neil armstrong 

kapat

1. insanlik icin buyuk kendisi icin kucuk bir adim atmis amerikan abi. ay fatihi.
    #87594 (laz pacino, 25.02.2006 15:28)
  2. ay da ezan sesi duyduğunu iddia edip müslüman olmuştur...
    #87599 (karga, 25.02.2006 15:31)
  3. (bkz: havasız ortam)
    (bkz: ses)*
    (bkz: kedidir kedi)
    #87723 (no leaf clover, 25.02.2006 16:42)
  4. 1969 tarihli "insanoğlu ilk defa aya ayak bastı" adlı radyo tiyatrosunun başrol oyuncusu.
    #1056746 (qsefthuko, 26.12.2006 00:20)
  5. kendisinden aya ayak bastı parası alınmalıdır.
    (bkz: igrenc espriler)
    #1121123 (diyonsos, 07.01.2007 21:24)
  6. (bkz: ayın elemanı)
    #2192236 (aksak tirtil, 24.08.2007 20:35)
  7. 16 temmuz 1969 tarihinde apollo 11 ile yaptığı ay yolculuğunda aya ilk ayak basan insan unvanını kazanmış insan.
    #2552862 (DeLi BLuE, 03.11.2007 22:19)
  8. fotoğrafı için tıklayınız; http://lettres-histoire.a...istgeo/neil_armstrong.jpg + kendisi normalde böyle değildir. o giysisi.
    #2626454 (kasgarli tost, 24.11.2007 23:51 ~ 25.11.2007 00:00)
  9. buarada kendisinin diktiği amerikan bayrağının dalgalanmasının ay ve civarında rüzgar zart zurt vs. olmadığından fake olduğu söylenmektedir. ama bayrağa dikkatle bakıldığında, bayrağın dik konumda olmasını sağlayacak bir dalga olduğu için dalgalanırmış gibi gözükmektedir. *
    #2626484 (kasgarli tost, 24.11.2007 23:59)
  10. Sanılanın aksine kendisine ithaf edilen sözü eksik söylemiş zattır. (Bir) insan için küçük, insanlık için büyük bir adım, that's one small step for (a) man, one giant leap for mankind, sözünü söylerken ingilizce "a" takısını söylememiştir. bu noktada müsamerede ezberini unutan ilkokul çocukluğu yapmıştır. ayrıca ay'da ezan sesi duyduğu ve müslüman olduğu iddiaları vardır. fakat nedense bu noktada gösterecek bir kanıt öne sürülmemiştir, en azından internette.
    #2744412 (illumination, 25.12.2007 15:44)
  11. -selam ben aydan şener.
    +bende dünyadan neil armstrong.
    #2744429 (kapcikagazliyazar, 25.12.2007 15:49)
  12. seneler sonra mısırda dolaşırken ezan sesini işitince, "ben bu sesi ayda duymuştum" diyen kişi.
    #2744461 (zarth vader, 25.12.2007 15:55)
  13. ay'a gttiğine inanmayanlar vardır. "lan olum malsınız siz, ay'a gidilir mi? kekliyolar sizi, siz de inanıyosunuz, dünya'da çektiler lan o videoları" diyerek bizleri ikna etmeye çalışsalar da bazı cemaat mensuplarının* poposundan uydurduğu bu masala inanacak değiliz.
    #2985759 (psychofobia, 11.02.2008 01:20)
  14. tüm islam dünyasına diye başlayan; ayda ezan sesi duymadığına dair oldukça sert bir açıklama yapmıştır.
    #3215740 (marionette, 31.03.2008 23:03)
  15. güneşe "sahne ışığı" diyen zihniyet bu adam için ay'a çıkmadı der. ancak şu da vardır ki söylentilere göre daha önce de astronotlar gönderilmiş ve önlemsiz gittikleri için radyasyondan ölmüştür.
    #3232367 (can bogazdan gelir, 05.04.2008 11:06)
  16. hakkında ayda ezan duyup müslüman oldu söylentileri vardır tabi aya çıktığı gerçekse.
    #3232371 (biberli nohut ezmesi, 05.04.2008 11:08)
  17. 5 Haziran 1930 tarihinde, Ohio'da bir çiftlik evinde, Stephen ve Viola Engel Armstrong'un en büyük oğulları olarak dünyaya geldi. Altı yaşındayken ilk uçuşunu yaşadı ve uçaklara büyük ilgi duymaya başladı. Büyüdüğü kasabada pek çok farklı işte işte çalıştı ve onbeş yaşına geldiğinde uçuş dersleri almaya başladı. Onaltı yaşına geldiğinde, henüz ehliyeti yokken, uçuş lisansını almayı başardı.

Uçaklardan her zaman çok etkilenen Armstrong, evinin bodrum katına inşa ettiği rüzgar tünelinde, yaptığı model uçakların performanslarını gözlemledi.

1947 yılında Blume Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Amerika Birleşik Devletleri Donanması'ndan aldığı bursla Purdue Üniversitesi'ne girdi. Bu okulda bir süre uçuş mühendisliği üzerine eğitim aldı ancak, 1949 yılında Donanma tarafından aktif olarak göreve çağırıldı. 20 yaşına geldiğinde, Pensacola Naval Hava Üssü'nde, filonun en genç jet pilotu olma şansını elde etti. 1950 yılında Kore'ye gönderildi. Savaşın sona ermesiyle Purdue'ye dönen Armstrong, yarım bırakmak zorunda kaldığı uçuş mühendisliği eğitimini tamamladı.

