere. *
    (unique270, 26.09.2007 16:31)
  7. (bkz: af buyur)

öncesinde birçok cadılar bayramı geçirmiş hatta geçirmekle kalmamış ziyadesiyle kutlamış bir bünyenin artık esi hazzı alamadığında sarfedebileceği cümledir.**
    (bokcan, 26.09.2007 17:03)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ilker basbug » kralice ve reis » plajda kiz tavlama kilavuzu » ataturk rozeti ile camiye gelmeyin » hasanoglan ataturk anadolu ogretmen lisesi » amy lee » erkeklerin kitap ve defter tasima bicimi » old yellow bricks » var misin yok musun da ilk teklifi kabul etmek » angelus » sinirlenen babaya pinhani dinletmek » stand upcilar icin oneriler » for you » ebla » samimiyetin sinirinin olmamasi » buket tv » kavak yelleri » 14 mayis 2008 cavs celtics maci » cok sikildik be abi » rapidshare happy hours » annihilator » oyun oynamak » blackburn rovers » ayrilik acisi » bos isler bakani » anadolu leopari » revelations » resat calislar » haydi hayirli tiraslar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa