nedir net 

/ 2
kapat
  1. destek mi köstek mi oldu rahatlıkla anlaşılan sözlük! peki neden?
    belki de kendilerini sourtimes kolonisi olarak görüyor olmalarından ötürüdür.
    bir nev'i özerklik hadisesi!
    #49715 (waldorf, 02.02.2006 16:27)
  2. tasarimi icerigi herseyi ile berbat olan sozluk(!)
    #286963 (serji, 28.05.2006 22:29)
  3. bir kelime hakkında yapılabilecek en denyo yorumları incelenmek isteniğinizde hemen açıp bakmanız gereken sitedir. sözcükler ve başlıklar hakkındaki yorumlar:
    -galiba böyle
    -olabilir.
    -ben de bilmiyorum.
    -sen biliyo musun?
    şeklidedir. madem işi bilmiyorsunuz ne b.k yemeye yazar oldunuzdur.sie dir.
    #286974 (aby, 28.05.2006 22:32 ~ 16.08.2006 18:11)
  4. hayatımda gördüğüm en rezil site.uludag sözlüğe çamur atmayı iş edinmiş boşuna yer işgal eden gereksiz saçma sapan bi site.birde uludağ sözlüğe durmadan laf atmaları varki siteyi girip yazılanları okusanız,ortamı görseniz,bunlar mı lan bizi beğenmiyo diye altınıza işersiniz gülmekten.ben hala gülüyorum.**
    #494184 (africa, 03.08.2006 22:22)
  5. gafil avlanıp üye olmaya çalıştığım sırada kayıt kısmına yazdıkları beni de al yazısıyla gece gece kopmama sebep olmuş sozlukumsu*.
    #519734 (electronia, 10.08.2006 00:19)
  6. ne değildir ki net?
    bitirme tezinin en önemli kısmını aradığımız googledır bazen, bilmediğimiz ama kimseye de sormaya cesaret edemediğimiz bir şeyi öğrendiğimiz sozluktür..bazen kilometrelerce uzaklıktaki sevdiğini görebilmektir..bazen güzel kızlarla tanıştığın yonjadır, bazen de içimizdeki umarsızca eğlenen çocuktur..*en önemlisi de soru başlığa cevap entry girmektir..*
    #519806 (atan alir spor, 10.08.2006 00:41 ~ 00:43)
  7. uludag sozluke bok atarak bi siktir git dememizi sağlayan sözlük klonları arasındaki en pasif oluşum.kitap diye bir bölümleri vardır ki altında yazan yazı kopartır adamı.. "teşekkürler nedir.net!" bu ne lan ? *
    #546950 (dreamshower, 16.08.2006 17:47)
  8. kahveden toplanmış yazarlarla sürü halinde entry giren sozluk kloncuğu
    #606682 (fishgene, 04.09.2006 16:33 ~ 19:07)
  9. insanların kamplara bölündügü sözlük. Bir taraf marksist ideolojiyi savunurken, diger taraf "radikal islam" çizgisinde yürümekte. Ne yazık ki ortasında ise cinsel istismar var. Elbette ki bilgi dolu entryler giren yazarları da var lakin bu yazarlar, sizde dikkat ettiyseniz, o kadar az ki oran bile veremiyorum ne yazık ki. Ataturk'u savundugu icin putperestlikle suçlanan insanlar mı dersiniz, yok efendim ben Ataturk'u ilahlastıran zihniyete karsıyım diyen donekler! mi, yoksa düne kadar kanlı bıçaklı oldugu kisinin ucurulmasını demokratik degildi, demokrasiye aykırıydı diyen kaypaklarmı. Be insan o dem vurdugun demokrasi fikri kimin sayesinde geldi bu ülkeye?

Aslında ülkemizin yanlısı diyalog un olmamasıdır. Bu radikal çizgide yürüyen insanlar "hatim zirvesi" yaptıgında elestiriliyorsa asıl burada demokrasi eksikliginden bahsedilebilir, yoksa atatürk'ü savunanlara putperest dedigi icin degil. Bir kere Ataturk'u bu kadar malzeme yapıldıgı icin savunmak zorunda kalan insanlar, ona resmen inanıyormus gibi resmedilmesinin nedeni kısır döngüdür. NE kadar ATaturk karsıtlıgı dile getiriliyorsa o kadar savunma mekanizması vücut bulur.