Okulunu bitirdikten sonra NACA'ya (Ulusal Havacılık Danışma Kurulu) giren Armstrong, Clevland'daki Lewis Laboratuarı'nda araştırma pilotu olarak görev yaptıktan sonra, aynı kurumun California'daki Yüksek Hızlı Uçuş Merkezi'ne transfer oldu. Burada yüksek hızlı uçuşlarda çığır açan pek çok uçakta test pilotluğu görevi yaptı.

1962 yılına gelindiğinde astronot statüsüne erişen Armstrong, 16 Mart 1968 tarihinde hayata geçirilen Gemini 8 projesinde en üst düzey pilot olarak görev yaptı. Bu projede ilk kez iki uzay aracının kenetlenmesi gerçekleştirildi. 20 Temmuz 1969 tarihinde, Apollo 11 uzay aracı ile Ay'a gitti. Buzz Aldrin ile birlikte gerçekleştirilen bu görevde 2.5 saat boyunca Ay yüzeyini inceledi.

1971 yılında NASA'dan ayrılan Armstrong, Cincinati Üniversitesi'nde, uzay mühendisliği bölümünde profesör olarak görev yapmaya başladı. 1986 yılında, Challenger kazasının araştırma komisyonunda da hizmet verdi. Evli ve iki çocuk babası olan Armstrong, yaşamını Ohio'da sürdürmektedir.
    #3647611 (Zonderland, 10.07.2008 20:34)
  18. Neil Armstrong'un ayda ezan sesi duymadığı hakkındaki sağlam kaynaktan alıntıdır.
    ...

Hem Türkiyeli kardeşlerime, hem de bu söyleşimizden haberdar olması muhtemel diğer ülkelerden Müslüman okurlara altını çize çize duyurmak istiyorum ki NEIL ARMSTRONG AYDA ASLA "EZAN SESi" SAYILABiLECEK NiTELiKTE GiZEMLi BiR SES DUYMAMIŞ VE BiZiM BU GÖRÜŞMEYi GERÇEKLEŞTiRDiĞiMiZ GÜNE KADAR DA MÜSLÜMAN OLDUĞUNA DAiR HiÇBiR AÇIKLAMA YAPMAMIŞTIR. Üstelik, Müslüman bir bilim insanı olarak, ben onun böyle bir karar almasına hiç de gerek olmadığını düşünüyorum.

...

Apollo 15'in üç astronotundan biri, öğrencim Alfred Merril Worden'dı.

...

Kumanda modülü "Endeavour" Ay yörüngesine girip uydumuzun çevresinde turlamaya başladığında Worden 380 bin kilometre uzaktan Houston'a seslenip raporunu vermeye başladı. Bu arada aramızda da bazı dostane telsiz konuşmaları geçti. Bir ara bana "Buradan istediğin birşey var mı Kral" gibi şaka yollu bir cümle sarfetti. Ben de "Dünyamıza Arapça olarak bir selam göndermen yeterli" dedim. Kur'an'ın dilinin Ay yörüngesinde bir kez olsun yankılanmasını istemiştim o anda. Worden yıllarca süren derslerimiz sırasında benden üç-beş cümle kadar Arapça kapmıştı. Bunun üzerine ricamı kırmayarak telsizden aynen şu sözleri söyledi: "Marhaba ahle el-ard, min Endeavour aleykum salam." Yani, "iyi günler, Endeavour'dan hepinize selam olsun ey dünya insanları".

Bu sözler, o anda Houston'daki komuta üssündeki bizler tarafından olduğu gibi dünyanın dört bir köşesinde Apollo 15'in yolculuğunu takip etmekte olan binlerce amatör telsizci tarafından da canlı olarak dinlenmekteydi ve çoğu Arapça bilmeyen bu kişiler eliyle derhal kayıtlara geçirildi. Sanırım sonradan iyice biçim değiştire değiştire bütün islâm âlemine yayıldı ve bugünkü hilkat garibesi söylentiye kadar ulaştık.

.....

Bu konuda son olarak Müslüman Türk gençliğine şu tavsiyede bulunmak istiyorum: islâm, yüce Kur'an'da biçimlenmiş ve en iyi ifadesini bulmuş olan ilâhî mesajıyla, günümüzde bir milyarın üzerinde insanın bağlı olduğu eşsiz bir dindir. Ve kendisini ifade edebilmek için başka da hiçbir kanıta ihtiyacı yoktur. Kur'an'ın bizatihi kendisi en büyük kanıttır.

Nasa'daki müslüman bilimadamı Prof. Dr. Faruk El-Baz'ın röportajından

Röportajın tam metni
    http://www.yenisafak.com.tr/diziler/nasa/index.html
    #3647678 (ruizim, 10.07.2008 20:48)
  19. Dönüş yolculuğunda herhangi bir hastalık veya bilinmeyen bir kirlenme tehlikesine önlem olarak ayakkabıları dünyaya getirilmeyip, ayda bırakılmıştır. O gün bu gündür ayakkabıları uzayda dolaşıp durmaktadır.
    #4410768 (linka, 24.12.2008 20:38)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

neil armstrong başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. neil armstrong ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu neil armstrong nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about neil armstrong. Copyrights of the articles are belong to their authors.