Şimdi Ataturk'u savundugu için putperestlikle suçlanırsın, ama Allah'a karşı gıkın çıkmaz diyen yazarlar da var tabi bu sözlükte. Hz. Muhammet (S.A.V.) ın dedesi Abdulmuttalip mekke'nin yönetmininde iken, bir vali mekke'ye saldırıya geçer ordularıyla. Abdulmuttalip hemen koyunlarını o güzergahtan uzaklastırır. Bunun üzerine sehrin yerlilerinden biri "Ey gafil, neden allah'ın evi dururken sen koyunlarınla ilgilenmektesin" diye veryansın eder. Abdulmuttalip'te "Ben koyunların sahibiyim, Allah'ta mekke'nin sahibi. Ben kendi koyunlarıma sahip çıkıyorken her şeye muktedir olan Allah'ın kendi evini bosverecegini mi sanıyorsun?" der.

iste bu nedenle, Allah'a yapılan hakaretlere/terbiyesizliklere elbette ses çıkartılır. Ama şu bilinir ki Allah koca kainatı yaratmıs, üç-beş çapulcuya mı güc yetiremeyecek? Fakat Ataturk Tanrı degil ki kendine yapılan "Put" ithamlarına sesini çıkarsın, her ATaturkcuyu puta tapmakla esdeger goruyorsan, sende baglı bulundugun cemaatin/tarikatın liderini savundugun icin putperestlikle suçlanırsın..

edit: Bu ülkede yaşıyorsan ataturk'un gayreti ve analarımızın-babalarımızın duaları sayesinde yasıyoruz. Sen annen bu dunya'ya getirdi diye ona tapmıs mı oluyorsun? Eger senin kastettigin "Bizi yaratan Allah'tır, Ataturk vesile olmustur bu ülkenin kurulmasına", asıl yaratıcıyı dusunun demekse amenna. Ama nerede sen o beyin *
    #663524 (zabalayn, 24.09.2006 23:48 ~ 23:52)
  10. sert tartışmalar geçmiştir ;doğru.
    bir çok yazar kaçmıştır ; doğru.

bunun aksine ben nedir net'in "edebi" başlık kalitesi en yüksek sözlük olduğunu düşünüyorum.
    "yazmak bir cehennemdir" gibi.

bir çok şair ve öykücü yazar var bildiğim. çeşitli edebiyat dergilerinde yazan bir sürü yazar var.

sert tartışmalar geçmiştir. "-mişli geçmiş zaman"

şu anda nedir net durulmuştur. sert yazan yazarların bir çoğu bu sertliklerini bir kenara bırakıp sadece yazma işiyle uğraşmaktadır
    #943081 (ibrahim kurban, 03.12.2006 12:34 ~ 12:37)
  11. klasik bir eksisozluk klonu olarak başlayıp, bazı yazarları kendisi yetiştiren bir sözlüktür ki buradan yetişen gerçekten iyi yazarlar vardır. ancak sözlük yapısı ve modların yazarlarla kavgaları sayesinde bölük pörçük olmuş bir sözlüktür.
    en değerli yazarları sözlükten ayrılıp başka diyarlara uçmuş hatta bazıları lugatitturk com adında başka bir sözlük kurmuşlardır.
    #943350 (pokezat, 03.12.2006 13:50)
  12. ne onunla ne onsuz bir sözlük. yeni servera taşınsın da ne halimiz varsa görelim. rugrats temasının yeşilini görmeden yazı yazamıyor insan.
    #1163208 (stanislaw, 16.01.2007 16:52 ~ 17:03)
  13. taşınıyoruz...

yine mi?

yine...
    #1164443 (ibrahim kurban, 16.01.2007 21:28)
  14. Sürekli arızalı sözlük..

Aslında hiç açılmasa. hiç auryn'i görmese. her ayın birkaç günü hiç terörünü estirmese 4-5 kelimelik türkçesiyle..

Süper olurdu..
    #1241243 (john doe, 01.02.2007 05:59)
  15. 1 aydır taşınan site, 1-2 yılımı verip acemiliğimi attığım tüm iğrenç ötesi entrylerimi barındıran site. 2 senedir yazmadığım halde halen istatistiklerde en tepelerde olduğum sözlük. Bırakma nedenim buradan bir şey olmazdı özetle, çünkü math hep yoğundu, hep işi vardı en ufak şeyi altı ayda zor yapardı.

şimdi gene açılsa, ne olcak. Ben olsam yazmam hayatta, oraya zor mu iki satır neden kapalı olduğunu yazmak, bu kadar mı zor ?
    #1292249 (thefirstfbli, 12.02.2007 01:06 ~ 01:07)
  16. başlıkları ve birçok entrysi kaliteli olan* fakat aylardır "taşınıyororuz" diyen, acaba neden bu kadar uzaklara taşınıyor diye merak ettiren sözlük.
    #1549689 (yasak merve, 21.04.2007 02:49)
  17. her zaman bir arızası, her zaman bir eksigi olan sözlüktü. arama butonu- ki bir sözlükte en gerekli buton olsa gerek- aylarca çalışmadı. bir ara (birkaç ay boyunca) sözlük öylesine yavaşladı ki, bir entryi kaydet dedigimde, kalkıp yemek yiyip geri donuyordum ki entry anca kaydolmuş. sözlük genel anlamda, bagnaz diye nitelendirilebilecek kişilerin hakimiyetine kalmıştı; zira iyi addedilen yazarlar bir bir mendil sallamıştı batmaya demir almış gemiye. ama hiçbir zaman sözlükten uzaklaşan yazarların arkasından agıt tutan kişilerin görüşünü benimseyemedim. sen yazarsan, oturur yazarsın, sanane ondan bundan; kaçınca o sözlük daha iyi bir yer mi oluyor. sözlügün kalitesinin düşmesi iddiası hemen her sözlükte görülür. sözlügün kalitesi gittikçe düşer. ama kriter zaman nedir, kimse söylemez. e daha dün düşmüştü sözlügün kalitesi gene ne oldu da düştü? neyse bu bir iç sesti geçelim. son zamanlarda açılan başlık sayısındaki gözle görülür azalış, yazarlarının ya yeşil yaftası altındaki yukarıda sözü edilen sıfattaki kişilerden ya da körü körüne milliyetçilik tutturmuş, gündem ve tarih bilgisi ''atam sen kalk da ben yatam''dan öte geçememiş yeniyetmelerden oluşması, bir yazarı atıp üç dakika sonra korkularından tekrar alan ve sözlüge ayda yılda bir ugrayan moderatorlerin varlıgı ve gene bahsi geçmiş sayısız teknik arızadan ötürü insana illallah dedirtse de (evet bir ama söz konusu) aile havasını en çok hissetirmiş sözlük olmuştu. bunda, meydanın içinde bulundugum birkaç yazara kalmış olmasının, yazılarını okumaktan zevk alabilecegimiz hakikatli yazarların varlıgının, en önemlisi sözlük yazarlıgına orada yogrulmamızın, arkadaşların vs payı olmuştu. sitede beliren ''taşınıyoruz'' yazısından aylar sonra bile sözlügün açılacagına umidi var oldu bu yazarların. açılsa da ne değişecekti orası meçhul ama, herkesin gene de garip bir şekilde açılacagını bekliyor oluşunu kimi sitelerden görmek, ögrenmek insanı burkuyor. aynı umidi ben de taşıdım çok uzun süre boyunca, şimdi ise açılmamasını özellikle istiyorum. hep benim ve arkadaşlarımın mekanı olmuş olan o sözlük, artık math'in sözlügü benim için.
    bu minik ve anlatılmak isteneni verememiş * yazıyı da, eski nedir net yazarlarına adıyorum.

saygılar, sumak ekşili adana dürümleri...
    #1625934 (mei ve pacali donu, 09.05.2007 21:33 ~ 21:38)
  18. uzun yıllar önce bir gün eyçbibi isimli -lakin halkımızın ısrarla hebebe demeyi tercih ettiği- * kanal canlı yayın esnasında donmuş, ha geldi ha gelecek derken günlerce aynı görüntü ekranda kalmıştı. arada açtık baktık hala aynı abla oturuyor ekranda. bugün yarın derken taşşak mevzusu oldu olayda, kanalda. nedir net'in durumu da bundan ibarettir efendim. ha açıldı ha açılacak diye diye hbb'ye döndü mevzu. taşşak geçmiyorsak hatıralara saygımızdan, yoksa halay çeken penguen imajının dahi bir sempatisi kalmadı şahsımda. o ablayı da bir daha göremedik ekranlarda. aynı akıbet entrylerimin başına gelsin istemiyorum ama.
    #1646542 (coffeeandcigarettes, 15.05.2007 16:24 ~ 16:26)
  19. ibrahim yurtsever diye bi arkadaşın çıkıp arkadaşım senin nedir.net' teki hesabın netsozluk net diye bi yere aktarıldı doya doya kullan diye mail atması sonucu dumurlara gark olduğum sözlük şeysi.
    ayrıca bide şöyle bir link varki akıllara zarar.
    http://nedir.net/com/
    *
    (bkz: sözlükte iç çatışma)
    #1688538 (algulumvergulum, 26.05.2007 12:38)
  20. kafasına göre kapanıp açılabilen sözlük, ne güzelmiş.
    #1688791 (yasak merve, 26.05.2007 13:54)
  21. (bkz: aha açıldı lan)
    (bkz: koşun)
    #1688792 (gelberiyargelberi, 26.05.2007 13:56)
  22. laf olsun diye tekrardan açılan seviyeli ve güzel ancak beta durumundan kurtulması gerekmekle beraber bunun aşılması konusunda tarafımdan bir girişim gözlenememiş olan sözlük. (bkz: math)
    #1727287 (justuur, 05.06.2007 04:36)
  23. hiçkimseye bir açıklama getirme ihtiyacı duymadan 6 ay kapalı kalan, kafasına göre açılan, bir nevi kendi sonunu kendi hazırlamış dengesiz sözlük. Çok kaliteli, bir o kadar da denyo yazarlara sahip bir yerdir ayrıca. Şu sıralar kimler var kimler yok diye bakıyorum da ortalama yazar sayısı gün boyunca maksimum 15 ortalama başlık sayısı da 200' ü geçmemekte. Bir nevi intikam alıyor yazarları belli. Şuna benziyor dururmu: Hani böyle arkadaşlarınızla sürekli buluştuğunuz cihangir de bir ev tarzı bir yer vardır, bir gün gelir bakarsınız kapıda mühür var. 6 ay sonra bir e-mail alırsınız mühür kalktı buyrun diye. Gidersiniz ev bomboş, eşyalar aynı yerde, mutfakta salonda bir sürü yeni eşya var ama kullanan yok. işte öyle bir şey. Ben mi? Gitmiyorum, arada bir bakıyorum bir iki kişi var, tanımam etmem.
    #1790845 (selfless, 19.06.2007 16:53)
  24. günde ancak 3 sayfa başlık açılan sözlüktür, kanımca moderatörlerin kafalarının değişmesi gerekmektedir. yeni görünümü de tek kelimeyle berbattır, penguen aromalı umumi tuvalet fayanslarından ibarettir.
    #1824666 (thor, 26.06.2007 15:54)
  25. eski yazarlarının bir bir sözlüğü terk etmesiyle giderek kötüleşen sözluk.
    #1891501 (tripanazomigambiyetsiz, 09.07.2007 14:10)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

nedir net başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. nedir net ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu nedir net nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» salak ama mutlu insanlar » koray caliskan » beach party » unlulerin kisisel iletileri » amy winehouse » gaylerin penis boylarinin kisa olmasi » eski sevgiliye yanlislikla askim demek » milli egitim mufredati kliseleri » levis kot pantolonunu hak eden bayan kalcasi » the ambassador a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games